Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, mam do was pytanie, moja m14 jest lekko stuningowana (m110), rzecz w tym, że po załadowaniu batki przez około 2 godz, gnat strzela całkiem długo, przynajmniej 2 hi capy, więcej nie próbowałem. Problem natomiast leży w tym, że jeżeli zostawię batkę gdzieś na 5, 6 godzin, nawet odłączoną (!), siada kompletnie, wystarcza na ok 10 strzałów. To taka przypadłość chińskiego gówna, baterii NiCd, czy może moja wina ;-) ?

• 2 weeks later...
Posted

Zębatki nie są w standardzie TMowskim m14

helikale CA pasują prawie na styk 1milimetr luzu między zębami tłoka a zębami zębatki pośredniej

Cylinder guardera z zestawu FTK trzeba spiłować o 2mm

Co do dyszy to nie mam jeszcze potwierdzenia - jestem w trakcie składania

Co ciekawsze lufa guardera dedykowana do M14 nie pasuje bo ma o 0.5mm za dużą średnice zewnętrzną

Posted

nie wiecie, czy można dostać gdzieś szkielet GB do naszych eMek?

bo w tym tygodniu robię tuning (trochę inny niż na liście) i myślę m130 czy m140....

i to byłby komfort przy wyborze bo bym wiedział, że jeszcze będzie w razie awarii jakieś koło ratunkowe... wiem, że w sklepie (taiwangun) będą mi to odradzać... proszę rady!!!

Posted

do ebr'y wsadziłem 140 przy silniku magnuma, głowicą tłoka i cylindra guardera, tłok guarder, cylinder guarder, dysza też guarder, zębaty helikalne i śmiga - auto zostało zablokowane

Przebieg aktualny 2000kul - po przeglądzie 0 mikropęknięć w szkielecie

Posted

a czy GB ebr-ki się nie różnią od AGM? bo w ebr-ce są chyba full v.7... ale wiesz co zachęciłeś mnie tym postem wsadzę m140 mam nadzieję, że się obejdzie bez zmiany silnika :D jak fps'y i skupienie? biedaku ty bez precrury szalejesz :D jak strzela na stoku? :D

pzdr

Posted

Widzę że parę osób już dosyć długo grzebie przy tych replikach :)

Jakie są największe wady konstrukcyjne tutaj? Co może sprawiać najwięcej problemów, jeżeli bym chciał uzyskać dobrą powtarzalność i zasięg? Jak sobie radzicie z komorą hop-up?

Innymi słowy: czy warto w AGM inwestować?

Posted

wg. mnie nie :D lepiej kupić cymę przy której wybieramy rzeczy do GB v.7 tam można poszaleć a w temacie o AGM ktoś włożył m130 i pękło... (GB) i się przestraszyłem... :D więc wsadzam m120 i liczę na ładne i przyzwoite osiągi :D drugi minusem jest brak GB zamiennych oprócz tego G&P z asgshop-u ale drogi jest :D trzecia wada to mieszanka w GB... v.3 v.2 i v.7 :/

komora to wg. mnie porażka... mam lufę precyzyjną do sig550 i nie pasuje tzn ma inaczej wycięcia... a poza tym jest spoko :D

Posted

Miałem oba modele na warsztacie....wiec nie gadam sobie tak "O" bo mam EBR więc to polecam - KART ma mocniejszy szkielet i jest to potwierdzone.

Cyma jest OK pod tym względem że ma standard TM co wcale takie fantastyczne też nie jest ;-)

Posted (edited)

w karcie koledze po ok 100 strzałach pękł gb na M130,ja mam M120 od dwóch strzelanek i jakoś działa

Proste , chińczyk , tylko teraz pytanie , czy kumpel trafił na felerny model czy raczej Szmerglu na wyjątkowo udany .

Edited by przemek10
Posted

Ja chyba ogólnie jestem farciarz (przypominam ze nie jestem właścicielem tego EBR'a ja tylko tuningowałem)

Robiłem 2 takie na m140 i oba trzymają się dobrze (zablokowałem auto)

Jeden z Moich karabinów ma gb v3 cymwski z pierwszych wypustów i na m150 jeszcze mi nie strzelił a chciałbym żeby wymienić na wzmocniony :F

• 4 weeks later...
Posted

jak u was było z zakładaniem preclufy do waszych m14stek? ja mam lufę 534mm systemy i nie pasuje... wcięcia do blokady lufy w HU są za daleko... myślę co możnaby zrobić żeby lufa wew. w zew. się nie ruszała...