Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dostałem niedawno ładownice na magi do M4/M16 z Miwo. Wydają się być o 2-3cm za głębokie, tudzież za wysokie. Ta 3-centymetrowa przestrzeń między magazynkami a klapą psuje moje wrażenia estetyczne i nie daje mi zasnąć. Pytanie mam następujące - tak być powinno, mam jakieś dziwne magazynki, prawdziwe magi są dłuższe, czy może przypadkiem dostałem ładownice do AK? ;P

W przypadku różnicy długości mag. AS/oryg., czy Praszka albo Lubliniec szyją też ładownice "dedykowane dla AS"? ;P

Pozdrawiam ;]

Edited by naytec
Posted

Catch pisał to tutaj kilkakrotnie, pamiętam nawet cytat.

Już nie mówiąc że temat różnic w wymiarach magazynków 'ostrych' od airsoftowych również się tutaj kilkakrotnie przewijał. Było mówione- przy zamówieniu sprecyzować dla jakich magazynków ma być ładownica (ostre/repliki oraz rodzaj broni/repliki)

Czytać trzeba ;)

Posted

NIe wiem jak innni ale ja zamawiając ładownice AK/Beryl moge stwierdzić ,że ostre i repliki leżą tak samo. A nie wspominałem ,że to ma być do asg.

Posted

Czołg, jeśli chodzi o magazynki do AK to oryginały nie różnią się wymiarami od magazynków ASG. Natomiast jeśli chodzi o magi do m4/m16 to magazynki asg są o dwa centymetry krótsze niż oryginały, no chyba że mamy magazynki ICS

Posted

Czołg, jeśli chodzi o magazynki do AK to oryginały nie różnią się wymiarami od magazynków ASG. Natomiast jeśli chodzi o magi do m4/m16 to magazynki asg są o dwa centymetry krótsze niż oryginały, no chyba że mamy magazynki ICS

Przez jakiś czas nosiłem 10 magów STARA w miwowskich ładownicach CQB do M4/M16, nie potrzebne mi były, żadne myki z karimaty czy inne wynalazki, magi wyciągało się bardzo szybko i sprawnie więc nie rozumiem o co wam chodzi :uśmiech: .

Posted

Magi od prawdziwego AK są dłuższe niż te w replikach

ASG http://www.asgshop.pl/pics/ma-30.jpg

Oryginał http://www.atlanticfirearms.com/akmagsurefire.jpg

Heh no te Twoje fotki nie są zbyt porównawcze, ja tam się nie znam, może prawdziwe magazaynki do AK są również dłuzsze niż ASG (tak jak w przypadku emek)

Przez jakiś czas nosiłem 10 magów STARA w miwowskich ładownicach CQB do M4/M16, nie potrzebne mi były, żadne myki z karimaty czy inne wynalazki, magi wyciągało się bardzo szybko i sprawnie więc nie rozumiem o co wam chodzi :uśmiech: .

Kwestia tego na jakie ładownice się trafi. Może akurat u Ciebie uwzględnili że chcesz do ASG i zrobili odpowiednio krótsze. Dzisiaj wysłali do mnie ładownice leśne na pojedyńcze magazynki do emek. Nie podałem im że chce do asg, ale pewnie się domyślili i dostane o odpowiednich wymiarach. Jak dojdą to napisze.

pozdrawiam

Posted

Kwestia tego na jakie ładownice się trafi. Może akurat u Ciebie uwzględnili że chcesz do ASG i zrobili odpowiednio krótsze. Dzisiaj wysłali do mnie ładownice leśne na pojedyńcze magazynki do emek. Nie podałem im że chce do asg, ale pewnie się domyślili i dostane o odpowiednich wymiarach. Jak dojdą to napisze.

pozdrawiam

Jasne, bo każdy, kto u nich zamawia i nie przedstawi z jakiej jednostki jest musi być Airsoftowcem. Ładownice były normalnych wymiarów, bo mój hi cap ICSa również się w nim spokojnie mieścił.

Jeśli chodzi o wielkość to wyglądają na bardzo zbliżone, ale w obu przypadkach ładownica "kończy" się w okolicach 2/3 maga, więc nawet bez magpuli wyciąganie nie powinno sprawiać kłopotu.

Posted (edited)

Witam,

Różnica w wysokości magazynka na ostrą amunicję (AK47) i airsoftowego (AK74 G&P) wynosi mniej więcej 3 cm. Niestety nie posiadam repliki magazynka AK47 , aby uzyskać adekwatne porównanie, jednak myślę, że wysokość magazynków AK47 i 74 jest zbliżona, (jednak pewny nie jestem)

Poniżej zdjęcie airsoftowego magazynka firmy G&P do SLRa105 A1:

magak74asggplg0.th.jpg

A tutaj ostry magazynek do AK47:

magak47be6.th.jpg

Edited by aikikai
Posted

Magi (do AK-74!) firm: CA, CYMA, STAR, ICS (możliwe, że G&G też) są za długie (wystają za bardzo z gniazda gdy je włożymy do repliki) - dlatego nie ma z nimi problemów jeśli chodzi ładownice.

Problemy mogą zaistnieć przy magazynkach firmy G&P oraz VFC, które są tak zrobione, że długością odpowiadają "ostrym" (po wsadzeniu do repliki oczywiście). Patrząc jednak na to z drugiej strony o wiele łatwiej wsadzić bebechy od magazynków G&P lub VFC do skorupy po ostrym niż przy CA, STAR itd.

Jeśli komuś bardzo zależy mogę zrobić fotki porównawcze magazynków G&P oraz ostrych.

Posted

Widzicie, niby temat wcześniej poruszany, a taka dyskusja. :]

Przez jakiś czas nosiłem 10 magów STARA w miwowskich ładownicach CQB do M4/M16, nie potrzebne mi były, żadne myki z karimaty czy inne wynalazki, magi wyciągało się bardzo szybko i sprawnie więc nie rozumiem o co wam chodzi

Ależ u mnie również magi wyciąga się bardzo szybko i sprawnie. Rzecz w tym, że są 2-3 cm niezagospodarowanej przestrzeni między klapą a magazynkami. Jak wspominałem - estetyka... ;P

W ładownicach CQB jest chyba możliwość przepięcia klapy dalej/niżej. Ale wnioskuję tylko na podstawie zdjęć.

Zrobiłem jak zasugerował Hubert. Już jest cacy i bangla desz. ;)

Posted (edited)

Witam.

Dostałem ładownice z MIWO i rzeczywiścię magazynki da się wyciągać łatwo, ale wyraźnie widać że ładownica jest przystosowana raczej do oryginałów - klapa nie przylega dobrze do magazynka i jest jakieś 1.5-2 cm wolnej przestrzeni. Magazynek co prawda i tak nie wypadnie, ale troche nieestetycznie to wygląda z boku, pozatym magazynki przy szybszym poruszaniu mogą nam podskakiwać w łądownicy (bo to jest leśna, nie CQB). Zastosuje chyba ten patent z karimatą.

pozdrawiam

Edited by tofik___
Posted
W ładownicach CQB jest chyba możliwość przepięcia klapy dalej/niżej. Ale wnioskuję tylko na podstawie zdjęć.

Nie bardzo, co najwyżej o jakieś 5-10mm niżej, dalej będą już kolidować z taśmami systemu modułowego.

troche nieestetycznie to wygląda z boku
Jak wspominałem - estetyka... ;P

Bez komentarza :F

Posted (edited)

A co wy myślicie, że oni szyją te ładownice co do milimetra? Jakby były za ciasne to z kolei ludzie bez magpuli czy temu podobnych patentów narzekaliby, że nie da się magazynka wyciągnąć szybko, a to jest najważniejsze chyba, a nie to, że "nieestetycznie" wygląda.

Edited by Looc
Posted (edited)

Nie czepiajcie się tego co napisałem o estetyce, klapa musi dobrze przylegać do magazynka i tyle... Chodzi głównie o to że ładowncie nie są CQB i nie mają paska elastycznego który je trzyma przez co latają w ładownicy dlatego właśnie, że klapa jest za długa... Zrozumieliście czy mam to narysować ?

Edited by tofik___
Posted

Ja mam ładownice wg nowego projektu (eee... chyba) - takie połączenie CQB i "zwykłych", tzn. jest gumka przytrzymująca magi w ładownicy ;) - i nic tam nie latało, o ile nie strzelałem z pozycji a'la Leon Zawodowiec. :roll:

Się śmiejecie z "estetyki"... Ot takie pedantyczne podejście. Założę się, że nikt z Was nie lubi, kiedy "coś jest nie tak". Bo tu nie chodzi wyłącznie o strzelanie... :-F