Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

To mnie się też tak daje, a szkoda.

Chociaż wcześniej napisał że wybrał się do elektronicznego i coś przerobił.

Ale już nie widzę, a może oślepłem?

Ja też bardzo chętnie dowiedział bym się jakim sposobem można zrobić taki laser.

Na zakup niestety mnie nie stać a pokombinować nigdy nie zaszkodzi.

Prosił bym o jakieś informacje.

Ładnie wygląda, efektownie i w polu walki na pewno ciekawe :)

• 3 months later...
Posted

Możesz dokupić szyny ris montowane na standardową rączkę w G36 CA.

A ja mam pytanko także dotyczące optyki :)

Widział ktoś w Polsce rączkę transportową do Giety z kolimatorem (taką jakiej używa BW aktualnie). Jest na WGC , ale chyba już sold out czy coś podobnego :P.

W każdym razie chciałbym sobie to kiedyś sprawić , tylko nie wiem czy gdzieś jeszcze można to dostać.

Posted

AnR- odpowiedź masz na PW :)

Co do lunety jest to Leapers/Guarder

Powiększenie: 3X-9X

Tubus.: 25 mm (1")

Wielkośc obiektywu.: 40mm

Pole widzenia na 100 yds: 39’-13’

Odległość soczewki od oka: 3.3" -3.1"

1 kliknięcie na 100 yds: 1/4”

Paralaksa: 5 yds - niekończoność

Podświetlenie: czerwone/zielone - 5 stopni

Krzyż: Mil Dot

Pasuje do niej montaż średniej wysokości (21mm od podstawy) :wink:

Posted

@ krypton

Nie intersuje mnie montaż RIS-a na lunetce - chcę risa z przeziernikowym celownikiem. Mam dośc lunety;p Z tego co weim raczke z kolimatorem produkuje STAR, ale slsyzalem ze jest do dupy ( kolimator do niczego sie nie nadaje, za duza kropka, za mały tubus ). Lunetka ponoć też gorsza od CA ( która tez jest nienajlepsza;p). Poszukaj sobie na stronie STARA. W polsce chyba niedostaniesz, chyba że z 2giej ręki.

Posted

Aha, no dzięki dzięki. Cholera , że też nikt nie potrafi zrobić porządnie kolimatora na Gietę :) - no cóż najwyżej z "rekonstrukcją" żołnierza BW muszę poczekać :)

Chyba , że BW używa też szyn na lunetach...(nie mówię o KSK bo oni napewno używają)

:D

I drugie pytanko , jakie powiększenie ma lunetka CA w najdłuższej wersji G36?

Posted (edited)
Kolega ma w K 3.5 x, ale może to jakiś stary wypust bo jego replika ma ponad rok i jest z MG

Z tego co się orientuje to jedyną rączkę jaką można u nas dostać z powiekszeniem 3,5x to G&P, ta właśnie dostępna jest na MG.

Edited by komora
Posted

sorki że kolejny post ale coś mi zmiana nie wyskakuje w tamtym.

Mam pytanko czy aby w G36C wymienić lufe trzeba rozkręcić gearboxa?? czy jak rozkręce body to będe mógł odrazu wyjąć lufe???

Sorki za pytanie ale jeszcze nigdy nie rozkręcałem aega.

Posted

No dobra pytanie ( pomysł ) z innej beczki.

Wkurzają mnie te napisy "reffer to intruction manual" , " Made in honk kong" etc. Chciałem się ich pozbyć. Czy jak użyje papieru śiernego o małym ziarnie będzie to dobrze wyglądać ? Robił ktoś coś takiego>

I Drugi pomysł. Mam dostęp do profesjonalnej maszyny, która wycina szablony i chciałem sobie "wymalować" oznaczenia jak w ostrej wersji i szukam jakieś fotki, albo samych oznaczeń, bo nie wiem jak one wyglądają w ostrej wersji, jakim są kolorem etc. Jak ktoś ma fotkę/ treść to byłbym wdzięczny :)

P.S.

Robił ktoś coś takiego ?