renchi Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Zamierzam zakupić M4A1 G&P i odrazu przejść do tuningu. Pierwszym krokiem jest poprawienie celności czyli napewno precyzyjna lufa, wybór padł na Prometheus 6.03 Mam pytanie jeżeli chodzi o tuning FPS'ów, w stocku replika ma ~350-364FPS. Chciałbym uzyskać ~440FPS - co należy wymienić, jakich firm części polecacie ? Będę wdzięczny za wypowiedzi. Pozdrawiam
Mariusz_Piwowar Posted May 11, 2007 Report Posted May 11, 2007 Bore up systemy, sprezyna m 130 lub m140 systema, byc moze zebatki na jakies wzmocnione, tyle nie powiem ktore, helikalne, stu czy inne bo sie na tym srednio znam. Albo po prostu włóż to: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1545 powinno dac trohce wiecej niz 440fps.
Small_Hunter Posted May 12, 2007 Report Posted May 12, 2007 (edited) Boreup CA/Systema+ 130ms CA/M120Guarder+zebatki TU/STU w zależności od batki CA/Systema. Ewentualnie bardziej hardorowo- M140 systema i czekać co się pierwsze wysypie (chociaz wcale szybko nie musi). W brew pozorom nie jest to zamobójstwo GB, ale odpowiedzialności nie biore. Zestawu hurricane osobiście nie polecam. Kilka boreupów juz miałem i ten okazał się najgorszy. Edited May 12, 2007 by Small_Hunter
clown Posted May 12, 2007 Report Posted May 12, 2007 (edited) Wzmocniona, łożyskowana głowica tłoka, sprężyna M130 (lub 210 PDI), odpowiednia bateria i jeszcze gumka HU Guardera (z stockową są z reguły problemy) wystarczy w G&P. Sam niedługo planuje taki tuning w swojej SPR. :uśmiech: Edited May 12, 2007 by clown
Gallain Posted May 13, 2007 Report Posted May 13, 2007 Już jest temat o tuningu tej repliki... :roll:
renchi Posted May 14, 2007 Author Report Posted May 14, 2007 Już jest temat o tuningu tej repliki... :roll: Ktoś jeszcze chce się doczepić do tematu który był założony kilka dni temu ? Śmiało, zapraszam... :???: Już zwracałem Ci uwagę w postach, żebyś spuścił z tonu. W każdym temacie, w którym piszesz - jesteś chamski albo opryskliwy w odzywkach. Zmień podejście, albo wystaram Ci się o bana zanim się obejrzysz. Gallain ma absolutną rację. Dublowanie tematów jest sprzeczne z netykietą. Masz pytanie - sprawdź najpierw czy jest odpowiedni temat i tam napisz. Zamiast klonować. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...hl=M4A1+G&P
Recommended Posts