SebekASGManiak Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 (edited) Czym się różnią ? By było bez nerwów odrazu mówię :poddanie: że patrzyłem w słowniku pojęć ale to samo pisze przy obydwu :-F PS Sorka temat umieściłem niechcąco tu a nie w "Jestem Zielony" Edited May 2, 2007 by SebekASGManiak Quote
Kantek Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 http://www.quarterbore.com/kac/kacrisras.html - tutaj sobie można poczytać o różnicach - z tego co tam pisze to różnica polega na innych sposobach podpinania do chwytu przedniego, numeracji na szynach i różnych lufach do których pasują. Pisze też, że RAS lepiej zakleszcza się na broni niż RIS. Quote
SebekASGManiak Posted May 3, 2007 Author Report Posted May 3, 2007 (edited) A np gdy pisze że kolimator na szyne ris to na ras także wejdzie ? :lol: A co do tej strony to bossem w J ang. nie jestem :) Edited May 3, 2007 by SebekASGManiak Quote
Errhile Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Disce, puer, latine ;) W obydwu przypadkach jest to taka sama szyna MIL-STD-1913 "Picatinny", tylko sposób jej mocowania do broni jest inny. Ale jesli coś się da przymocować do szyny o profilu Weaver'a ("Picatinny"), to zasadniczo da się przymocować do każdej szyny o tym profilu. Byle starczyło miejsca bo szyny mają różny układ i długość. Quote
Recommended Posts