Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A więc, mam starszą wersje mp5 sd2 CA. Dzisiaj po puszczeniu, krótkiej serii bez kulek usłyszałem dość głośny skrzek. No i teraz mp5 zamiast normalnie strzelać, skrzeczy. Nie mam pojęcia co się dzieje. Jakieś porady ??

Posted

tak się spytam, jakiego rodzaju to skrzek?? bo w mojej starej MP5 ICSa gdy poszły zębatki na silniku i pierwsza wydawał włąsnie taki metaliczny skrzek niczym wiertarka wwiercajaca się w metal. Sprawdź zębatki, najlepiej najpierw na silniku, zęby nie powinny by równo z osią, ale nad nią wystawać, ale to pewnie wiesz..

Pozdrawiam

Posted (edited)

Jestem prawie pewny, że to wina zębatki. Najprawdopodobniej padła właśnie silnikowa lub ta zaraz przy silniku. Miałem to w swoim poprzednim elektryku (shit, ale zębatki miał). Dokładnie takie same objawy. A skrzek to nic innego tylko własnie ocieranie jednej zębatki o drugą.

Rozbieranie GB czeka Cię tak czy siak ;)

Edited by cyku
Posted

poradnik masz na machinegunie w którymś tam dziale na stronie głównej, przed wejsciem do sklepu. a jak rozebrać V.2 był temat bodajże dziale upgr. i tuning.

Powodzenia!!

Posted

zawsze mam z nimi problem gdy są nowe, uważaj, bo mają strasznie słabe łby, łatwo je zjechać i wtedy pozostanie Ci tylko rozwiercanie lub dorabianie nowego "ślady" na śrubokęt. Ja dwie musiałem kiedyś rozwiercić, bo siedziały strasznie mocno i zjechałem łby. Jedyne co mogę poradzić to włąsnie olej silikonowy albo smar i trochę większy srubokret, ewentualnie elektrycny, ale takim trudno dojśc do tej sruby...

Posted

A jednak to zębatka silnikowa. Była starta tak idealnie, że wyglądało jak by była taka od nowości, a ja rozbierałem aeg-a pierwszy raz i nie wiedziałem jak powinna ona wyglądać :) przynajmniej nauczyłem się rozkładać i składać aeg-a :) dzięki wszystkim za pomoc :)

Posted

tak myslałem, dokładnie obejrzałeś pierwszą zebatkę w GB?? bo u mnie poszły obie jednocześnie, choć na pierwszy rzut oka ta w GB był ok, to po oględzinach okazało się, ze 3-4 zęby są tak zjechane, ze gdy silnikowa zatrzymywala się w tym miejscu i potem chciałem znów strzelić, ślizgała się tylko...

Posted

Właśnie obejrzałem tę drugą dokładnie i wygląda na nie ruszoną :) teraz czeka mnie dokładnie czyszczenie szkieletu gb z opiłków metalu z zębatki silnikowej.