Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kulki PESTKI - wady/zalety/propozycje

Recommended Posts

Posted

Wystrzeliłem wczoraj ponad 250 Pestek na stock AK74 CM.

Strzelają w porządku, jednak są kruche. Po strzale w kamień, mur, beton, metal itd. widać że co dziesiąta kulka rozpada się na kawałki. W lufie nic takiego się nie działo. Miejmy nadzieje, że trafiłem tylko na złe opakowanie... :)

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przetestowałem jakieś 2000 sztuk w m15 CA stock. Nie odnotowałem żadnych niepożądanych zachowań amunicji. Choć trudno żeby się zacinały w stockowej lufie ;)

Jeśli jednak chodzi o strzelanie w tego typu broni - nie odbiegają znacząco jakością od innych firm (GF, blaster, Xtreme).

Posted

Taki OT... Moglibyscie kurierem UPS za 17zł zrobic przesyłke... koniec OT

Caly team mial po 4k Pestek, i nikomu sie nie zaciela w zadnej lufie, ani w precyzyjnych ani w stockowych.

TM (6,12), Cyma (6,08) czy precki 6,03.

Jak dla mnie sa idealne.

A skupienie sie NICZYM nie rozni od eXtremow, Exceli czy innych.

Posted

Pestki przyszy ladnie zapakowane, jak bedzie okazja to przetestuje. Prosze Capri o troche wiecej skrupulatnosci, bo zamiast dwoch paczek 0,3, przyszla jedna 0,3 i jedna 0,33. Mam nadzieje, ze te drugie nie beda spadac za lufa ;-) I ze te 8zl "gratis" jest z winy mojego narzekania na droga przesylke. :uśmiech:

Posted

Ehhh, ostatnio mamy taki kocioł, że faktycznie mogła się zdarzyć pomyłka, aczkolwiek oczywiście nic jej nie usprawiedliwia.

Najważniejsza satysfakcja klienta ;)

• 2 weeks later...
Posted

Replika m24, precka 6.03.

Kulki: pestki 0,35 g

Opis: zacinają się w magu i to namiętnie, tłok (przy przeładowaniu) potrafił rozpołowić kulki na dwie części.

Aktualnie używam Straight 0,36 - żadnych problemów.

Do tej repliki akurat tej wersji Pestek nie polecam.

Czekam na gładkie :)

Pozdro.

Posted (edited)

Strzelam i strzelam tymi pestkami i qrde normalnie kulki, nic magicznego. Dobra cena, lot dobry, zasięgo normalny... czego tu jeszcze wymagać.

Miałem przypadek roztrzaskania się kulki jak mi broń wystrzeliła w pokoju. Coś z 2m w ścianę (tynk).

No ale czym tu się przejmować, nie widzę podstaw aby miała się roztrzaskać w lufie.

Dziś domówiłem 24tyś :) styknie na jakiś czas.

Pomarudzę na te przesyłki, Capri chyba najdroższy jesteś :) zmuszasz nas do dużych zakupów :P

Fajnie by było jakby się poczta uwineła do piątku :/ ech...

Może jeszcze napisze z czego strzelam i czym:

TM G36C - wymieniony HU na G&P (290FPS), używam tylko .25'ek

Edited by mant3z
Posted

Również nie dam złego słowa powiedzieć na te kulki.Lot dobry ,skupienie również ,cena najlepsza.Jedynie kilka kulek rozpadło mi się po strzeleniu w drzewo ale co tam dwa razy z jednej kulki się nie strzela :)

Posted
Nikt nie sprawdził w końcu z tymi siatkowymi goglami?
A co tu sprawdzać? Skoro pękają na przeszkodach to wszystko jasne.

Może Capri mogłoby zadbać o bezpieczeństwo klientów i sprawdzić jak sprawa wygląda?
Wszystkie kulki mogą pęknąć na przeszkodzie. Było już tu wspominanych kilka przypadków zapruszenia/uszkodzenia oka przez pękniętą kulkę i nadal podtrzymuję swoje zdanie, że tylko idioci nie dbający o swój wzrok chodzą w goglach siatkowych.
Posted

Testowałem Pestki 0.2g na nowiutkim, jeszcze nie dotartym AK Krinkov JG.

Na początku wystrzeliłem do końca kilkaset Exceli, a potem wsypałem do maga Pestki. Ich porowatośc jest tak duża, że musiałem cofnąc HU o kilka milimetrów, zanim zaczęły leciec normalnie, a nie w niebo.

Zjawisko to zaciekawiło mie na tyle, że wcisnąłem kilka tych kulek do maga od CA870 ze springiem M140. Wcześniej używałem kulek 0.3g Xtreme i nieregulowany HU słabo na nie działał (zasięg stockowego AEG'a). Po wystrzeleniu pierwszej Pestki zauważyłem przesadne podkręcenie. Kulka kończyła lot gdzieś po 20 metrze waląc ostro w grunt.

Moja ocena: Świetne kulki, ale tylko jeśli masz regulowany Hop-Up. Bo ich porowatośc jest tak duża, że są przesadnie podkręcane.

Posted

Aktualnie pracujemy nad nowymi typami Pestek (fluo, bio i polerowane).

Partie próbne będziemy testować za 2 tygodnie. Konkrety będę mógł przekazać za miesiąc.

• 2 weeks later...
Posted

wystrzelałem dzis moje pierwsze 1000 sztuk 0,28 pestek.

Podkrecalność przez hu: 8/10

Celnosc, tor lotu itp: 8/10

bardzo ładnie lataja ale... bardzo mi się zacinaja w mid-capach (MAG oraz G&P). Zacinaja sie tak ze jak chce rozłdować maga do pusta to nie moge i trzeba puknąc. Podejrzewam że odrobina silikonu by pomogła ale nie miałem go przy sobie a miałem XP 0,28 do których wrociłem.

Czekam na wersje polerowane.

Posted

AK 74 Cyma 2k pestek 0.2 g

wrażenia jak najbardziej pozytywne, zero zacięć pustych strzałów lecą ładnie i daleko a powtarzalność strzałów super. Czekam teraz na nową dostawę to zamówię parę k 0.23 8-)

Posted

Wczoraj wystrzeliłem z podobno zacinającego się maga CA ponad 2000 Pestek 0,20g.

Bez najmniejszych problemów. Jednak to tylko moja subiektywna opinia i należy to przetestować na własnym sprzęcie ;)