Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BI-3681 M4A1 FULL METAL [BOYI]

Recommended Posts

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Doszedłem dziś do powodu z jakiego moje kulki latają nie tak jak powinny o tygodnia.

Mianowice po uszkodzeniu gumki hopka zainstalowałem u mnie gumkę JG.Rozkręciłem komorę i zauważyłem że gumki ics i jg mają dłuższy cycek.Zobaczymy czy to coś pomoże.

P.S przepuszczałem kulkę przez kpl. zespół gumki (JG i ICS) lufy i komory i właśnie każda haczyła w miejscu tego cycka :/.

Jeśli komuś kto ma gumkę systemy będzie się chciało może napisać mi Pw jak to się spisuje.Z góry dzięki.

Edited by biohazard4
Posted

Spróbuj w takim razie rozebrać komorę hop-up (odkręcić wszystkie plastikowe elementy regulacyjne) i sprawdzić czy to wszystko wygląda prawidłowo. Ja miałem nadlewkę w tej dziurce, do której wkłada sie dystanser i też źle działało - musiałem przypiłować. Może też tak być.

Te gumki nie powinny się specjalnie różnić od innych, chyba że czegoś nie wiem...

Posted

Nie strzelałem z 0,23 ale 0,25 latają tak jak wg. mnie powinny latać. Co prawda lekko powyżej połowy HU już lecą prostopadle w stosunku do ziemi w stronę nieba, a na full HU wogóle mi się blokują w lufie. Wydaje mi się, że jak nie jest to wina mojej genialnej komory to jest to zwyczajne nierodziewiczenie repliki.

Posted

Ja to samio miałem w Famasie spring na 0.20 na max hop upże po prostu kulka się blokowała, lecz jak już uszczelniłem komore bax z lufą pinknie latały ;p

Posted
Riddick' date='25/7/2008, 11:40' post='816739']

Tylko niech cię Bóg broni przed zakupem BOYI'owskich!

a mozna wiedziec dlaczego?? bo wlasnie przymierzam sie do kupna Boyi'owskich low capow :???:

Posted

Myślałem tak jak ty ;]. Teraz (może to mój odosobniony przypadek), ale magi są niedopasowane do body i opadają troszeczkę przez co nie podają kulek. Obklejasz je taśmą : chodzą jak czołgi i opadają dalej oraz szybko się zdzierają. Wklejasz (tak jak mam teraz) kawałek rzepa: chodzą nawet przyzwoicie chociaż czasami opadają i nie podają na auto (kulka, nic, kulka, nic). Pozatym są beznadziejnej jakości. Mi już w 2 z 4 obluzowały się i właściwy mag wychodzi z metalowej obudowy...

• 2 weeks later...
Posted

Mam pytanie. Mianowicie czy da się do tego modelu który jest w temacie (BI-3681) podczepić kolimator i latarkę (niekoniecznie naraz)? Z tego co się orientuję kolimator powinien wejść na miejsce chwytu transportowego z muszką, ale czy jest gdzieś miejsce na latarkę? Czy jednak jedynym wyjściem jest wersja orisowana (BI-5cośtam)?

I drugie pytanie: czy ta wersja z RISami różni się czymś jeszcze od zwykłej? Jakaś różnica w osiągach/częściach, czy tylko po prostu ma dodane RISy?

Posted

pytanie 1: Koli podczepiasz pod chwyt transportowy a latarke na RIS. Możesz też latarke taśmą przyklejić :P. Innych opcji nie ma.

pytanie 2: Tylko poprostu ma dodane RISy

Posted

ad 1. No właśnie, latarkę na RIS, BI-3681 RISa nie ma, więc latarki nijak podczepić nie można. Dobrze rozumuję...?

ad 2. To skąd bierze się ta dziwna różnica w FPSach między wersją oRISowaną a nieoRISowaną? Czy to tylko błędy w danych?

Posted

tutaj jest róznica:

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1082

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1084

jak widzisz tu różnice fps to wymień monitor

Zauważyłem że ciężko na tym forum z kulturą... Wielu chyba nie radzi sobie z odpowiedziami, tj. nie potrafią zrobić tego w sposób niearogancki... Przykre. Aczkolwiek dziękuję za odpowiedź (jaka by nie była).

Pozdrawiam.

Posted

10 fpsów można uznać za różnicę w pomiarach... Wiadomo że chińczyki nie są najszczelniejsze. Obydwa Boye mają te same bebechy, różnica tkwi tylko w frontgripie.

Mam nadzieję, że byłem kulturalny...

Posted (edited)

jakie kulki najlepiej kupić do tej repliki ? Używałem 0.23 P&J ale HU zamocno je podkręca :( (nawet na 0 i wymienionym dystanserze!!). Prosiłbym odrazu o linki do kulek ;] ( tylko z krakmana bo będe tam za kilka dni )

i jeszcze jedno pytanko. Jak założyć przedni uchwyt do pasa nośnego bo mi cały czas ten bolec wypada a wbić się go nie da :(

Konrad_Kojee fps wacha się od 390 do 400/410. Te 10 Fps to prawie żadna różnica gdyż było najprawdopodobniej zaokrąglone pewnie od 40x (x>4) [troche matematycznie ale ... :D]

Edited by rushek
Posted

Co do kulek to moge ci jedynie odradzic HORNET bo dostalem je gratis z replika. Teraz kupilem Gunfire, ale jeszcze nie mialem okazji testowac. Mysle, ze sie skonczy na exelach albo guciach.

PS: Bez polskich znakow bo pisze z zagranicznej kafejki.