Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

ktoś tuningował APS do 550- 600 fps ? nie mam doświadczenia w snajpach i jak by ktoś mógł polecic mi jakis konkretny tuning + dobry sklep byłbym wdzięczny :D

Swoją drogą co do draga to jeden koleś zamówił sobie " sosnę kaukaską " na body do draga . Wygląda bosko....... Tylko jedyny problem draga to chyba ta spreżyna która po większym tuningu sprawia problem w naciągnięciu i pozostaniu niezauważonym....

Edited by tuzla
Posted

ok , dzięki , już mam ^^

swoją drogą widzialem na asgshopie m15a4 + III tuning , gumka hop i precka systemy .cos pod 500 fps . Też może być dobre ....

Posted

Tylko to się wtedy nazywa już parasnajperka, a nie snajperka. Wszystko zresztą zależy od terenu w którym się strzelasz. Sam miałem snajperkę, właśnie typu bolt action,ale niestety musiałem się z nią rozstać, gdyż u nas nie ma miejsca dla snajperów, bo akcja jest za szybka i zanim ja bym przygotował stanowisko to już by był koniec akcji, dlatego ze snajperstwa jako tak nie rezygnuję,ale zmieniam broń na automatyczną, czyli SR-25..

Posted
AEGi snajperskie to nigdy nie będą..

Bullshit chłopie. Widziałem w akcji M14 przerobione na M21 z lunetą noktowizyjną wykręcone do 590fps - Na 60 metrach bez problemu każdy trafiony.

Zresztą, ta giwera jest w ekipie Templara, a on zagląda na to forum - Niech się wypowie.

Posted

Bauer - święta racja - sporo ludzików do mnie pisze i dokładnie to samo im odpowiadam ^^

Jest jedno ale - da się gaziaka zrobić tak, że chodzi cud malina - i ma regulowaną moc (400-800) FPS.

Ale jak to zrobić to słodka tajemnica =] ...

(podpowiem, że pracuję w firmie produkującej gazy techniczne :P )

Najlepszy do ceny 2000 to spring + tuning spręzynki, bebechów, preclufy i dobrego hopupu...

Jeśli chodzi o elektryki - zawsze się coś skrzaczy :P

Posted

I wszystko zepsułeś :P Eh.. To mialo byc security by obscurity...

Jak teraz jakiś nieodpowiedzialny dzieciak to zmontuje i kogoś pokaleczy to będzie na Ciebie ok?

H.

• 3 weeks later...
Posted

Co do APS-a T96 to dobry karabin ale lufa zaczyna sie dopiero w przednim chwycie ,sam gun jest wielki a po założeniu komory PDI (której nieidzie nigdzie dostać) i długiej lufy schowanej w tłumik poprostu nieda się z nim przemieszczać...

Ja polece Tanake AICS spokojnie mieści się w 2k zł i up-y są w miare tanie ,za dodatkowe 500zł masz ok 700fps ,syfonuje wtedy co prawda przy szybkim strzelaniu ale ... coś za coś ...

Co do AEG to niestety racja ,chodzi nie tyle o bebechy co o budowe lufy zewn. i jej montażu w gunie... Dobrą bazą na celny AEG jest GR300L G&G ma bardzo sztywno zbudowane te elementy ,ale trzeba sporo zapłacić by go upodobnić chociaż do snajperki (z zewnątrz) i podciągnąć w środku...

Jeśli miałbym polecić AEG-a dla strzelca wyborowego to tylko G3SG1 CA i SR25 G&P. Reszta poprostu ma gibiącą sie lufe...

Na początek lepiej wziąść parasnajpe ,bo mniejsza szansa ,że sie zawiedziesz...

Posted

Z jednej strony to może CA lepiej nie,ale trzeba przyznać że nie wszystkich stać na G&P, a jest on o tysiaka droższy niż CA (jeśli chodzi o SR-25) poza tym jeśli chodzi o tuning to i tak musisz wymienić cale bebechy, więc lepiej mieć tysiaka w kieszeni ;) oczywiście jeśli Ci nie przeszkadza brak oznaczeń oryginału na CA, a mi np. nie przeszkadza ;)

Posted

Niby jak to mają przetrzymać zębatki? do tego trzeba wzmocniony tłok i zestaw głowicy i cylindra, trzeba jednak trochę więcej wymienić niż samą sprężynę....

Posted

Jako szczęśliwy posiadacz SR-25 mającego koło 630 FPS - Stockowy GB z G&P SR-25 Special Edition typ Długi - Jest najlepszym GB jaki idzie kupić - szkielet pancerny, cylinder dający 15% więcej mocy, Zębatki i tłok które spokojnie chodzą na M170.... Infinity Torque up'y od Systemy to pikuś:D

Zresztą o resztę pytajcie się Szatana...

Wymieniasz Silnik, głowice tłoka oraz Cylindra + spreżynka...

A wykonanie karabinu dystansuje każdego innego.

Pozdr.

Posted

Ja mam m15a4 , z wymienionymi bebechami na 490fps , precke 6,03 prometeusza i lunete 2-6 32 .

Batka 10,8 3300 G&P

Wygląda jak bestia ,Strzela jak bestia i ma boskie skupienie . na parasnajpe starczy.

Posted

Jako szczęśliwy posiadacz SR-25 mającego koło 630 FPS - Stockowy GB z G&P SR-25 Special Edition typ Długi - Jest najlepszym GB jaki idzie kupić - szkielet pancerny, cylinder dający 15% więcej mocy, Zębatki i tłok które spokojnie chodzą na M170.... Infinity Torque up'y od Systemy to pikuś:D

Zresztą o resztę pytajcie się Szatana...

Wymieniasz Silnik, głowice tłoka oraz Cylindra + sprężynka...

A wykonanie karabinu dystansuje każdego innego.

Pozdr.

To o tym już jakoś nikt nie wspomniał że już w stocku są wzmocnione części, które w CA trzeba zamienić na G&P i szczerze mówiąc cena wtedy wychodzi taka sama...... A jakie dokładnie tam są bebechy? te wzmocnione zębatki? Do tego tłok z szerokimi zębami czy ten drugi?

W sumie w takim wypadku już bardziej się opłaca kupić G&P a nie CA którego trzeba tuningować.... Jeśli tak jest jak mówisz to nie ma co, będę brał G&P, dzięki że poinformowałeś bo już bym kupił CA i by była wtopa na maksa ;) czyli nie będzie trzeba się zbytnio w tuning bawić, tylko wymienić 4 rzeczy, a to różnica niż wymiana wszystkiego ;)

Posted (edited)

Zdecydowanie bardziej się opłaca kupić G&P niż CA... Nie widziałem co prawda wykonania body ale wątpię czy jest porównywalne z G&P.

A W moim stock'owym G&P były ten tłok czerwony - z połową zębów.

Ostrzegam natomiast przed instalacją Bore-up'a - raz że trzeba kupić cylinder Bore-up z DF'a + Głowice to jeszcze jest jeden problem - Nie ma dyszy Bore-up dedykowanej do SR-25 - a standardowa do M16 jest oooo wiele za krótka... Można kombinować z rozwiercaniem standardowej, ale zdecydowanie lepszym pomysłem jest zakup dyszy od Styera Aug którego dysza idealnie pasuje do SR-25. Ma odpowiednią długość oraz kształt.

Dobrze by też było wspomnieć o utrudnionym rozbieraniu GB przy bardzo mocnej sprężynie... Mianowicie trzeba być bardzo ostrożnym zwalniając Anty-rewersal - jeżeli go puścimy za szybko - tłok zderzy się z zębatkami co spowoduje jego zniszczenie - 2 tłoki poszły właśnie od rozbierania a nie od strzelania :-F

btw. ostrzegam przed stockową zębatką w silniku Systema Magnum - Mi ona pękła w pół. z tego co wiem to "Szatan" miał podobny problem...

Mądry Polak po szkodzie...

Pozdrawiam...

Edited by mk29
Posted

To co by trzeba kupić do tuningu? Bo dowiedziałem się wszystkiego o CA-25, a tu jednak zmiana i będę kupował G&P tylko właśnie nie wiem jakie dokładniej on ma bebechy w środku. Już wywaliłem z listy zębatki, tłok itp. Ale została mi nadal sprężyna m170 Guardera (wytrzyma? ), cylinder DF do karabinów z lufą 500- 705mm, zestaw cichej głowicy tłok (systemy), Silnik Systema Magnum wraz ze wzmocioną zębatką osi silnika G&P (czy da rade? i czy wejdzie na silnik systemy). Co z tego i tak trzeba kupić, a z czego mogę jednak zrezygnować?

Pozdrawiam

Posted

Świrku - niestety to nie ten system.

CO2 nie polecam - niszczy wszelakie uszczelki. Koszt wymiany uszczelek w Tanace to 15 ojro.

Pisałem o AZOCIE :)

Ale to zabawa dla zapaleńców i ludzi o dużej wiedzy o gazach.

Dla początkujących snajperów zawsze będę polecał sprężynki.

• 3 months later...
Posted

Witam mam l96 i chciałbym zrobić jakiś update,mianowicie mam na myśli precyzyjna lufę i mocniejszą sprężynę, a co za tym idzie także i cylinder jeśli nie mylę części (bo w sprawach technicznych nie jestem zbyt doświadczony).Jeśli chodzi o precyzyjną lufę 6.04 mm znalazłem na taiwangunie ale do ASP-2,na specshopie jest do ASP 96 ale nie pisze czy 6.04 czy 6.03, zapytanie moje czy lufa z ASP-2 będzie pasować do 96?

Drugie pytanie: czy ten zestaw Zestaw Cylindra APS-2 300% w specshopie będzie pasował do ASP96 czy muszę sobie poskładać z osobnych części do ASP 96.

Trzecie pytanie:na sprężynach pisze albo 300% albo sp170,190 itd a czasami nawet M150 np. czym to sie różni?

Wdzięczny za odpowiedź będę.(przypominam w sprawach techniczny jestem świeży jak poranne bułeczki)

Pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...