Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Obiło mi się o uszy że zwykły cymowski silnik jest lepszy od AGMowego ....

Prawda ??

nie wiem,nigdy nie miałem cymki w rękach,ale w agm-ie stokowa batka od specnaza de ciągnie cały dzień M120 dając przy tym niezły ROF,

• 2 weeks later...
  • Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Masz na myśli tą 'broszurkę' nazwaną instrukcją obsługi dodaną do repliki AGM'a ?

Jeśli tak, to daj mi znać na PM to Ci prześlę skany czy coś.

Edited by Hannon
  • 2 weeks later...
Posted

Hm, na pewno ktoś rozkręcał M14 więc prosze o małego spoila jak zaczepić tego metalowego klipsa od pokrywy lufy, z godzine sie zastanawiałem jak koleś na mechboxie w tym filmiku po prostu palcem go nasunął, u mnie to jest twarde jak jasna cholera i ani drgnie. :/

Posted

ja to podważam śrubokrętem i schodzi gładko,a jak chcesz założyć to po prostu wciskasz,takie części są często spotykanie w mechanice itp

Witam.Mam problem z zamkiem , no poprostu sie złamał .Może komuś przyszedł jakiś pomysł do głowy jak to naprawić ale mi nic :/ Zamieszczam zdjęcia dokładnie pokazujące o co chodzi .Jak ktoś zna jakiś sposób to proszę o podzielenie się nim :]

d4096a34046e502am.jpg

312de8cdd25838e1m.jpg

pozdr

Ja ktoś mialby taki sam problem w przyszłości to wystarczy wykręcić ten urwany gwint i załatwić sobie podobną rurkę u tokarza lub w obi, castoramie ...

Posted

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć w którą stronę podkręca się hop-up? Jeśli obrócękarabin do góry nogami to mam kręcić w lewo czy w prawo by podkręcić mechanizm? W instrukcji nie znalazłem wskazówek.

Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 weeks later...
Posted

Ludzie, mam cos z selektorem ognia, przeczytalem caly temat, dokrecalem gdzies tam wspomniany "czworoboczny element ktory trudno przeoczyc" i nic to nie dalo tylko poparzylem reke malo co nie spalil sie silnik, zaznaczam ze posiadam wersje M14 SOCOM (mp009) chociaz watpie czy roznia sie czyms w srodku. Pozostaje mi tylko serwis czy i na to juz za pozno? Pozdro

• 2 weeks later...
Posted

Mam pytanie w zwiazku z komora hop-upa jako ze stara przeszla na tamten swiat kupilem nowa ale mam problem mianowicie chodzi o te 2 elementy dociskajace dystanser. Nie laczas sie trwale ( nic na wcisniecie itp) i chodza luzno i tu pytanie czy trzeba je usztywnic czy maja chodzic luzno ?

Posted

Witam! Na taiwangun.com można kupić m14 w wersji krótkiej za 269 zł. I tu pojawia się moje zapytanie: czy z tą repliką jest coś nie tak, że sprzedają ją w tak niskiej cenie?

Posted

Mam pytanie w zwiazku z komora hop-upa jako ze stara przeszla na tamten swiat kupilem nowa ale mam problem mianowicie chodzi o te 2 elementy dociskajace dystanser. Nie laczas sie trwale ( nic na wcisniecie itp) i chodza luzno i tu pytanie czy trzeba je usztywnic czy maja chodzic luzno ?

mają chodzic luźno,

Posted

Witam! Dziś stałem się posiadaczem m14 Socom i mam problem :-F A mianowice: spust dziala jakoś tak cieżko, tzn. po odblokowaniu dziala prawie tak samo jak na blokadzie. Czy to wina rozładowanej baterii?

Posted

To na pewno nie jest wina baterii i tak raczej nie powinno być. Sprawdź, czy selektor ognia jest przesunięty na full albo na single w pełni, czasami to się zdarza, jeśli selektor jest w pozycji "pomiędzy", tj. nie jest do końca przełączony.

• 2 weeks later...
Posted

Delikatnie odgrzeje temat. Dzisiaj dostałem w swoje ręce krótkie M14... ot taki chińczyk :wink: . Do tej pory używałem i używam dalej m15 ze stajni CA więc, to tak jakby krok w tył, ale kupiłem go z zamiarem popracowania nad nim i przerobienia go na pełnowartościową replike. I mam takie pytanie. Przeszukalem youtube, tematy poświęcone m14 karta/Cm... jak do cholery rozebrać tego chińczyka ?? bo chce sie dostać do komory hop up itp. instrukcji brak. Odkręcam śrube z atrapy rury gazowej i co dalej? tłumik płomienia za nic nie chce zejść a nie dopatrzyłem sie tam żadnej śruby ani nic innego co by to mocowało...

Posted

1. Śrubka na atrapie rury gazowej 2abf73a1dd8a1598m.jpg

2. Osłona spustu be0ccf18d0882762m.jpg

3. 4 Śrubki na obudowie komory HU 90672b84c6c80b14m.jpg

4. 2 długie śrubki body-komora (na zielono)

Następnie zdejmujesz tą obudowę komory , wysuwasz lufę zewnętrzną i podnosząc trochę do góry lufę wewnętrzną wyciągasz ją razem z komorą HU

pozdr

• 2 weeks later...
Posted

Pan Mądrzejszy pomaga, zamiast biadolić. Pan Mądrzejszy siedzi cicho jak widzi, że ktoś popełnia ten sam błąd co inni i się na nim nie uczy, bo nie ma interesu w wyzywaniu i ubolewaniu.