Marcinek83 Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 4 - Posmaruj smarem styk komory do gearboksa (to w co wchodzi dysza) i nawiń jedną warstwę cienkiej teflonówki. Dociśnij komorę do gearboksa i nawińtrochę taśmy pomiędzy złączony gearboks i komorę. Jeśli komora została umieszczona za blisko gearboksa - dysza nie będzie podawała kulek - to musisz dodać trochę taśmy aż uzyskasz optymalny efekt. Tutaj chyba nie zrozumiałem. Styk BG z Komorą powinien byc dociśnięty tak? Dodatkowo mam owinąć to teflonem? Skoro GB jest za daleko komory to jak dodam taśmy teflonowej to.... będzie jeszcze dalej, tak? W moim aczku dałem na tył body blaszkę od latarki kątowej co by ciskeła mocniej GB w komorę, 20fpsów gratis :) Dzisiaj zaszaleję z teflonem, zrobię jak napisałeś misiek :) Wezmę chronometr i mam nadzieję że będzie jak mówiłeś. Co do komory i lufy, jak zakładam gumkę HU na lufę to ledwie wciskam ją, dać jedną warstwę teflonu? Quote
misiek009 Posted April 24, 2007 Report Posted April 24, 2007 Tak ale tego o grubości 0,075mm. Jedna warstwa ale ta taśma lubi się skręcać marszczyć itp. - będziesz się musiał sporo namęczyć i nacierpieć żeby nanieść tę taśmę ;P. Jeszcze taka mała porada - na gumkę HU nawiń teflon ale naprawdę minimalnie i DOKŁADNIE bo ci lufka do komory nie wejdzie... na całość zaaplikuj dużo smaru i gotowe. Quote
Recommended Posts