Palmz Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Witam Podkręciłem lekko swojego guna (M4 ICS): - Złożłyem do niego FTK - wyminiłem okablowanie na grube przewody silinkonowe - wymieniłem łożyska - batka 9,6 3300, sanyo Mój wiążące się z tunningiem: 1) Selektor ognia nie działa, na każdym trybie strzela na auto 2) Wkładajć górną cześć GB z zestawem FTK replika strzela z 3 sek na ogniu ciągły z dość sytym ROFem, a później już nie chce na żadnym trybie. Słychać charakterystyczny głos jakby bateria była za słaba, a wcale nie jest. Testowałem na stockowym GB i na tej samej baterii całość ładnie śmiga, nie zacina się. Quote
Biper Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 Jaki FTK zamontowałeś? Czy eMka jest z nowej serii z silnikiem TURBO 3000? Ad.1 Przesmaruj rozdzielacz ognia, odkręć go przesmaruj i przykręć go, tylko nie za mocno(bo jak jest za mocno przykręcony to nie przerywa pracy GB przy singlu). Ad.2 Sprawdź podkładki pod zębatkami, i sprawdź czy silnik jest dobrze wyregulowany, przy zmianie łożysk trzeba na nowo korygować podkładki i regulować docisk silnika. Quote
Recommended Posts