Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Posiadam Longa.Coś się zepsuło.Coś się rozkruszyło w środku ale nie wiem co :cry: .

Gdy strzelam na sucho jest taki inny dzwięk a dokładnie raz normalny a raz nie.Z magazynkiem Kulka na początku wchodziła i po strzale dosłownie wylatywała z lufy.Teraz (to było po parenastu próbach strzelania ) wogóle nie wchodzi do komory..

Jestem łysy z Gearboxem więc prosze o pomoc... Tam gdzie jest miejsce na magazynek jest takie "cus" do jak sie naciąga sprężyne to to sie odsuwa i kulka wlatuje do srodka teraz sie nie przesuwa i dla tego nie strzela wogle.Proszę o pomoc. :wink:

Posted

Do którego momentu mam rozkręcic rozkręciłem do gera gera nie rozkręcałem działo odsuwało sie te gówienko ale kulka z lufy wypadała i po parenastu strzałach znowu sie nie odsuwa.I powtarzam cos chrupocze w srodku HELP!

Posted

Tam nie ma gearboxa bo to spring. Gearboxy są w elektrykach. A springi są w budowie proste jak cep, nie wiem jak ten shotgun ale te zktórymi miałem styczność i o których czytałem były proste ;)

Posted

Rozbebesz całość na najdrobniejsze części i popatrz czy coś nie jest ułamane, pokruszone itp. Spróbuj to skleić jakimś mocnym klejem i polutować lutownicą plastik (wypróbowane i pomaga ... czasem :D ). Złóż całość i zobacz czy strzela.

P.S To to jest to swego rodzaju MechBox. A springi proste jak konstrukcja cepa to może są, ale jak sie je "pojmie" ... nOObkowi nie wytłumaczysz bo on nie wie o co kaman. (Jeśli kogoś uraziłem wybaczcie)

Posted

Na początku lufy (początek od strony magazynka a nie tam gdzie kulka wylatuje przy strzale ;)). Spróbuj jeszcze jednego. Przechyl shotguna wylotem lufy do góry około 30 stopni, przeładuj i spróbuj strzelić z niego w tej pozycji (nie całkiem pionowo!!). Jeśli strzeli ale słabo to na 99% wypadła ci gumka hop-up.

Posted

Hmm jednak zauważyłem , że jak trzymam shtoa do góry ok 30stopni i ładuje i ciągle strzelam w takiej pozycji to raz kulka wyleci na 4 m , raz wylecą 2 na 3-4 m , a raz wyleci dobrze (tak jak powinno strzelac ) podczas tego feralnego strzelania przestało mi pobierac kulki (jakoś sie z tym uporałem po przeładowywalem itp. )Dziś rano wstałem żeby jeszcze " postrzelac " i raz wyleciały 2 kulki na 2 m i znów nie pobiera kulek ( hmm jednak to chyba nie hopek )

Posted (edited)

Miałem tego shota i dobrze znam jego budowe. A czy przypadkiem niemasz ułamanego magazynka w części, w której podaje kulki? Rozbierz go i zrób fotki, a na PW mi napisz to ci maila podam. To raczej nie jest duży problem :)

Edited by sniper_tarzan
Posted (edited)

niee niemam ulamengo tego czegoś mam tak w 1 magazynku ale go nie używam o to chodzi ze kulki nie wylatuje normanie i co jakiś czas kulek nie pobiera blokuje sie chyba tłok i ten dzyndzelek sie wtedy nie rusza tam gdzie magazynek jest z tego co pamiętam latał kawełek plasticzku w środku ...

Napisz na gg. 4124340

oo i jak strzelam to dzwięk jest inny a jak sie zablokuje tłok to dzwięk jest normalny pustego strzału

Edited by Parafian12
Posted

Z relacji kumpla, ktory rozbierał tego shotguna, wynika, że tam się łamią takie dwa skrzydełka z plastiku, które odpowiadają za wprowadzanie kulki do komory podczas przeładowania - i to się podobno da albo skleić, albo tak jak zrobił to ten kumpel - coś tam dorabiał czy wklejał z metalu.

Przejrzyj dział ze sprężynowymi, gdzieś to na bank jest opisane w którymś wątku o tym shotgunie, kiedyś się z tym spotkałem tutaj na forum.

Posted

Nie zlamala sie czasem czesc tloka? tzn przy samym hop-up`ie, tam gdzie jest juz "wylot" powietrza? hm nawet bez gumki HU to powinien miec chyba wiekszy zasieg niz 2-4 metry ... mam tego shot`a juz pol roku i spisuje sie swietnie (szkoda ze HU nie mozna regulowac bo chyba mi sie gumka zsunela ... lzej podkreca niz na poczatku, musze uzywac kulek 0.20 a uzywalem 0.23)

... am bede musial go rozebrac ... az sieb oje bo m47 z double-eagle nie jestem w stanie zlozyc :P na 30 prob chyba raz sie udalo :D:D

Zacznij pisać poprawnie po polsku i

stosować polskie znaki.

Albo posty polecą w kosmos.

• 4 weeks later...
Posted

Ja mam dokładnie to samo. Ułamane 2 ząbki cylindra. Póki co klejenie Poxipolem nie pomogło , jutro spróbuję wtopić jakiś metal. Z tego co widzę to jest to dość powszechny problem w tych shotach , dlatego następnego dla porównania biorę z DE. Mi te ząbki poszły właściwie przez moją głupotę - przy zacięciu (załadowane 3 kulki - już wiem że nie wolno tego robić) próba przeładowania na siłę.

Posted

Panowie, a u mnie problem jest taki - HopUp nie kręci kulek 0.20. Lecą sobie jakieś 15metrów po czym gleba. Podobnie u kumpla który ma takiego samego Shotguna. Za to kulki 0.12 (jakiś szajs szwowy dodany gratis) lecą właściwie w kosmos - wznoszą się lekko lecąc przy tym bardzo daleko, może lekko przesadzę, ale poza zasięg widoczności. O co tu lotto? Shotgun ma niestety nieregulowany HU więc pewnie bez demontażu nic się nie zrobi z tym :/

Posted

Powiem Ci tak - u mnie było wszystko ok, strzelałem kulkami 0,25 , po jakimś czasie zasięg zmalał i zmuszony byłem przestawić się na 0,20 , po czym znowu jakby gorzej . Po awarii i rozkręceniu shota okazało się ,że gumka hopup była wciśnięta na końcówkę cylindra - jak to się stało , nie wiem. Jak uda mi się poskładać z powrotem shota , dam znać czy mocniejsze osadzenie gumki (może nawet ją wkleję na lufę) da radę. W każdym razie radzę kontrolę (po odkręceniu zaledwie 20 śrub :) ) osadzenia gumki hopup.

Posted (edited)

Przecież ten shot (posiadam wersję short, ale to pewnie nie ma znaczenia) praktycznie nie ma hop-up'a, ma jedynie coś w stylu improwizowanego hopka z spr. Beretty STTI (takie mało ledwo wystające z gumki coś, do czego bardziej pasuje miano przytrzymywacza kulek niż gumki hop-up).

Niestety próby zrobienia z tej namiastki czegoś co konkretnie będzie podkręcało kulki spełzły na niczym (gumka z shot'a DE nie pasuje, gumka z aeg'a też nie, można byłoby z nią powalczyć ale trzeba się trochę napocić żeby to wszystko razem współgrało i było odpowiednio szczelne).

Przy próbie dorobienia regulacji hop-up'a (śrubka wkręcona od góry, dociskająca gumkę) okazało się że im mocniej gumka dociskała kulkę tym szybciej kulki wbijały się w ziemię. Za to do góry nogami shot strzelał nienajgorzej :D Po założeniu hopka na odwrót (tak, z tym wystającym czymś od dołu) zasięg polepszył się ale wciąż był jakoś specjalnie imponujący.

Ogólnie wykonanie shot'a dosyć przyjemne (nie licząc bardzo łatwo przekręcających się śrubek), ale hop-up psuje całość... jak dla mnie lepiej kupić shot'a DE, tam przynajmniej hop-up istnieje (teraz to chyba już shot'a z CROSMAN'A ;) bo takie oznaczenia są na nowych shot'ach z taiwangun.com) i zasięg jest całkiem niezły.

Jeśli ktoś ma sposób na to żeby hop'up w tym shocie chociaż trochę podkręcał kulki to z przyjemnością bym go wysłuchał...

Edited by l4m3r
  • 2 weeks later...
Guest Tatin
Posted

Mam problem jeszcze innego kalibru. Rozkręciłem replikę i mam problem ze złożeniem. Ogólnie chodzi mi o wnętrze. Jeśli ma ktoś foty, jak powinien wyglądać od wewnatrz, byłbym wdzięczny za wrzucenie linka.

Z góry dzięki.

Posted (edited)

Mam problem jeszcze innego kalibru. Rozkręciłem replikę i mam problem ze złożeniem. Ogólnie chodzi mi o wnętrze. Jeśli ma ktoś foty, jak powinien wyglądać od wewnatrz, byłbym wdzięczny za wrzucenie linka.

Z góry dzięki.

Z czym dokładniej masz problem? Chodzi o zespół spustowy?

Pozdrawiam, Tarzan

Edited by sniper_tarzan