kaszanka Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 Powitać! Pytanko do uzytkowników plecaków Janysporta JANYSPORTU konkretnie modeli PW 50 i 20. Placak PW20 posiada możliwośc przytroczenia do wiekszego plecaka. Jak sprawuje sie przytroczony pelcak czy jest stabilny i nie "kolebie" sie na boki? Czy ktos z was był na dłuższej wyprawie z takim zestawem(50+20)? Jak to sie sprawdza? Quote
Szaszłyk Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 Jak się go dobrze przytroczy i pozaciąga taśmy to nic się nie telepie. Dawno temu zdarzyło mi się łazić 50 km z taką konfiguracją (PW50+PS20), ale w PS20 były tylko lekkie rzeczy żeby nie zaburzać i tak przesuniętego środka ciężkości. Ogólnie nie robiło to jakichś większych problemów, no może poza tym że robisz się nieco "dłuższy" :) Quote
Sgt.Thomas Posted May 29, 2007 Report Posted May 29, 2007 Kwestia odpowiedniego przytroczenia PS 20 do PW 50 i umiejętnego spakowania obydwu plecaków. Jeden i drugi plecak są całkiem wygodne, zatem nie powinny sprawiać większych problemów, podczas długodystansowych marszów. Nawiasem pisząc, to sam PS 20 z połączeniu z dwoma zasobnikami bocznymi jest całkiem pakownym rozwiązaniem;-) Pozdrawiam Thomas Quote
kaszanka Posted May 29, 2007 Author Report Posted May 29, 2007 Dzieki za odpowiedzi. Planuje zakup plecaka i nie wiem czy brać 20l i troczyć czy 75 i miec wszystko gdzieś. Za kupnem 20-dziestki przemawia fakt że gdy planujemy petle na trasie zawsze można rozłoczyć plecaki i iść z małym. Jeszcze sie będę musiał zastanowić Quote
baalp Posted June 1, 2007 Report Posted June 1, 2007 Dzieki za odpowiedzi. Planuje zakup plecaka i nie wiem czy brać 20l i troczyć czy 75 i miec wszystko gdzieś. Za kupnem 20-dziestki przemawia fakt że gdy planujemy petle na trasie zawsze można rozłoczyć plecaki i iść z małym.Jeszcze sie będę musiał zastanowić A ja doradzam pp25 z Cordury. Quote
rude boy maniek Posted June 1, 2007 Report Posted June 1, 2007 Też noszę się z zamiarem zakupu PP25, ale czekam, aż będzie flecktarn :) na razie mam PS20 już od ładnych paru lat i stwierdzam, że jest to świetny plecak, na tydzień do lasu można się spokojnie zapakować i na zewnątrz przytroczyć drugie tyle, co w środku. Quote
dzikki Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Ja mam 25 i 75 od Janysta. Nie przeszkadza przy dłuższych wyprawach. Do tego jeszcze dochodzą moduły dopinane na bokach, apteczka duża, lina, śpiwór, karimata itp. Oczywiście jak już wcześniej wspomniano dobrze trzeba ścisnąć troki z dużego plecaka do małego i odpowiednio obciążyć mały (bo wkurzająco czasami bujać się może na jeden bok - co utrudnia wspinanie się w trudnym terenie przykładowo). Polecam obydwa produkty - nie do zdarcia. Quote
Recommended Posts