Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam pytanie do osób posiadających ten http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2056 granatnik.

Czy będzie bezproblemowo pasował do m15a4 ris classic army.

Jak sie go montuje do repliki, zakładam że trzeba zdjąć dolną połówkę risa i to wszystko.

Proszę o zdjęcia tego granatnik zamocowanego na m15 a4 ris i ewentualnie tego granatnika w wersji z montażem ris.

Zadaje wam to pytanie gdyz uważam że granatnik montowany na lufę ładniej będzie się prezentował na replice niż granatnik z montażem ris taki jak ten http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2055

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i przepraszam jak już było gdzieś o tym na forum.

Posted

Normalnie polecam podczepienie pod lufe. Na risach nie montuje się granatników i tak jak napisał kiedyś Procent na innym forum wyglada to jak Star Wars. Z tego co sie orientuje wystarczy zdjać dolna cześć gripa, dokupić montaż na lufe i bedzie ok...(mam na myśli taki montaż, który powinien być z granatnikiem,ale moze go nie byc... ten moztaż, ktory mocujemy w okolicach zaczepki do pasa nośnego np.)

Posted

Mam taki, tylko że wersję długą, i nie na wersjii RIS tylko zwykłej A4 Rifle plus chłodnica.

wchodzi normalnie, trzeba tylko zdjąć muszkę aby wsadzić granatnik na lufę. , a potem dokręcić i założyć górnego Risa.

• 2 months later...
Posted

Witam,

Nigdzie nie znalazłem na forum więc pytam tutaj.

Razem do granatnika jest dodawany taki metalowy drucik, do czego on służy?

I pytanie, jak załatwić problem gibania się granatnika +/- 5 mm

Posted (edited)

To zależy od repliki. Ja mam Dboys M4 R.A.S. i mnie tam on sie nie giba. Leży doskonale spasowany ;)

Jak coś... zastosuj jakieś podkładki na łączeniach z lufą, nie wiem.

Edited by scizophrenikz
Posted

witam wszystkich

co do drucika to jest to chyba osłona spustu

mam pytanko, czy ktoś wie jaką pojemność gazu mają naboje? chodzi mi o te normalne i te tzw. hi-power

Posted

No właśnie nie chodzi mi o tą blaszkę osłaniającą język spustowy, tylko najzwyklejszy drucik, o długości 25 cm. Naprawdę staram się znaleźć zastosowanie dla niego, ale moja wyobraźnia jest chyba za mała.