luglo Posted June 3, 2007 Report Posted June 3, 2007 MP5 fabrycznie ma wstawioną mocniejszą sprężynę rzędu M110 o stałym skoku oraz silnik o wyższym momencie obrotowym. To rozwiązanie pozwala wyciągnąć przyzwoity ROF oraz 365-380fps (w zależności od modelu) na stokowym aku 8,4V 1100mAh. Jednak celność giwery oscyluje w granicach 40-45m. Ponad ten dystans kulki lecą gdzie chcą. Więc... Wrzuciłem do niego preckę Systemy o długości 363mm (czyli dedykowaną dla M4). Aby lufa zmieściła w tłumiku się poszerzyłem otwór wejściowy bo normalnie nie da rady jej tamtędy przeprowadzić. Aby ta lufa miała sens wstawiłem cylinder typ 1 SRC a niejako przy okazji stalowe łożyska ślizgowe Systemy (bo nie wierzę w trwałość tych plastykowych). Jeszcze gumka HU Guardera normalnie dała się założyć (bałem się o komorę HU ale jest NORMALNA). Jak ktoś pewnie zauważy lufa o długości 363mm będzie wystawać o ok 30mm z tłumika więc kolega, któremu to składałem dorobił przedłużoną atrapę tłumika, wsuwaną na wierzch. Próbowałem jeszcze upchać GB w metalowym body Classic Army ale jest tam za mało miejsca. Chodzi o to, że GB JG v.2 jest dłuższy o 1,5mm od CA i jako taki nie mieści się we wręgach body CA. Oczywiście można trochę przyciąć ale nie jestem pewien (jeszcze), w których miejscach to zrobić aby nie zakłócić pracy mechanizmów (selektora ognia, komory HU, itp.). Quote
splinter Posted June 26, 2007 Report Posted June 26, 2007 Wrzuciłem do niego preckę Systemy o długości 363mm (czyli dedykowaną dla M4). Aby lufa zmieściła w tłumiku się poszerzyłem otwór wejściowy bo normalnie nie da rady jej tamtędy przeprowadzić. Aby ta lufa miała sens wstawiłem cylinder typ 1 SRC a niejako przy okazji stalowe łożyska ślizgowe Systemy (bo nie wierzę w trwałość tych plastykowych). Jeszcze gumka HU Guardera normalnie dała się założyć (bałem się o komorę HU ale jest NORMALNA). Zapomniałeś chyba o najważniejszym a mianowicie o efektach tych zmian. Napisz jak teraz replika śmiga. Quote
luglo Posted June 27, 2007 Author Report Posted June 27, 2007 A no tak :mrgreen: Zasięg skuteczny pojedynczego strzału wzrósł do 52m. Quote
Tapp Posted June 28, 2007 Report Posted June 28, 2007 A możesz napisać ile kosztował w sumie taki tuning ? Bo ja też myślę, o lekkim podrasowaniu mojej MP5 :) Quote
luglo Posted June 28, 2007 Author Report Posted June 28, 2007 A policzyć samemu niełaska? ;-) Około 200zł. Quote
Recommended Posts