Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dużo, u tokarza raczej zamawiasz sporotakich samych elementów to wykonania i dzięki temu jest taniej. Taka pojedyńcza sztuka może trochę wynieść. Ja na szczęście mam kumpla z tokarką :P Zapytam się ile by wziął normalnie za taką usługę :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Mam prośbe mógłby ktoś zrobić krótką recenzje z porównaniem m14 AGM i CYMY bo nie moge się zdecydować :P

Z góry dzięki ;]

Edited by BilliPL
Posted

CYMA:

za;

+pełny GB v.7

+podobno ładniejsze

+prawie precyzyjna lufa w stocku

+ładniejsza szyna na optykę

przeciw;

-tylko jedna wersja kolorystyczna

-nie wiem jak mankamenty w eksplautacji...(zamek, selektor)

AGM:

za;

+dużo wersji kolorystycznych

+też fajny jest...

przeciw;

-ale cyma jest lepsza...

-pomieszany GB

-selektor się psuje

-pękają elementy zamka (od zabawy)

-sprzedaje się z ciężkim sercem...

pzdr jak możesz kup cymę jest poprsotu lepsza głównie chodzi o GB!!!

• 2 weeks later...
Posted

już upchałem na oleju kujawskim (bez reklamy :D )

weszła jeszcze nie wiem jak strzela, ale jak złożę to dam znać w dziale tuning :D tak ogółem to ten GB wygląda na pancerny!!! np. gniazdo maga pełni wg. mnie dwie funkcje: jest gniazdem maga :D i wzmacnia GB :D

wewnętrzne komponenty wyglądają porządnie a zwłaszcza zębatki XYT :D ja tam w środku wszystko wymieniam i rozebrałem, żeby przesmarować czymś porządnym i wbić łożyska :D

pzdr

Posted

a co tobie pękł??? prawdą jest, że każdy GB kiedyś pęknie prędzej czy później, ale wg. mnie wygląda na to, że później :D a jeśli ci nie pękł to nie snuj tu czarnych teorii bo to szkodzi opinii temu GB... jak mi pęknie wtedy będę płakał... a naradzie wsadzam m140 i niech się dzieje wola nieba!!! a jak pójdzie tam gdzie żule zimują wsadzę tam niespodziankę, o której napiszę później :D (jak się uda ją zrobić....)

Posted

hej :) Co waszym zdaniem jest lepsze??

Cyma czy CG o TA

cCy nie będzie problemu z tuningiem GB w CG?? które ma lepsze wykonanie?? i wytrzymalszego GB??

Ogólnie jak ktoś my mógł zrobić porównanie podobne do tego co widnieje wyżej (CM vs AGM) to był bym bardzo wdzięczny :)

Posted

hej :) Co waszym zdaniem jest lepsze??

Cyma czy CG o TA

cCy nie będzie problemu z tuningiem GB w CG?? które ma lepsze wykonanie?? i wytrzymalszego GB??

Ogólnie jak ktoś my mógł zrobić porównanie podobne do tego co widnieje wyżej (CM vs AGM) to był bym bardzo wdzięczny :)

to jest to samo co AGM,tyle że sprzedawane jako CG i 200 zł drozej

a co tobie pękł??? prawdą jest, że każdy GB kiedyś pęknie prędzej czy później, ale wg. mnie wygląda na to, że później :D a jeśli ci nie pękł to nie snuj tu czarnych teorii bo to szkodzi opinii temu GB... jak mi pęknie wtedy będę płakał... a naradzie wsadzam m140 i niech się dzieje wola nieba!!! a jak pójdzie tam gdzie żule zimują wsadzę tam niespodziankę, o której napiszę później :D (jak się uda ją zrobić....)

radze dać tam M120,będzie dosyć mocny no i wytrzymały w miarę

Posted

a ty co tam masz? 190%? to jest równowartość czego? i jak się sprawuje?

to jest równowartość M120,silnik ładnie ciągnie na 8,4(doby silnik) narazie wystrzeliłem jakieś 3 hi-capy,nic się narazie nie dzieje ze szkieletem,a jak pęknie to posklejam :lol:

Posted

Mam pytanie odnośnie tłumika.

1) Jak zdjąć ten cholerny tłumik ognia i do czego jest to niby pokrętło ?

Bo u mnie to w żaden sposób nie chce drgnać.

2) Czy założenie tłumika dźwięku w zamianie za tłumik ognia ?

Bo na moje oko i tyle co przesłuchalem swoją M14 to jakoś tak wydaje sie troche nieszczelna. ;P