Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jestem bardzo ciekaw jakby to wyglądało...

Dostałes z 40m z 650 fps? Jesli nie to dostan ..bedziesz wiedzaił jak to boli.

Ile ma wiatrówka FPS? Jakies 1300 ( zakłądają ze ma 14 J)...dostań ze z niej niz 50 m...pozdro dla ciebie.

PO drugie..musiałbys uzywac metalizowanych kulek..które są raczej zabronione w srodowisku AS.

:wink: :wink: :wink:

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soxol jak przerobisz wiatrówke na 6mm albo 8mm kulki i będziesz z niej strzelał tylko kulkami do replik ersoftowych to można by spróbować. Ale tu trzeba by było myśleć 10x częsciej i więcej niż ze zwykłymi replikami. Prawdopodobieństwo zrobienia komuś krzywdy rośnie znacznie.

Generalnie zostawmy wiatrówki do tego do czego zostały stworzone. Chcesz mocy? Kup odpowiednio silną replikę ASG.

Posted

Ja np: posiadam taką" replkie".

Wiatrówka ma lufe 6mm i około 14J. Ale jak zobaczyłem jak to stzrela..to szkoda mi byłoby najgorszego terminatora zeby dostał z tego "potwora".

Posted

Skuteczny zasięg repliki na polu walki to minimum 70m. Mój kuzyn ma zasięg skuteczny okoł 90m i to jest wystarczający zasię ale i tak często wystawiamy przeciwników snajperowi...

Posted

Dla niewtajemniczonych Hatsan to jedna z najpodatniejszych na tuning WIATRÓWEK.

Chce mi się płakać jak czytam wypowiedzi takich kmiotów... ROZ-PA-CZAM!! A jak pomyślę że ktoś taki wejdzie na fort z widocznością na 45m... nie no... Kastracja to mało...

Posted

dzisiaj sprawdziłem moja wiatrówkę i kulki 0.2g (plastik) i chyba cześć powietrza wylatuje obok kulki bo jak strzeliłem w butelkę po CC 2l z 30m to jej nie przebiło z 14m przestrzeliłem wyżej wymienioną butelkę.

coś mi się wydaje ze z tych niby 17J to jak się zastosuje plastikowa kulkę to zostaje z max 5J albo i mniej.

Kiedyś czytałem ze mój model wiatrówki wystrzeliwuje śrut BB z prędkością 680fps

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Mając broń o skutecznym zasięgu 65m hmm

Napewno nie będziesz Snajperem tylko dlatego bo twój karabin daleko strzela.

Odpowiem iż nie , nie będziesz Snajperem z Karabinem nawet o zasięgu skutecznym 100m . Snajperem będziesz dopiero wtedy kiedy się wykażesz odpowiednimi umiejętnościami . Snajperem i to bdb , skutecznym możesz być nawet z repliką o zasięgu 30m-40m. Karabin nie da Ci miana Snajpera , to miano dadzą Ci twoje predyspozycje i umiejętności.

Edited by KANE
Posted

Ghillie , i pozwolić podjśc na te 30-40 m :) |

Sam strzelam z takich odległości ale to z powodu iż trzeba dać odczuć strzał bo się nie przyznają :D jeśli chodzi o bycie Snajperem w ASG to jeśli masz chęci i replike o skutecznym zasięgu 65m + ghilli i troche pojęcia na ten temat i pare strzelanek z dobrym skutkiem twego działania to myśle że nazwa Snajper będzie dobra :D

Posted

To co mówisz to raczej sie nazywa kamikadze a nie sniper.

Przez słowo sniper rozumie sie kogoś kto dysponuje bronią znaczeni przeważająca zasięgiem i celnością innych.a nie to jak blisko podejdzie..to jest Hitman 47 ale nie sniper.

Sniper nie ważne ilu zabije..tylko kogo. A o kamuflaż rozchodzi sie o to..ze potrafi z dalekiej odległości zdjąć kogoś..a potem wycofać sie z pozycji strzeleckiej i uciec niezauważony przez przeciwnika.

Podejdź na 30m proszę bardzo..ale jednym strzałem i zabijając tylko jedną osobę ( spring) lub 3 ( aeg) nie przeżyjesz tego starcia.

Niewidem co za dzieci musiałby by byc w twoim celowniku zebyś uszedł z takiej akcji cało.

Posted (edited)

Akcje jakie odbywają się w ASG rozgrywają się na 50m-100m. Nie mówię żeby rzucać się na Bóg wie jakie bydło , ale mówie o polowaniu na pojedyńcze osobniki , albo przy dobrym warunkach nawet spokojnie

rozbić jakąś małą grupke ludzi . Nie ma żadnego błysku ani płomienia zdradzającego Snajpera więc o ile jest się dobrze zamaskowanym i ma się dobre stanowisko ogniowe nawet Springiem jesteś w stanie rozbić grupke 4 osobową wystarczą pewne strzały i jest to wykonalne na 60m jak i na 30m. To jest Airsoft i nie ma tyle czasu żeby bawić się w prawdziwego Snajpera nie masz 30min żeby zmienić stanowisko tudzież się oddalic niestety ale skryte czołganie tyle zajmuje o ile wróg się rozgląda. ASG to nie prawdziwa wojna tylko rekonstrucja tak jak i broń to jest replika. Jeśli nie znasz ludzi z przeciwnej dróżyny to wątpie że rozpoznasz kto jest dowódca itp , a co do broni to każdy dobry elektryk jest w stanie odległościowo znieść Snajpera dlatego bardziej liczy się zamaskowane stanowisko . Mam spore pojęcie o prawdziwych Snajperach moje hobby i zainteresowanie od dawna .

W ASG można bawić sie w Snajpera ale ni jak się to ma do real. Możesz poćwiczyc maskowanie i skryte poruszanie się . Strzelani jest fatalne kawałek trawy potrafi zmienić tor lotu kuli a co dopiero z przeciwnikiem za małymi krzakami ehh możesz sie tylko cieszyć że ty go widzisz a on Ciebie nie i czekać aż za nich wyjdzie .

Sorki ale dla mnie to jest temat WODA :D jak ktoś chce pogadac to zapraszam na gg 5526089 , czuje coś że zaś Forum zaśmiecam :P

Żeby nieodchodzić od tematu Karabin to nie wszystko :) aczkolwiek podstawa :D

Edited by KANE
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...