Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kulki PESTKI - wady/zalety/propozycje

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Są one dobrze polerowane (błyszczące) i wg producenta wykonane w tolerancji 0,01mm przy średnicy nominalnej 5,95mm
Nie możecie tych kulek zmierzyć/zważyć? Co z nabłyszczaczem?
Posted

Nie możecie tych kulek zmierzyć/zważyć? Co z nabłyszczaczem?

Możemy, ale nie w warunkach laboratoryjnych więc pomiary i tak będą mało precyzyjne, a ich wyniki zaraz zostaną określone jako np. "zbyt subiektywne". ;)

"Nabłyszczacza" nie ma, kręcą się na hop'ie bardzo dobrze. Jak pisałem - wg mnie nie ma lepsze testu niż sprawdzenie amunicji na własnej giwerze. Chyba od czwartku będzie nawet ku temu lepsza okazja...

Posted

A co to za kulki, że nie mają nabłyszczacza? 8)

Zgodzę się w pełnej rozciągłości, że najlepszym może być test na własnej giwerze. Ale czy trzeba za to płacić? Czyli można/możemy/mogę liczyć na jakieś bezpłatne próbki?

Posted

Czyli można/możemy/mogę liczyć na jakieś bezpłatne próbki?

Nie ma problemu, jeżeli ktoś ma ochotę przetestować może otrzymać bezpłatną próbkę (1000 kulek). Warunkiem jest tylko złożenie zamówienia i stosowna adnotacją w komentarzu do zamówienia.

Uprzedzając kolejne pytania dodam, że konieczność złożenia zamówienia istnieje z trzech względów:

- ustalenia metody dostawy/odbioru

- pokrycia kosztów transportu

- weryfikację odbiorcy (oferta jest jednorazowa dla każdego klienta).

• 4 weeks later...
Posted

A więc w G36E z preclufą systemy 6.04. brak zacięć. Hopek podkręca jak należy. W żadnym magazynku jakich używałem nie było zacięć. Wszystkie kulaski podane. W mid-capie od AUG'a też. Ja te kulki polecam. Bardzo tanie, a nadają się praktycznie do wszystkiego. W AUG'u stockowym przy high ROF'ie to samo. Jak nie ma macie kasy to kupujcie pestki, bo to świetna amunicja. Jak dla mnie lepsza niż ganfrajery.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj testowane na dwóch replikach. Wyjęte prosto z pudełka:

G&P M4A1 - kręcą bez problemu, bez zacięć, w magach Classic Army podają jak należy, skupienie ok.

G&G M16A2 Carabine - kręcą bez problemu, bez zacięć, w magach Classic Army 3-4 razy przestały podawać, troszeczkę bardziej rozrzucało.

Do siania na lewo i prawo bardzo dobre, a za tę cenę, rewelacja.

Posted

Wziąłem ostatnio 1000sztuk pestek 0.3 do testów , precka madbulla 6.03 ,gumka czarna systema ,replika około 560fps .Wynik brak podkręcenia kulek wystrzeliłem z 300 kulek i nic ,żeby wyeliminować wadliwą gumkę zmieniłem kulki na G&G 0.28 różnica kolosalna . Po zmianie na kulki G&G gumka podkręcała jak trzeba zasięg zwiększył się na odpowiedni dla tej mocy.Tak wiec mój wniosek jest taki z jakieś przyczyny pestki nie chcą się podkręcać .

Posted

Przypominam, że nowa seria (Premium) to na chwilę obecną jedynie gramatury 0,20 i 0,25. Z poprzednią serią zdarzały się niestety w niektórych replikach tego typu problemy :(

Posted (edited)

Witam

Czy ktoś już testował nowa partię Pestek na lufach precyzyjnych typu 6.03, 6.02 ?

Bo jestem ciekaw jak się one zachowują, czy występują zacięcia?

Edited by MattTheKing
Posted

Wywaliłem 1,5K kulek o,25 PEsteczek, wszystkie w midach CA. Trochę sięt ną przed włożeniem do repliki, ale jak się trześnie magiem o kolano, to w replice chodzą ok. Skupienie bardzo dobre, podkręcalność bardzo dobra.

Posted

Ja jak na razie przestrzelałem trochę gratisowych Pestek Premium 0,25 w replice z lufą Systemy i gumką tej samej firmy...

Szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolony.

Żadnych zacinek, HU podkręca prawidłowo, skupienie nieco gorsze od G&G ale dobre.

Niestety troszkę się cięły w midach Cymy do AK74. Co prawda mag nie był przesmarowany ale kompozyt G&G się nie kaszanił...

IMO w tej cenie nic lepszego się nie dostanie.

Ekipa już się szykuje do przesiadki na nowe Pestki.

Pytanie do obsługi sklepu Capri:

Kiedy można się spodziewać Pestek Premium 0,28 i 0,30?

Posted

Kiedy można się spodziewać Pestek Premium 0,28 i 0,30?

Jak sprzedamy minimum 2 tony tych, które są obecnie i większość komentarzy będzie zbliżonych do Twojego. Nie mówię tu o totalnym braku negatywnych odzewów, bo pojedyncze przypadki muszą się zdarzyć i to jest raczej normalne. Krótko mówiąc, jak te będą OK, to sprowadzimy więcej i cięższe ;)

Posted

Witam, czy nadal macie testowe pestki ?

przestrzelałem ostatnio i GG i madbule i excele, Devile, ICS.

Skoro ludzie piszą że różnicy wielkiej nie widzą to może warto i przetestować pestki. 0,25 lub 0,28...

• 1 month later...
Posted

Wywalilem juz z 10k pestek 0,25. Na magach MAg i CA do emki chodzą. ale jak chce sie opróznic magi po zabawie, trzeba pukac w maga, bo nie chca same wypadac. Lekka chropowatosc jak widać. Podczas strzelania w tych magach nie tna sie wcale. Na magach KA nie chodza wcale ale to wcale. Zasieg ok, ale mniejszy od PJ premium, i sporo mniejszy od GG. to roznica z 5 metrow lekko jest (sprezyna 130, swinia). Roznica w celnosci miedzy prestkami a GG na swiezej sprezynie 135 jest kolosalnie wieksza na kozysc GG (precyzyjna m4). Na gumce kreci sie za to idealnie, Hu reguluje sie bardzo milo. Do KM i mniejszych podkretek ok, ale jezeli ktos idzie w precyzje, moze troche na nie narzekać.

• 5 weeks later...
Posted

Kiedy można się spodziewać dostawy Pestek Premium 0,25?

Zdaje się że nowe pestki zostały wyprzedane a ja nie mam czego sypać do prosiaka... ;-)

Posted

Kolejna dostawa będzie na przełomie września i października. Powinny się wtedy pojawić również nowe gramatury Pestek Premium.

:poddanie:

Zamiast statusu "chwilowo niedostępne" bardziej pasował by "Znajdźcie sobie nowy kompozyt!" ;-)