kamera Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Witam! Sprawa ciekawa, a mianowicie posiadam m`ke z CA po sporym tuningu. Zmienilem baterie i cos mnie podkusilo (pewnie wrodzony instynkt sknery), zeby kupic cos takiego http://www.allegro.pl/item190850896_9_6v_a...logia_nimh.html stara batke sprzedalem, a kupilem to i puszke, naladowlem i du... tzn jak wyjme silnik i nacisne na spust to chodzi jak dziki, ale jak go zapakuje to slusze tylko drobna probe poruszania sie i lipa. I teraz pytanie bateria czy cos sie zablokowalo w GB? Czy ta bateria wogole sie do czegos nadaje? Quote
Kiwi Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Jak dla mnie to masz za słabą batkę. Spróbuj: a)do siebie podłączyć jakąś dobrą baterię b)swoją batkę podłącz do stockowej giwery Quote
szalony jack pirat Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 To się w ogóle nie nadaje. Napisz jaki masz tuning i co za ogniwa kupiłeś. Quote
kamera Posted May 5, 2007 Author Report Posted May 5, 2007 (edited) Hmmm, ale co z ta batka moze byc nie tak? Przeciez i napiecie i pojemnosc jest ok? Do poki mialem 9.6 1800 large na ogniwach Sanyo wszystko chodzilo ok ;/ Bylem przekonany, ze ta batka to, to samo co batki KAN`a 440fps-sprezyna, cylinder, glowica, tlok itd, zebatki stockowe. Edited May 5, 2007 by kamera Quote
Kiwi Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Bateria baterii nierówna ;) Porównaj batkę 8.4V dodawaną do chińskich replik z baterią 8.4V na ogniwach Sanyo na przykład ;) Po prostu kupiłeś batkę, która jest zbyt słaba na gnata z takim tuningiem. Quote
czuperek Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 z ta bateria to mozesz sobie darowac ze postrzelasz cos nia.... mialem ten super pakiet w zdalnie sterowanym samochodziku to on nawet nie dawal rady. Nadal mi sie tylko do aparatury ;p Quote
kamera Posted May 5, 2007 Author Report Posted May 5, 2007 (edited) Wiec co mozecie polecic, do puszki o voltarzy 9.6 o pojemnosci powyzej 1500 i rozsadnej cenie? moze ma ktos cos na sprzedaz? Czy bateria, ktora kupilem bedzie sie nadawac dla jakiegos stocka, lub well r6? http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1571 myslicie, ze KAN da rade? Edited May 5, 2007 by kamera Quote
awful Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Wiec co mozecie polecic, do puszki o voltarzy 9.6 o pojemnosci powyzej 1500 i rozsadnej cenie? moze ma ktos cos na sprzedaz? Czy bateria, ktora kupilem bedzie sie nadawac dla jakiegos stocka, lub well r6? http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1571 myslicie, ze KAN da rade? KAN powinien da ;) odnośnie jeszcze pierwszego posta- baterie do zabawek zdalnych mają za małą wydolność prądową- napięcie się zgadza,ale amperaz za słaby. jak chcesz kombinować- kup batke od wkrętarki akumulatorowej(byle nie nimh1100 z wkrętarki z biedronki, tylko kulturalnie- bosh czy inne ni-cd 1700-2500- i tak cenowo wyjdzie taniej niz taka batka w sklepie) one dają spokojnie radę(mam takie 2szt 9,6V 1700 ni-cd) ciągną mi m120 bezproblemowo. Quote
Recommended Posts