Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam mały problem. Otóż zmieniłem spręzynę z M130 DF na M140 MO.

Dodatkowo włożyłem głowicę DF z super o'ring i przesmarowałem cały układ.

Jeszcze raz sprawdziłem ułożenie podkładek, zrobiłem przegląd i cisnąłem na chrono.

Wcześniej miałem na 0,2g i wyłączonym HU 460-470 Fps

Teraz jest 410-420 Fps

Szlag mnie trafia, zachodzę w łeb dlaczego może być tak słabo?

Wszystko zrobiłem dobrze.

Edited by Marcinek83
Posted

U mnie na borku guardera po wstawieniu "super" oringów prędkość spadała o około 20 FPS (po założeniu z powrotem guarderów znów było jak przedtem). Może wstaw oringa ze starej głowicy do tej DF. Aha jeśli DF jest z aluminium to lepiej powróć do starej <dobrej> głowicy :D

Posted

Wiesz że wpadłem na to samo :) Wczoraj tak zrobiłem i o niebo lepiej, fakt dalej dusze M130 i jest dobrze. Zmienię na M140 jak mi przyjdzie silnik TURBO 3000 ICS, fakt że po oddaniu 50 strzałów nie widziałem żeby jakoś specjalnie GB trzeszczał itd. Myślę że GB G&G V.III wytrzyma M140 :)

Jedyne o co się boję to to że plastik na którym są łożyska głowicy tłok pękł przy śrubie, działać działa ale sprężyna wówczas jest nie łożyskowana.

Co daje właściwie łożyskowanie prowadnicy i tłoka? Sprężyna lepiej pracuje to wiem, jak to się przekłada na moc?

Posted (edited)

Blady, to po kiego ładować łożyska?

W moim odczuciu jest po to by mogła "lepiej się rozprężać bez oporów skręcania się".

EDIT:

ASGshop napisał:

Witam!

Czy MO miałeś na myśli mad onion?

Jeżeli tak to powiem szczerze, że to nie pierwszy przypadek tak słabego wyniku na dość mocnych sprężynach.

Jutro napisze w tej sprawie do chłopaków z MO.

Pozdrawiam

Marek

Sakrkazm?

Jak tylko otrzymam info od asgshop'u dam znac co było.

Edited by Marcinek83
Posted

1. sprezyna latwiej sie skreca => co chyba owocuje nieco wiekszym RoF

2. Latwiej sie rozpreza => hmm.. wiecej fps?

3. Sprezyna jest bardziej zbita => bo doszły lozyska => wiecej fps

• 6 months later...
Posted

Jakie macie doświadczenia z tymi sprężynami. W jednym ze starszych wątków czytałem, że były z nimi problemy - nie osiągały takiej mocy jaką powinny. Jak to jest obecnie? Wiem, że za tą cenę można kupić dobre sprężyny (Hurricane, Guarder), ale akurat bardzo mi się spieszy, a tylko MO są dostępne.

Posted

2 repliki podobny zestaw

Uszczelniona dysza

głowica tłoka oraz cylindra hurricane - prowadnica sprężyny stock (mosiądz)

Spring M120

Trochę ponad 400 fps

Więcej szalonych cebulek nie montowałem. Jedna z tych replik jest w moim posiadaniu i jak na razie spisuje się znakomicie.

Posted

W swojej replice pierw miałem M100 + FTK Hurricane i dawało to na chronometrze średnią arytmetyczną 375 fpsów; w późniejszym okresie została wymieniona na M110 i dodany Teflon Fix - średnia 435 fpsów.

Wrażenia... gołym okiem niewiele widać zmian po pewny czasie użytkownia więc dopiero przy następnej wizycie repliki w serwisie dowiem się, czy moc spadła.

Posted (edited)

W swojej replice pierw miałem M100 + FTK Hurricane i dawało to na chronometrze średnią arytmetyczną 375 fpsów; w późniejszym okresie została wymieniona na M110 i dodany Teflon Fix - średnia 435 fpsów.

A ludzie nie wierzą jak mówię że MO mają zwalone oznaczenia......375 fps na M100 i 435 na M110 to chyba wystarczający dowód. 435 fps to niejedna osoba nie osiąga na M120 porządnej i boreupie :wink:

Edited by MAJOR762
Posted (edited)

Ja po prawie pół rocznym użytkowania nie narzekam.Co prawda mam prec lufe(która pare fpsów dodaje) ze srpingiem m110 mad onion z efektem 420fps(tyle testy na chronometrze pokazały)

Wybierając sprężyne kierowałem się raczej ceną i się nie zawiodłem moja ocena produktu to 6/6

Edited by sknerus
Posted

M110, Doszczelnienie, precka= 380FPS mierzone zaraz po wstawieniu. Jak widać rozrzut masakryczny. Następnym razem naprawdę się zastanowię zanim kupię MO, wg. mnie lepiej kupić normalną sprężynę i dać 2x tyle.

Posted

U mnie w MP5 na początku sezonu zamontowałem M100. Wynik - 420FPS.

Na dzień dzisiajszy jest mniejwięcej 380-390FPS... chyba wrócę do sprawdzonej 130PDI ;)

Posted

Na M140 mam 520fps-550fps

Na M100 420 to 10 metrów na sekundę gratis, no no, to jak ten sławetny G3 SAS z allegro co miał ponad 500fps chyba 550 przy 190PDI. Ale nie mi osądzać, co do MAD ONION jestem zadowolony, cena i jakość.