Guest Miles_ACE Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Moja replika to m4a1 i chciałbym upodobnić ją jak najbardziej do broni ostrej (wizualnie oczywiście). Na wielu zdjęciach widać oznaczenia. Dokładnie to chodzi mi o prawdziwe ich przeznaczenie. 1. Numery na kolbie - na niektórych są trzy cyfry na innych dwie, o co w tym chodzi i na jakiej podstawie są wyznaczane? 2. Oznaczanie taśmą magazynków i innych miejsc na karabinie - podobno każdy kolor na magazynku oznacza co innego. 3. Z taśmy na magazynkach często wystaje pętelka aby łatwiej było wyciągnąć go z ładownicy. Tylko pytanie czy napewno wystaje to z taśmy. Niedawno widziałem jak sznurek wychodzi między łączeniami na magazynku a taśma była tak sobie dla "ozdoby" (i w tej sytuacji zacząłem się zastanawiać nad jej rolą) 3. Taśma przy stopce kolby i przy chwycie. To chyba wszystko. Może pytania beznadziejne ale chciałbym to wiedzieć. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam, Mileś
Guest Miles_ACE Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Wiem, że istnieje takie coś jak magpull, ale pytałem o tę nieszczęsną taśmę i o to w czym ma zastosowanie 8)
Szon Posted May 24, 2007 Report Posted May 24, 2007 Pyt. 2 Niebieska taśma oznacza amunicję ślepą lub ćwiczebną. Czerwona (chyba) amunicję ostrą.
Guest Miles_ACE Posted May 27, 2007 Report Posted May 27, 2007 Ok, dzięki za pomoc. Do zamknięcia. Pozdrawiam, Mileś
Recommended Posts