Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

CA z góry można odpuścić, a zamiast tego proponowałbym Systemę.

Co do Guardera, to przy lufie 6.02 trzeba mieć NAPRAWDĘ precyzyjne kulki, a to już większy wydatek, chyba, że snajperzysz ;)

Co do SRC się nie wypowiem, bo nic nie wiem.

Edited by Olek96
Posted (edited)

Z tymi kulkami to żeś przesadził... guardery, biovale, G&G, gunfire , PJ chodzą bez najmniejszych problemów i zacięć. Przecież kulki mają 5,95 a te gorsze ponooć mają odchyły w - a nie +. Co do luf systemy... miałem i się baaaardzo zawiodłem, musiałem obie zmienić - IMO guarder znacznie przyjemniejszy.

Chociaż jak się zastanowię to wole promyka za ~190zł. Deklasuje wszystkie powyższe.

Edited by Trzmielor
Posted

Ale Promyk to inna kategoria cenowa już;p

SRC to najtańsze precki jakie są, osobiście testowałem ich kilka i jak chcesz tanią preckę to lepszego stosunku jakości do ceny mie znajdziesz do 150pln...

Posted

Ech... patrząc na szukaną długość -> 650mm ma to być precka do karabinu snajperskiego. Po kiego grzyba wyrzucać w błoto 150zł?! Żadna z tych nie będzie dobra. Szczera rada dozbieraj jeszcze kilkadziesiąt złotych i kup promyka, jak się zakręcisz to można już go mieć poniżej 200 i to z wysyłką. Po co płacić 2 razy? Żadna z powyższych nie nadaje się do karabinu snajperskiego, a szkoda z powodu pośpiechu / skąpstwa pożałować 50zł na lepszą lufę.Lufa to nie element na którym można oszczędzać.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

A mi spece ze specshopu powiedzieli, że w lufach jest prosta sprawa - wyższa cena - wyższa jakość. Polecili mi JBU i Guarder, ale bardziej guardera. Jednak ze względu, że zależy mi na celności kupiłem jbu 6,01, za jakiś czas napisze jak się sprawdza na kulkach g&g i madbull.

Edited by Roni92
Posted

Replika G36k Ca.

Wiem, że temat był wałkowany, ale nie doczytałem konkretnej odpowiedzi, więc pytam. :)

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&products_id=643

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&products_id=1257

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&products_id=359

Któraz z tych luf da mi najlepsze skupienie?

Myślałem o promyku, ale jednak do broni szturmowej nie będę póki co wstawiał lufy za 300zł. :P

I dodatkowe pytanie, które padało w temacie, ale nie widziałem odpowiedzi: czy różnica w średnicach tych luf (np. 6,04 a 6,02) jest zauważalna?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

JBU 6.01mm 455mm, na początku skupienie na 30m idealne po kilkuset strzałach zaczynało rozrzucać już około 7cm na takim dystansie, kulki 025, 028 g&g(celność ta sama). Potem na szczęście okazało się, że po prostu coś okrutnie syfi lufe coś jakby smar, nie mam pojęcia skąd, po wyczyszczeniu skupienie znów idealne i jak narazie utrzymuje się takie. Jedna uwaga: madbulle precision cośtam maja mniej stabilny tor lotu niż g&g i prawie dwukrotnie wiekszy rozrzut, nie jestem z nich zadowolony. Nie wiem co bedzie po dłuższym czasie, ale myśle, że jak dbasz o lufe, regularnie ją czyścisz to nic się nie stanie dla teflonu i lufa długo utrzyma tak wspaniałe skupienie, od siebie po kilku dniach użytkowania i czyszczeniu lufy mogę bez wyrzutów ją polecić. Jeszcze ciekawostka: pomimo, że to ,01, to nawet chińskie 012 się nie tną, jak narazie zero zablokowanych kulek w lufie.

Posted

Lufa Guarder długość 407, szerokość 6.02 - kulki G&G 0.25 dadzą radę? Czy ryzyko zacięcia się kulki na lufie 6.02 jest dużo większe niż na 6.03. Zdarzyło się to komuś na takich kulkach?

Posted (edited)

Z kulek w miare przystępnej cenie chyba nie ma lepszych niz g&g, na lufie guardera daje 99%, że nie bedzie zacinek z gg. Edit: jak wcześniej pisałem nie miałem na żadnych kulkach zacinek w lufie jbu 6.01, myśle, że większa szansa, że ludziom w komorze kulki się tną albo magu..

Edited by Roni92
Posted (edited)

Co to za lufy - Prometheus Returner ASH? Są dostępne np. na WCG

Prawie o połowę tańsze od "normalnych" promyków EG. Czym się różnią- dobrze doczytałem że mają 6,05mm?

Pozdro, Kuba

Edited by kubabuda
Posted

Co to za lufy - Prometheus Returner ASH? Są dostępne np. na WCG

Prawie o połowę tańsze od "normalnych" promyków EG. Czym się różnią- dobrze doczytałem że mają 6,05mm?

Pozdro, Kuba

Zgadza się, mają 6,05mm i są zrobione ze stopu aluminium. "Built Material - Reinforced Aluminum Alloy".

• 1 month later...
Posted

Witam. Którą lufę wybrać do stockowego g3a3 od jg? Classic Army, Guarder, czy Systema?

http://allegro.pl/lufa-precyzyjna-stalowa-6-04x470mm-do-g3-g3sg1-i1295539649.html

http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_6_04mm_do_g3-sg1_g3a3_g3a4_469mm_guarder-1628.html

http://www.casg.pl/product-pol-69-Lufa-precyzyjna-Systema-6-04-469-mm-G3.html

P.S. Interesuje mnie ten przedział cenowy, więc bardzo proszę bez tekstów w stylu: dozbieraj do iluś tam i kup...

Posted

posiadam kałacha cymy (dokładnie: cm.028), juz jakis czas z niego strzelam i nie narzekam. Aktualnie zastanawiam sie nad małym tuningiem, polepszeniem wnętrza mojej cymki. Czytając temat o gumkach Hop-up zdecydowałem sie że kupię silikonową Guardera (przeźroczystą). drugim moim celem jest lufa precyzyjna. Jest duży wybór ów części stąd mój problem. Na początek zrezygnowałem z Prometheusa i KM heada z powodu ceny (zbyt duża) oraz z Classic arms z powodu nie za dobrych opinii użytkowników. Myślę nad kupnem lufy:

-Madbull 6.03mm za 90 zł

-Guarder 6.02mm za 149zł

-Systema 6.04mm za 145zł

(oprócz tego znalazłem jescze lufy firmy: Ultimate, SRC, JBU i G&G ale z różnych powodów odrzuciłem)

Która z tych trzech luf jest waszym zdaniem najlepsza?? Której firmie mozna najbardziej zaufać?

P.S. szczerze mówiąc najbardzej myśle nad Madbullem z ASxtreme gdyż czytałem całkiem niezłe opinie o tej lufie, do tego najtańsza (zawsze 50zł na plusie)

Posted (edited)

posiadam kałacha cymy (dokładnie: cm.028), juz jakis czas z niego strzelam i nie narzekam. Aktualnie zastanawiam sie nad małym tuningiem, polepszeniem wnętrza mojej cymki. Czytając temat o gumkach Hop-up zdecydowałem sie że kupię silikonową Guardera (przeźroczystą). drugim moim celem jest lufa precyzyjna. Jest duży wybór ów części stąd mój problem. Na początek zrezygnowałem z Prometheusa i KM heada z powodu ceny (zbyt duża) oraz z Classic arms z powodu nie za dobrych opinii użytkowników. Myślę nad kupnem lufy:

-Madbull 6.03mm za 90 zł

-Guarder 6.02mm za 149zł

-Systema 6.04mm za 145zł

(oprócz tego znalazłem jescze lufy firmy: Ultimate, SRC, JBU i G&G ale z różnych powodów odrzuciłem)

Która z tych trzech luf jest waszym zdaniem najlepsza?? Której firmie mozna najbardziej zaufać?

P.S. szczerze mówiąc najbardzej myśle nad Madbullem z ASxtreme gdyż czytałem całkiem niezłe opinie o tej lufie, do tego najtańsza (zawsze 50zł na plusie)

wydaje mi się, że najlepsza będzie Systemy - sprawdzony producent bebechów ;]

EDIT: nigdy przenigdy nie bierz z airsoftxtreme bo tam robią ludzi w chu** słyszałem przypadek co koleś zamawiał CM.042 a dostał ASK201 od APS

Edited by drozdek96
Posted

ok, dzięki za rade, nie kupie w xtreme (fakt, dopiero teraz poczytałem o tym sklepie). Znalazłem Madbulla w SpecShopie(tutaj)

Gdybym wybrał Guardera miał bym lufe i gumke tej samej firmy, czy ma to jakis wpływ, że będą pochodzić od tego samego producenta...?? (chodzi mi o kompatybilność)