Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A proszę bardzo :)

Powyższe uszczelnienie na dosyć zurzytej sprężynie SP150 daje 570 - 575FPS (nie uszczelniałem kroku 1 i 4). Myślę że jak to zrobie i wprawie nową sprężynkę a także dystansera MadBull to otrzymam 585 - 590 FPS :D

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem jak tam z precka MB ale przy ODPOWIEDNIO wykonanym (zgodnym z moim opisem) uszczelnieniem i np. precką systemy możesz uzyskać około 500 FPS (w najlepszym, przypadku lekko ponad (505)). Precek MB nie znam ale skoro mają one 6,03mm i teflon to powinny być dobre (ale nie wiem jak tam z dokładnościa wykonania bo z forum wynika że średnio)

Posted (edited)

Żaden sklep się raczej nie podejmie :( (pytałem machineguna i asgshop - pewnie reszta też nie chce).

SwideR - Możesz ominąć uszczelnienie cylindra/głowicy. Ja ominąłem (krok 1 i 4) i otrzymałem 570 - 575FPS na dosyć zurzytej SP150. Bez uszczelnienia miałem (wtedy SP150 była nowa) max 520FPS. Myślę że wynik całkiem dobry :)

Teflonówkę dostaniesz za 2 zł (około) w najbliższym sanitarnym (sklepy z umywalkami, wannami, segmentami, bateriami, narzędziami itp.)

Edited by misiek009
  • 2 weeks later...
Posted

Więc póki moja Gieta jest w serwisie ASGshopu i jest możliwość jeszcze dodania/zmienienia czegoś- byłbym wdzięczny za sugestie.

- bore up Guarder

- Super Torque Up CA

- wzmocniony tłok Deep Fire

- M130 Guarder

- prowadnica spr. łożyskowana DF

- łożyska DP

- gumka HU Systemy

- bateria- hmm, 9,6/3300 G&P, może 9,6/2000 Intellecta

Precka już jest.

Czy M130 daje już tak mocno po dupie szkieletowi GB że trzeba będzie się liczyć przy niej z częstymi zmianami szkieletu jak i tłoka czy bez przesady?

Posted (edited)

Bez przesady, głowica w BU guarder'a zmniejsza dodatkowo naprężenia w GB.

Edit. Polecam też tą batke G&P zamiast intellecta :wink:

Edited by lukasz
Posted

STAAARY! Intelect robi ogniwa mini (no za wyjątkiem tych 4200mAh i bodajże 3600) a każdy POWAŻNY maniak asg powie ci że lepszą wydajność prądową, mniejszy opór wewnętrzny i dłuższy czas pracy dają ogniwa LARGE ponadto pakiety G&P także "biją na głowę" KANy i Sanyo (no może za wyjątkiem sanyo RC)... nie można ich porównać z intellectami bo intellecty są mini...

Reasumując :D bierz G&P (mam te ogniwa przy sprężynie M150) i się nie martw bo ogniwa wydają się "nie kończyć" a rof jest znakomity.

Posted (edited)

Apropos ROF'u- jak często przy Twojej zjechanej ale tak czy inaczej 150 strzelasz na auto? Przy mojej M130 jaką brać baterię 9,6 czy 10,8? Nawet nie tyle chodzi mi o ROF co reakcje na spust.

A jesli chodzi o large, mini- moje niedopatrzenie- faktycznie Intellect to mini, jak bym wiedział, to awet bym nie pytał...

Edited by vandermann
Posted

No tak mam dosyć zajechaną 150 - tkę ale od nowości śmigała na GP 10,8V. Z początku ROF był ok - mniej więcej 13k/s ale to dlatego że batka jeszcze nie była zformowana a moje zębatki to infinity TU. Podejżewam że na zębatkach STU rof byłby na poziomie 16/s. Po zformowaniu baterii (4 cykle ładowanie/rozładowywanie) ROF minimalnie się polepszył i nigdy nie zdażyło mi się jej rozładować. (no chyba że rozładowywarką). Obecnie mam ROF około 15/s ale przy zębatkach o największym przełożeniu na rynku i stockowym silniczku CA (no i przy zajechanej sprężynce która można powiedzieć ma już moc ~M137) to i tak świetny wynik ;P Doradzam ci woltaż 10,8V

• 4 weeks later...
Posted (edited)

mam prośbę na szybko- czy ktoś posiada może pod ręką linka do instrukcji otwarcia GBV2 z g36 CA? :)

(temat o g36 ma 29stron więc szukanie w nim to mordęga, opcję szukaj tez wykorzystałem- cos nie działa, a jak już zadziała to złe słowa klucze...)

będę wdzieczny za pomoc:)

Edited by awful
Posted

(no i przy zajechanej sprężynce która można powiedzieć ma już moc ~M137) to i tak świetny wynik ;P

Jestem ciekawy jak mierzysz, to że twoja sprężyna ma być odpowiednikiem ~M137 :mrgreen:

Po 1, nie ma takiej sprężyny

Po 2, mierzyłeś ile rzeczywiście ma fps'ów?

Po 3, po co wymyślać bzdury i męcić innym w głowach? :???:

Posted
mam prośbę na szybko- czy ktoś posiada może pod ręką linka do instrukcji otwarcia GBV2 z g36 CA? (temat o g36 ma 29stron więc szukanie w nim to mordęga, opcję szukaj tez wykorzystałem- cos nie działa, a jak już zadziała to złe słowa klucze...)będę wdzieczny za pomoc:)

Nie dziwne że nie znalazłeś, bo G36 ma GB v.3.

Tu masz info: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=18515

v.2 a v.3 rozbiera się b.podobnie.

Posted (edited)

Nie dziwne że nie znalazłeś, bo G36 ma GB v.3.

Tu masz info: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=18515

v.2 a v.3 rozbiera się b.podobnie.

w linku którym dałeś są tylko instrukcje do V2 i 6 ;)

oj podobnie, niz ponad 'podobnie' :P

trust me bo mam 3 aegi a do nich 4szt gb V2, wszystkie znam na wylot...

4ty aeg to gieta..którą dostąłem w wiadrze.po złozeniu gb - na pierwszy rzut oka wszystko działa i nic nie brakuje - pozostają mi 2 spręzynki, z którymi nie wiem co zrobić...

ok, więc co mi zostało :

sprezynka która wygląda prawie jak sprezynka spustu od gbV2 , przy czym spust pracuje i cofa sę normalnie (i nie widzę dziury w spuscie gdzie miałbym zaczepić tą sprezynę...

dwa- sprezyna wyglądająca mniej więcej jak z długopisu- tylko grubsza i jakości lepszej

trzy- plastikowy krązek z wypustką dzieloną na środku :) włazi w cos na wcisk- nie mam pojęcia w co...

Edited by awful
Posted

obie wymienione przez Ciebie maja okrągłe zakończenia do zahaczenia ich o wystające pypcie :) i obie takie sprezyny mam juz załozone ;]

weź mi powiedz- widziałeś kiedys sprezyne w długopisie z wystającymi z niej kółkami pod kątem prostym względem głównej osi i pod bocznym kątem 90stopni względem siebie? :D

ta co mi została wygląda dokładnie jak sprezyna od płytki selektora z gb v2 - dokładnie ten kształt, tylko ze mhmm jakas 4x większa ...

Posted

Według mnie ta długopisowa jest od atrapy zwalniacza zamka, tego małego dzyndzla w kabłąku zaraz przy spuście...

część nr: G36200331

http://www.arniesairsoft.co.uk/reviews/ca3...l/123_c7_P7.jpg

źródło: ArniesAirsoft

Tego manuala mam, i to nie jest ta spręzynka :). Napisałem,ze wygląda jak z długopisu i jak sie uprzec, to wsadzić się ja da do długopisu :), tylko grubszy drut i lepsza jakość niż długopisowe ;).

anyway - jak wspomniałem ten schemat mam, i nie ma na nim niej :),stąd wniosek ze pochodzi z gearboxa.

zwykła, prosta spręzynka 21/2,5mm... kształt taki sam jak sprezynka z płytki selektora- dokładnie taki sam, tylko ze ta z płytki jest jakies 2,5 raza mniejsza i cieńsza.

Posted

Tiaa uroki niemożności edytowania postów :(.

Złożyłem łajzę.

Zostały mi 3 śrubki i rzeczona sprężynka. Przy czym nie znalazłem miejsca dla nich po prostu.

Gun działa. Zmieniłem spręzynę na m100 i cylinder na typ0 SRC(głowcie tloka CA się w nim megadobrze uszczelnia- niestety głowice łożyskowane nie- ale zwykłe żólte CA- miodzio). efekt- na precce CA 247mm i rzeczonej m100 przebija puszkę na wylot- obie ścianki :>.