Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Guest spuntmayer
Posted

Testował już ktoś to: MadBull - Zestaw Granatów Stinger 24bb ?

Posted (edited)

Zapewne mówisz o tym. Nie miałem tego w ręku, nie widziałem, ale mogę Ci od razu pwoiedzieć, żebyś sobie odpuścił.

Pierwsze spostrzeżenie: 3 granaty za 400 pln. Wychodzi 130 pln za granat. Normalnie za sztukę płaci się koło 250 pln. Jak wszem i wobec wiadomo, w naszej zabawie bardzo często jakość jest adekwatna do ceny. Wniosek?

Drugie spostrzeżenie: Granaty mieszczą po 24 kulki. Z założenia granat ma "zasypywać" przeciwnika deszczem kulek. Jaki deszcz będzie z 25 kulek na dystansie np. 30 metrów? Mżawka? Może z 10 metrów to to byłoby skuteczne, jakkolwiek takim dystansie efektywniejszy będzie jakiś krótki pm, np. MP5k lub Ingram.

Wniosek: jak chcesz mieć dobre granaty, to zainwestuj w Madbulle na CO2 na 108 lub 204 kulki. Przy użyciu GG/propanu powinny długo działać, a jak będziesz chciał 'więcej mocy', to dokupisz adapter na CO2 i viola!

Edited by dark_griph
Posted

ja sie z Toba nie zgodze. załaduj na maxa granat CA 165 i zaobserwój ile ci doleci docelu a ile pod nogi spadnie ;)

24-48 kulkowe granaty sa najbardziej ekonomiczne i ekhm celne

dotego granaty Madbull'a sa przystosowane do uzywania gazu z kapsuł Co2

pozatym hmmmm granat mosquito moduls kiedys gdzies kosztowal 150 zl za sztuke ;) i co badziewie? nie dosyc dobre sa.

ja ci polecam :> raz ze oszczednosc a dwa granat = pokrycie pomieszczenia=]

Posted (edited)

Akurat z granatami CA podałeś zły przykład.

Tak samo jak seria tanich AEP'ów TM'a, granaty CA są po prostu do bani. Mają zawór oparty na 8 kuleczkach, przez co jego otwieranie jest powolne. Efektem jest wolne rozprężanie gazu, czyli słaby zasięg. Na dodatek kulki wylatują z nich chaotycznie i, tak jak mówiłeś, duża część ląduje już pod nogami.

Dla porównania granaty Madbull'a mają zawór oparty na 4 kuleczkach, przez co gaz rozpręża się szybciej, a zasięg jest o wiele lepszy, niż w przypadku wyrobu CA. Ponadto kulki wylatują z niego jak po sznurku i wszysztkie docierają do celu.

Jeśli chodzi o używanie dwutlenku węgla (nie musi być koniecznie z kapsuły), to w granacikach z omawianego zestawu nie można go stosować. Jest on pod zbyt wysokim ciśnieniem i szybko rozszczelniłby (=zniszczył) zaworki. Jedynie w specjalnej serii granatów (o nazwie "High Power") tej firmy można stosować ten gaz.

W kwesti oszczędności też się nie zgodzę: duże, mieszczące nawet 200 kulkek granaty także można nabić 24 kulkami. Nikt Ci nie każde ładować je do pełna. Tak samo ma się sprawa z gazem - tez nie musisz ładować gazu "na max'a". Dzięki temu możesz takie granaty używać zarówno w pomieszczeniach jak i w terenie otwartym. Natomiast malutkich, 24 kulkowych granacików nie uzyjesz w otwartym terene, bo: raz - kulki dalego nie polecą (mały zbiornik gazu), a dwa na dużej odległości zamiast deszczu kulek, uświadczysz jedynie mżawkę.

Edited by dark_griph
Guest spuntmayer
Posted

Miałem CA 165 .bb Totalna klapa... nie dość, że na polu walki nie naladujesz go szybko bo trzeba dobrze ustawić spłonkę, a druga sprawa bardzo nieszczelne. Uszczelki na tłoku zamykającym komorę gazową trzeba wymieniać dość często. Zainteresowałem się tymi granatami bo to:

1. MadBull - z opinii wygląda, że są najlepsze.

2. Cena - 3 szt. za MadBulle to niezła propozycja.

3. Oszczędność - ładowanie ich kulkami 24szt i zawsze mniej gazu.

Słyszałem, też różne opinie, jedni lądują po 100 .bb i polecają, inni ładują po 30 .bb i też polecają, więc akurat te 3 szt. to naprawdę niezła propozycja jakości, wydajności i CENY, dlatego też mnie zainteresowała.

Dobrze by było, jak by ktoś się znalazł kto je testował i trochę skrobnął o nich.

• 1 year later...
  • 3 years later...