Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BI-3681 M4A1 FULL METAL [BOYI]

Recommended Posts

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czesc. A czy w tych boyiakach (maja 420fps wiec sporo) nie przegrzewaja sie styki/bezpiecznik? Np. Czy zdarza sie tak że replika zamiast strzelac wrecz pluje na krotki dystans, badz kilka kulek naraz strzela.

Posted

Jeśli trafi ci się trefny egzemplarz możesz mieć wszystkiego po trochę;] Pierwszy raz słyszę żeby gdzieś sprzedawali stockowe emki boyi-a które mają 420 FPS. Jeśli masz na replikę powyżej 1000zł kup emke G&G albo CA. Jak chcesz chińczyka, po prostu licz się z tym że mogą być pewne problemy, które na szczęście da się jakoś rozwiązać.

Posted

Jeśli trafi ci się trefny egzemplarz możesz mieć wszystkiego po trochę;] Pierwszy raz słyszę żeby gdzieś sprzedawali stockowe emki boyi-a które mają 420 FPS. Jeśli masz na replikę powyżej 1000zł kup emke G&G albo CA. Jak chcesz chińczyka, po prostu licz się z tym że mogą być pewne problemy, które na szczęście da się jakoś rozwiązać.

No własnie, moja mentalnosc sie zmienila.Mialem cyme(tydzien :P,ale nie na wlasnosc), przesiadlem sie na MP5 A5 B&T od CA ,a pozniej ejszcze na M16A3 od G&P i nei czułem ŻADNEJ roznicy procz wykonania, wiec postanowilem pusic M16tke i zaczac sie bawic chinczykami. Wkoncu po co przeplacac.

Z tego co słyszałem to lepiej brac JG tez M4 i w granicach 300zł. Cos slyszalem z lepiej czesco wykonane.

Posted

Nie lepiej, tylko taniej. Obie repliki są raczej takie sobie, ale każda na swój sposób. Boyi miewa luzy na body, ale jest metalowe, JG to plastik... Z boyi łatwiej i taniej można zrobić coś przyzwoitego.

Posted

Raczej czasu. Podklejanie, szlifowanie, kombinowanie...

A jakie sa najczęstsze kłopoty?

Czy na wew. czesciach jest logo Boyi lub cos podobnego? Poprstu zamierzam uzywke kupic ,a nie chce zostac oszukanym.

Bo jeden sprzedawca ma dwie repliki JG i wlasnei boyiaka. DLatego cche miec pewnosc absolutna.

Posted

Jeżeli przeczytasz temat, będziesz mógł sporządzić statystykę kłopotów na podstawie wypowiedzi użytkowników... nie wiem jakie są najczęstsze.

Ja miałem problemy z luzami między połówkami body, dopasowaniem magów, ustawieniem komory i wiele wiele innych drobnych. Tak jak w większości chińskich replik. Można olać to i strzelać, można się z tym bawić.

• 2 weeks later...
Posted

Doszedłem do wniosku, że moja emka nie lubi zasp i śniegu w ogólnym tego słowa znaczeniu, a szczególnie w połączeniu z kulkami ICSa. Powstaje wtedy mieszanka wybuchowa i trzeba rozpalać ognisko oraz ratować się kwadratowymi kulkami PJta, bo w innym wypadku dalej jak 10 metrów w linii prostej nie strzelisz (no chyba, że liczy się to co przeleci po skręceniu o 90 stopni w danym kierunku...).

Posted

Wystarczy że wstawisz precke, gumke HU (sylikonowa np. Guarera lub systemę)... A jak chcesz żeby Ci długo pożył to wstaw springa M100. Będziesz miał wtedy wiekszy ROF, bateria dłużej potrzyma i nikomu krzywdy nie zrobisz. A zasięg max 5m mniejszy niż na tej stockowej "twardej" sprężynie, zasięg skuteczny, mniej więcej taki sam:P

Posted (edited)

A te plastikowe slizgi na sprezynie ktora jest juz od poczatku, ta od boyia, dadza rade?

EDIT

A co np. z takim czyms : http://www.military.pl/cyber-gun_161m/colt...-aeg_3133t.html dobre to?

http://www.military.pl/cyber-gun_161m/cybe...ando_5372t.html a to? xd

http://www.military.pl/cyber-gun_161m/colt...-ris_5370t.html i to :D

http://www.military.pl/cyber-gun_161m/cybe...6-a3_5371t.html czy to? XD sorki ale mam nadzieje na Wasza pomoc, nie chce wydac tyle kasy w bloto

Edited by Misiakr
  • 2 weeks later...
Posted

Ogólnie mówiąc nie ten temat, ale żeby dać jakąś odpowiedź to napiszę, że nie miałem żadnego kontaktu z tymi replikami, ale krąży wieść, że z 2-giej klasy najlepiej wypadły M4 BOYIa po wyjściu z nieistniejącego już customs.pl jeśli o M4 chodzi.

Posted

chłopaki ja mam coś takiego :) jestem zadowolony lecz jest minus.... hop-up i tylko tyle :) szczerze ma fajny zasięg a tworzywo jest mocne :) skoro ponad 100 kg czlowiek sie na niej zawiesil spadajac z zapadajacego sie dachu i wytrzymala co najlepsze zero skrzywienia.:) i do teraz strzela bez zarzutu :)) tylko tak jak mowie hop-up to jedyny mankament.... tu macie linka do mojego malenstwa :)

http://www.taiwangun.com/shop,show,1084

Posted

Mam tą samą replikę co ty Harry i powiadam Ci że za 4 miesiące będziesz rzucał mięchem w jej kierunku bo nie wiadomo gdzie ucieknie Ci z 30-50 fps.

A i nie mam kompletnego stocka bo mam wymienione kable lufę na precke i gumkę.

Ps. nie wymieniaj samej gumki bo będziesz miał zasięg 10-15 m. Przynajmniej ja tak miałem na zerowym HU i kulkach 0.25.