Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No i stało się, Chińczycy wypuścili pierwszego gaziaka, który jakoś działa. Tylko, żeby było śmieszniej, hop-up w tej replice jest, jeżeli dobrze zrozumiałem znajomego z Hong Kongu, opcjonalny - trzeba wyjąć lufę i gumkę hop-up samemu zamontować, ręcznie. :wink:

Ale za 50 baksów nie licząc wysyłki, to gaziak full-metal może być... Na syfony może poradzić np. magazynek Marui albo HFC.

Guest JOPJ
Posted

Masz linka? :) Może wreszcie na rynku gaziaków zacznie się robić ciekawie...

Guest frank_martin
Posted

Ech jak już cos kitajce zrobia to niewiadomo czy się śmiać czy płakac.Ale takie okładziny ale za 50$ to ok.

Posted

Okładziny są do przeżycia, klamka w sumie wygląda całkiem sensownie, ale nie każdemu chce się wykręcać zawory, zakładać dołączone uszczelki, rozkręcać cały zamek (a przynajmniej wyjąć cylinder), wymontować lufę i włożyć hop-up...

Kpina, nie pistolet. Ale przynajmniej jest lepsza od P226 by Słoń, który jest tak nędzny, że utknął w produkcji i kombinują, co zrobić żeby tak nie syfonował...

Guest frank_martin
Posted

Skąd Takiego hopka wymyślili??A gaziak made in China to nic dobrego.Wolę dodac 2 x tyle ale mieć klamke ksc.

Guest frank_martin
Posted

A ja dalej twierdze że gaziak po kitajsku to nic dobrego.A jak metal się rozleci(w Chinach wszystko możliwe).

• 3 months later...
Posted (edited)

Możesz napisać coś o wykonaniu? Jak się prezentuje z np. KSC. Czy widać "niestaranność" odlewów, wszystkie przełączniki działają jak należy ect. ( fajnie by było widzieć jakieś zdjęcia w lepszej jakości :) )

Interesowało by mnie też, czy pasują magi innych firm ( choć z tego co widać, te standardowe nie są złe, po interwencji Krakmana ).

Hop-up jest stały czy regulowany?

Edited by noah
Posted

jeszcze 3 pytania z mojej strony ( czemu nie można edytować postów? )

- czy przed 1 strzałem trzeba go przeładować?

- czy po ostatniej kulce zamek zostaje w tylnim położeniu?

- które z zaznaczonych elementów są atrapami, a które nie? ( i do czego służą, jeśli można spytać. Wybaczcie pytanie, ale nigdy B92F z łapkach nie miałem, tylko Glocki ;) )

copie_10.jpg

Posted (edited)
- czy przed 1 strzałem trzeba go przeładować?

- czy po ostatniej kulce zamek zostaje w tylnim położeniu?

Powinno się dać, a jak nie to chińczycy skopali sprawe.

- które z zaznaczonych elementów są atrapami, a które nie? ( i do czego służą, jeśli można spytać. Wybaczcie pytanie, ale nigdy B92F z łapkach nie miałem, tylko Glocki

Od lewej:

-czerwony prostokąt - do rozebrania repliki, wciskasz guziczek, przekręcasz i możesz zdjąć zamek

-zielony prostokąt nr.1 - blokada zamka

-zielony prostokąt nr.2 - blokada spustu

Jako, że jest to replika M190 HFC to powinno działać to wszystko

Edited by komora
Posted

Dzisiaj w dyskusji ze znajomkiem z HK ruszyłem temat tej Beretty. Ostatnio wprowadzili w niej jakieś poprawki i już się nadaje do zabawy. Nie jestem pewien, czy Krakman ma je już na składzie, ale ktoś tu bodajże kupił jedną i nie narzeka.

Ja poczekam do świąt.

Posted (edited)

Może ktoś podać linka do tej Beretty, bo nie wiem za bardzo o którą chodzi?

Oczywiście z Polskiego sklepu, bo z Gunnera jest na stronie wcześniej.

Edited by dr_wisla