Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Guest m_kozub
Posted

Właśnie sie dowiedzialem, że w springach sprężyna wraz z iloscia oddanych strzałów może osłabnąć. Wraz z tym mam pytania:

-) po ilu +/- strzalach tak sie dzieje?

-) czy dotyczy to tanszych, czy drozszych springów: a może wszystkich?

-) o ile moga spaść osiągi?

-) jak temu zapobiec?

Posted

Jak najbardziej oszczędzaj sprężynę.

Gdy miałem springi, to ładowałem je w ostatniej chwili przed akcją i nigdy nie trzymałem naładowanych na respawnie itp, tak aby sprężyna jak najkrócej była naciągnięta bez potrzeby.

Takie środki ostrożności minimalizują także zużycie części wewnętrznych.

Guest Miles_ACE
Posted

A tak to będzie ta sama moc?

Moc nigdy nie będzie taka sama co wynika z praw fizyki 8) ale stosując się do zasad zminimalizujesz zużycie sprężyny i części pozostałych.

Posted

Jak najbardziej oszczędzaj sprężynę.

Gdy miałem springi, to ładowałem je w ostatniej chwili przed akcją i nigdy nie trzymałem naładowanych na respawnie itp, tak aby sprężyna jak najkrócej była naciągnięta bez potrzeby.

Takie środki ostrożności minimalizują także zużycie części wewnętrznych.

Święte słowa. Trzymaj się ich, a giwera będzie służyc dłuuugo. Ja stosuję ten sam proceder od lat.

• 1 year later...
Posted

Z góry przepraszam, że odkupuje stary temat, ale nie chcę zakładac nowego.

Od jakiegos miesiaca korzystam z AK 47 od Cymy. Wszystko bylo pieknie i ladnie, az do dzis. Mianowicie dzis, gdy zaczalem sobie strzelac zauwazylem spadek zasiegu strzalu mojego AK o prawie polowe. Nigdy dotychczas nie zdazylo mi sie to. Wystrzelilem z niego ok. 5000 kulek. Niewiem czym moze byc to spowodowane, bo nie mialo u mnie miejsca zostawienie naciągnietej sprezyny. Strzelalem po deszczu, ale woda raczej nie miala nawet jak sie dostac. Czym moze być to spowodowane i co na to poradzic?