Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widze, że nikomu się niechciało :P Sam to potem rozpracuje...

Czy przy zakupie tego wzmocnionego gearboxa v.7, wystarczy dokupić cylinder, głowice cylindra i dyszę, żeby wszystko ładnie uciągnęło M130, czy trza jeszcze coś wymienić?

Mam tu na myśli czy stockowy popychacz da rade oraz jak wygląda sprawa z dopasowywaniem zębatek, bo wiem, że te podstawowe zdaje się są na łożyska 6mm (dokupić?)

Chce wstawić M130, jak najtaniej na tym wyjść i chce, żeby to się ładnie trzymało wszystko ;)

Posted (edited)

Bore up + dysza, łożyska, popychacz gearboxa, prowadnica łożyskowana wystarczy aby przetrzymać M130 bez strat? :D

PS: Wie ktoś kiedy ten bore-up będzie dostępny?

Edited by rafcio21
Posted (edited)

Tak samo jak spamować, poza tym, to będzie M21 czyli o ile się nie mylę PARAsnajperka.

PS: W tamtym poście chodziło mi o M130, bo nie wiem czy tego dotyczy odpowiedz :D

Edited by rafcio21
Posted

Co do prowadnicy - Co to w ogóle za pytanie :/ Wystarczy że będzie metalowa i możesz nawet pakować M190.

Ja bym wymienił:

-Zębatki (STU lub Helical TU)

-Łożyska na cierne (o ile już takich nie masz)

-BoreUp (ja tam bym dał Guarder/systema - o ile są takie, które wejdą do M14)

-EWENTUALNIE prowadnicę z łożyskiem (jak nie masz co z kasą robić :P)

-gumkę HU (Systema)

-EWENTUALNIE precka

Wg mnie nie potrzebne są:

-wzmocniony szkielet (GB v7 są jednymi z pancerniejszych (coś a'la v3 lub nawet ten od minimi jeśli chodzi o wytrzymałość)

-popychacz - nie wiem skąd ten pomysł.......

Posted (edited)

-Helical TU lub STU do Gearboxa V.7 jeszcze nie widziałem

-Czemu ciernie? nie rozumiem tego.

-BoreUP Guardera...Lepiej zestaw cylindra i tłoka na ASG Shopie xD

-EWENTUALNIE precka

-To jest podstawa do snajpy

-Trza poczekać czy się sprawdzą stockowe po prostu u innych :P

-Ten nie wygląda zbyt...mocnie

Ale szczególnie mnie ciekawi...czemu ciernie? :P

Edited by rafcio21
Posted
-Helical TU lub STU do Gearboxa V.7 jeszcze nie widziałem

To mało widziałeś, bo są ;)

-Czemu ciernie? nie rozumiem tego.

A chociażby dlatego, że są wytrzymalsze od lukowych :roll:

Posted (edited)
Uwierz mi, że jest on bardzo wytzymały (bardziej niż v3)

Możesz przybliżyć tą sprawę? Chodzi o samą konstrukcję czy też zależy to od producenta? A jeśli tak to jak to wygląda w sprawie GB od AGM?

Szczerze mówiąc to jedyne co zwraca uwagę w tym GB to fakt, że zespół spustu i selektora jest na zewnątrz GB. Bałbym się tam upchać M150 bez ryzyka, że GB mi się nie sypnie po 30-100 strzałach :???: Ale szkielet nie wygląda na super mocny... No nie wiem - zgaduję :poddanie:

Poza tym GB od M249 to cegła o grubych ścianach, że jak weźmiesz do ręki to można tynk zbijać :uśmiech:

Edited by luglo
Posted
Mój z Karta padł na M120...

No a szkielet GB KART'a od AGM'a niczym się nie różni.

Znam takiego 'kolegę', któremu V3 padł gdy ten strzelał DOŚĆ CZĘSTO seriami 40-50 kulek. I to na stokowej sprężynie...

Tobi z tego co pamiętam masz M130. Co za GB siedzi u Ciebie i jak go oceniasz?

Posted

W tej chwili mam M120. GB G&P, bo tylko taki jest produkowany. Wkładałem M150, nie było żadnych problemów. Wszystko jest opisane w temacie o M14 Karta. Nie będę robił off-topa bo nie mam AGM tylko Karta.

Posted
No a szkielet GB KART'a od AGM'a niczym się nie różni.

Przepraszam za swój błąd: różnice są niewielkie w postaci innego położenia antirewersala oraz fakt, iż GB od AGM jest łączony na 3 śruby a nie jak KART na 2 (bez podłączonego ramienia z silnikiem).

Posted

Prometheus pewnie nastawiał sie bardziej na kompatybilność z TM niż z AGM,więc jeśli ta lufa spełnia standardy czołowych firm to aby włożyć ją do tej M14 będzie trzeba szlifować rowki na mocowanie jej w komorzeHU ,tak jak w innych przypadkach...