Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magi firmy P&J , MAG , STAR (i innych firm) do M15

Recommended Posts

Posted

Witam prosił bym o opis magazynków jakich używacie w swojich M15 . Chodzi mi o firme , wykonanie , czy latają w gnieździe itp.

Chciałbym kupić to : http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1192 lub http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1754 albo http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=580 , ogólnie wolał bym low-capy (real-capy też) albo mid-capy.

Z góry dzięki

Pozdro

Posted

Magi z P&J są dobre, bardzo (czytaj "za") dobrze siedzą w gnieździe.. Ja musiałem trochę spiłować by szybciej przeładowywać. Ale nie zacinają się i nie miałem żadnej awarii.

Posted

Ja używam w swojej emce 8 low-capów P&J i bardzo je sobie chwale. Odpowiednio zadbane nigdy mnie nie zawiodły. Siedzą ładnie, mają ładną czarną barwę i są jak na razie bezawaryjne. Polecam!

Posted

Ja mam low capy P&J, używam ich do repliki P&J i CA, i zarówno w jednym jak i drugim siedzą stabilnie, i bardzo ładnie podają kulki.

@Regal a czysto ekonomicznie:

CA:

5x49=245 zł

P&J

6x39= 234 zł

Jeden magazynek więcej a i na przesyłke jeszcze starczy, w cenie 5 magazynków CA

Posted

Oczywiście wiem, że będziecie bronić CA, ale moje PJ są całkowicie bez awaryjne, nigdy nie musiałem nic piłować.

"skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?"

• 1 month later...
Posted

Ja kupiłem 2 magi i obydwa nie chciały wchodzić do gniazda do m15 od CA. Musiałem je ostro spiłować ale i tak nie było to to. Natomiast kolega miał 4 takie magi i wszystkie mu śmigały. On kupował w lutym ja w maju więc może inna partia.

Posted

Zależy kogo pytasz?

Jeśli mnie to z tego co pamiętam można było wystrzelić na auto całego maga beż żadnego pustego strzału ale ręki nie dam sobie uciąć. Spytam się go albo zrobimy mały test i wtedy napiszę.

A i przypomniało mi się że miałem też krótkie real cap'y do emki bodajże STAR'a - podawały bez problemy. Miałem także jednego mid cap'a długiego - ten hu***ec to ciał niemiłosiernie ale po rozłożeniu go (a raczej rozcięciu) i przesmarowaniu i przeczyszczeniu było już ok. Zaletą tych magów było to że nie kolebotały się w gnieździe.

Posted

Ok dowiedziałem się od kumpla co i jak. Więc na batce 9,6v oraz stockowej sprężynie można było wywalić cały magazynek bez żadnego pustego strzału oraz zacinki. Tak samo oczywiście na 8,4v. Ale trzeba pamiętać o przesmarowaniu magów.

Posted

JA mam Emke od g&g i maga stockowego. niestety lata on jak żyd po pustym sklepie. Gniazdo jest za duże czy też mag za mały??

WIem że CA magi są naprawde dobre i ślicznie siedzą

Posted

Moje 4 magi od P&J przed smarowaniem nie podawały wszystkich kulek. Po przesmarowaniu chodzą bezawaryjnie. Problemu z dopasowaniem maga nie miałem, nic nie musiałem piłować. Niedługo na próbę i dla porównania dokupię 2 magi z CA.

• 3 weeks later...
Posted
JA mam Emke od g&g i maga stockowego. niestety lata on jak żyd po pustym sklepie. Gniazdo jest za duże czy też mag za mały??

WIem że CA magi są naprawde dobre i ślicznie siedzą

Gniazdo jest za duże, też tak mam.

A co do magów CA to słyszałem jedynie negatywne opinie. Ale chyba na nie się i tak zdecyduje ;)