Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Odnoszę wrażenie że kolega który założył ten wątek [A PO CO TUTAJ ENTER?]

nie do końca rozumie idee "wojsk" UN

UN to zwykli żołnierze z różnych krajów, którzy akurat służą w UN [i TU?]

używają normalnych mundurów i sprzętu [TU?]

z charaktersytycznymi niebieskimi i białymi dodatkami [A TUTAJ?]

właśnie po to żeby ich było widać :)

Nie prowadzą działań wojennych bo nie są stroną konfliktu !

To są siły pokojowe i zajmują się głównie obserwacją.

Wydaje mi się że jeżeli nie wymaga tego scenariusz [i JESZCZE TU]

to strzelanie się jako UN jest troche bezsensu.

Pisz normalnie!

Posted

Wolf, na dobrą sprawę pod przykrywką ONZ możnaby na zlotach wprowadzić sędziów, którzy by pilonwali przestrzegania zasad i fairplay... Byliby poza grą, ale nie raziliby tak jak w paintballu sędziowie w żółtych kamizelkach... Trzeba to przemyśleć...

Popieram i jestem za, podniesie to realia rozgrywek ASG.

A to oni za karę mieliby być wyznaczani?

Pokaż mi kola, co przez cały zlot będzie robił za rozjemcę i ani razu nie strzeli.

A może Ty na ochotnika? ;)

Ja w sumie bardzo chetnie, ogladanie rozgrywki "z boku" jest bardzo ciekawe i mozna sie duzo nauczyc.

Posted (edited)

Krój czapki jest taki jak krój czapek w kraju pochodzenia. Niebieska patrolówka? Albo lepiej: niebieska uszatka ?? :wink:

Przyklady:

schwererfrieden01640qh8.jpg

Tutaj jest to najfaniej pokazane ;-)

Edited by che
Posted

A niech to - przedni pomysł z tym sędziowaniem w barwach ONZ. Może nawet nie sędziowaniem, bo w sumie cały airsoft opiera się na fairplay i uczciwość (zarówno w stosunku do innych, jak i do samego siebie), ale taki kamerzysta/fotograf na imprezie zawsze lepiej wypadnie jako reprezentant sił pokojowych ;).

I nie będzie już irytować ta odblaskowa kamizelka, czy biała koszulka, jakiej wymaga się na imprezach od osób "postronnych" (obserwatorów).

No i to, co powiedział wolf75 - obserwowanie strzelanek "z boku" jest naprawdę bardzo ciekawe. Pozwala popatrzeć z innych perspektyw i podpatrzeć ruchy innych. W trakcie strzelanki, w której się bierze czynny udział, raczej ciężko się skupić na podpatrywaniu innych ;).

Pozdrawiam.

Posted

Na rangershopie można kupić oryginalne berety UN za 50 zł, ew. niebieskie demobile z bundeswehry za 10 zł. Chociaż jak ma być jasno niebieski to niebieski raczej nie będzie, co?

LINK]