Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Aaaah, Combat Mission, legenda ;) Grałem we we wszystkie, oprócz CMAK, części gry ;)

Niestety, co do załapania się na partyjkę to odpadam, bo na obecną chwilę trochę mi się znudziła i odpoczywam od niej.

Posted

Ja najbardziej lubiłem CMBB -> tam jest największa różnorodność oddziałów i sprzętu po obydwu stronach. Bo alianci to same shermany prawie mają ;-) Muszę sobie kupić bo teraz 19 zł kosztuje :uśmiech:

Posted

Steel Panthers nie. W Close Combat się zagrywałem swego czasu, ale nigdy nie grałem po sieci. Ucieszyłem się, że wyszedł ten Iron Cross ale wszędzie piszą że to kicha :???:

Posted

Ja sobie ostatnio pogrywam w CMBO. Co prawda po części dlatego, że mój komp marudzi jak chcę zainstalować coś innego, ale i bez tego lubię sobie pograć. Choć ostatnio bardziej dla zabawy, niż tak "na poważnie". Nie ma to jak artyleria 240mm. :wink:

Posted

Artyleria okrętowa rulez :uśmiech: Swego czasu nawet edytowałem sobie scenariusze - gęsta zabudowa + zboże (ładnie się pali ;-) ) w kotlinie bez wyjścia. Do tego spotterzy artylerii okrętowej, wyłączony fog of war i można było zobaczyć jak batalion piechoty biega z napisem "rotued" od jednego końca kotliny do drugiego :wink: Tylko Jadgtiger i Tygrys Królewski były w stanie przeżyć ten ostrzał (unieruchomione rzecz jasna i o ile załoga nie spanikowała i nie porzuciła pojazdów).

Hm chyba któryś z moich przodków był hunem, a przynajmniej wandalem ;-)

Natomiast w Quick battles ustawionych na meeting engagment artyleria okrętowa nie ma prawa bytu - kiedyś zaszalałem i ją sobie kupiłem - ostrzał bodajże 12 min od wybrania celu :wink: Bez target reference point nie ma o czym mówić... Ale za to co za efekt wystrzałów gdy ziemia drży, a light buildingsy pękają jak domki z kart 8)

Posted

Do wyburzania miast dobrze się również nadaje niemiecka 150 mm infrantry gun :lol: Nota bene o miodności gry niech świadczy, że kiedyś grając po sieci z żywym przeciwnikiem chciałem wyburzyć dom za którym stał schowany SU-122 -jeden z pocisków przeleciał przez dom i rozwalił SU (jak się potem okazało po analizie powtórek) :uśmiech:

Posted

Chętnie mógłbym zagrać np. jakiegoś PBEM'a w CMAK.

Odnośnie wyburzania okolic to też się czasem w to bawię. To jest chyba zboczenie wszystkich graczy :)

Posted

Ale w CMBB budynki nie rozpadają się tak ładnie jak w CMBO... Tam bardzo podobał mi się ten bąbel obrazujący falę uderzeniową po zburzeniu takiego ;D W CMBB budynki po prostu rozlatują się, wzbijając kłęby dymu :/

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Victorze, ja pogrywałem w Combat Mission. mam BCMO, CMAK oraz CMBB. Może bym i pograł tylko roóżnie bywa z czasem dlatego może byc PBEM. Po IP mogę tylko że nie mogę hostowac.

Jak chcesz miec naprawde wymagajacego przeciwnika to napisz do mjrPatona ;-)

3ymaj się

Posted

ja mam demo z cda tego najnowszego :force shock.

czy ktoś wie jak tam ręcznie wybierać cele?wygrywam misje obiema stronami,jezdze,laze ale jak sie wybiera pojedyncze cele?.

i wzywa artylerie?