Fairbairn Posted April 23, 2007 Report Posted April 23, 2007 Witam! Chcialbym sie dowiedziec CO nalezy dokladnie zrobic aby zamek G&S pasowal do glocka 17 KSC. Tzn jesli przypilowac, to co i czy da sie to zrobic w warunkach domowych (mam pilniki diamentowe itp). Jak to jest z pozniejsza eksploatacja takiego "skladaka"? sa jakies problemy? Czy ten zamek zrobiony jest ze stali czy z jakiegos stopu, bo chcialbym zedrzec farbe i go pooksydowac. Z gory dziekuje za odpowiedz i przepraszam, jesli tamat byl poruszany, ale znalesc nie moglem... Quote
zla_karma Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Mozna montowac bez zadnych przerobek i bedzie smigal. Zamek jest najprawdopodobniej z aluminium (widzialem takie podpisy na necie pod zdjeciami) mozna go pooksydowac (anodowac) na czarno ale troche z tym zabawy je. Pozdr Quote
NinjaDude Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Dostanę pewnie odznakę honorowego kopacza, ale to tam... Czy będzie to pasowało także w nowej wersji Glocka 17 KSC? Quote
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 ale zamek G&S? Można prosić o linka lub coś takiego? Quote
pidzejfat Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Chyba G&P... Poza tym nie ma "nowej" wersji glocka z Ksc. Więc zamek powinien pasować. Quote
NinjaDude Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Albo ty się mylisz albo panowie z Coyote http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glock-17-full-metal-nowa-wersja-.html Tak, chodziło mi G&P, a nie zauważyłem, że autor tematu źle napisał nazwę. Quote
-Otto- Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Z tego co rozumiem, to nie masz jeszcze tego zamka. Jeżeli się nie mylę, to: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/29691-glock-17-ksc-problem-z-zamkiem/ Poczytaj sobie ten temat, jest o tym zamku oraz także wrzuciłem tam link do recenzji na zagranicznym forum - wygląda iż jest dość badziewny. Quote
NinjaDude Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Dzięki za ten temat. Nie ma co, nie opłaca się mieć oznaczeń, ale w zamian za zdrowie repliki :) Quote
pidzejfat Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Albo ty się mylisz albo panowie z Coyote http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glock-17-full-metal-nowa-wersja-.html Tak, chodziło mi G&P, a nie zauważyłem, że autor tematu źle napisał nazwę. "Nowa" wersja ma po prostu zmienione oznaczenia na brzydsze / mniej realistyczne... Quote
pidzejfat Posted April 3, 2011 Report Posted April 3, 2011 I nic poza tym? :0 No nic, żadnej różnicy, obydwie klamki miałem w ręce i nie widziałem jakiejkolwiek różnicy, oprócz tych brzydkich oznaczeń... Quote
NinjaDude Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 (edited) Nie mogę edytować, a mam pytanie: Czy KSC od KWA różni się tylko oznaczeniami, czy wnętrzem także? Mam na myśli konkretnie modele 17 i 19. Edited April 4, 2011 by NinjaDude Quote
Guest Aztek_PL Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 W KWA seryjnie montowany jest metalowy zamek bez oznaczeń. W KSC masz plastikowy ze żłobieniami w kształcie prawdziwych oznaczeń (pierdoła). Quote
NinjaDude Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 W KSC też jest metalowy. Zdecydowałem się na KWA- nie będę płacił 100 zł za lipne oznaczenia :) Quote
morbus Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 W KWA seryjnie montowany jest metalowy zamek bez oznaczeń. W KSC masz plastikowy ze żłobieniami w kształcie prawdziwych oznaczeń (pierdoła). Jesteś w 100% pewien tego co piszesz ? Ja mam dwa glocki 19 jeden z KSC i drugi z KWA i oba mają zamki z tworzywa, przy czym KSC ma swoje oznaczenia a KWA jest "goły". Quote
NinjaDude Posted April 4, 2011 Report Posted April 4, 2011 Bo są wersje z zamkami metalowymi i z tworzywa :) Quote
Recommended Posts