Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

M 14 AGM mam ok.7 miesięcy, przestrzelała z 12 strzelanek(tylko na auto) ze względu na selektor ognia.

Do chwili obecnej żadnych problemów

Pozdr Dolas

a korzystasz z maga oryginalnego czy kupiłeś jakiś DF czy KA? mam problem z selektorem, jest teraz zablokowany na auto a chciałbym ustawic na single, jak to zrobić? dodam, że kupiłem używaną m14 z takim problemem a doświadczenia w tego typu naprawach nie mam :-)

Edited by wedrowiec39
Posted (edited)

Niżej masz zdjęcie. Ten element wskazany zieloną strzałką powinien być w dolnym położeniu- tak jak na zdjęciu. W tedy masz tryb single. Ja zablokowałem na singlu bo chce zrobić z tego M21. Dokręć też śrubki zaznaczona na czerwono. Powinno pomóc. W razie czego pisz na pw albo gg 4963606.

selektortr1.th.jpg

Edited by Hawk14
Posted

No to witam państwa :)! Wczoraj dostałem tą repliczke :D. Wykonanie idealne bardzo mi się podoba. No może poza tym selektorem ognia który mógłby być solidniejszy :) // Szkoda że stockowo nie montują sprężyn 100M albo 110M -.- ale jak tylko gwarancja mi sie skończy to muszę to powymieniać :)

Pozdrawiam!

Posted

Gumkę mam guardiana silikonową i sprawuje się bardzo dobrze :)

A za bardzo nie chce rozbierać broni bo:

1. Kiepsko się na tym znam.

2. Stracę gwarancje.

PS. Drewienko jest zajebiscie wykonane!!

PS2. Po co jest ten śmieszny cyngiel nad spustem?? Bo w instrukcji nic o nim nie ma...

Posted
Ja chciałem zaoszczędzić te kilka złoty i dostałem za to karabinek który może technicznie był sprawny ale nadlewki i malowanie w tym modelu to tragedia...

Akurat :wink:

Dowiedziałem się od znajomych, żeś zrobił zadymę z Gunfire bo twierdziłeś, że mają Ci dosłać śrubę brakującą w miejscu gdzie jest otwór na bipod :wink:

Podsumowując przygodę z M14/M21

Wystrzelałem ze niej ok 10k kulek. Używałem kulek 0,23 Xtreme a po tuningu 0,25 Xtreme. Dźwignia przerywacza wytarła się stosunkowo szybko (po około 3k) skutkiem czego pozostał tylko tryb auto. Raz miałem zacinkę ale to dlatego, że w czasie akcji lufa nabrała ziemi gdy wskoczyłem do okopu (...).

W trakcie użytkowania wymieniłem lufe (600mm CA), gumkę (silikon Guarder) i sprężynę (M120 MO). Stokowy aku nie dawał rady to wrzucałem 9,6V 1400mAh Intellect'a.

Strzelało się z niej wybornie i trochę nawet za nią tęsknię :uśmiech: Sprzedałem ją ponieważ nie pasowała do charakteru ekipy jaką teraz rekonstruujemy. giwera strzela u obecnego właściciela tak jak strzelała wcześniej i to mnie cieszy najbardziej bo gość szanuje sprzęt kiedyś drogi mojemu sercu ;-)

Posted

A za bardzo nie chce rozbierać broni bo:

1. Kiepsko się na tym znam.

2. Stracę gwarancje.

PS. Drewienko jest zajebiscie wykonane!!

PS2. Po co jest ten śmieszny cyngiel nad spustem?? Bo w instrukcji nic o nim nie ma...

1.ja też się nie znam i rozebrałem 2 albo 3 razy i złożyłem, choć troche nerwów straciłem :P Dość skompilowane jest składanie, gdyż wszytko trzeba zakładać w odpowiedniej kolejności.

2. Lufa nie jest częścią gearboxa więc byś nie stracił.

PS2. Ten cyngiel o ile dobrze rozumiem o co chodzi, jest to "blokada spustu" która odblokowuje się po jednym naciśnięciu :]

Posted

Akurat :wink:

Dowiedziałem się od znajomych, żeś zrobił zadymę z Gunfire bo twierdziłeś, że mają Ci dosłać śrubę brakującą w miejscu gdzie jest otwór na bipod :wink:

Byłem zdziwiony tym, że producent wypuszcza repliki których jedynym mocowaniem łoża i reszty jest osłona spustu... Łoże chodziło przód tył jak chciało a po wkręceniu odpowiednika tej śrubki jakoś było ok. I szczerze wątpię, że producent to "przeoczył"... Jeżeli wy też nie macie tych "śrubek" to dobra- soryy przyznaję że przesadziłem. Ale co do malowania to przy osłonie spustu miałem zamiast olive opryskane czarną farbą, a co do nadlewek to w MP001 miałem mniejsze.... :roll:

Pozdro!

Posted

witam,

mam dwa pytania do uzytkownikow M14 AGM

1. czy montaz z tej repliki pasuje do G&G M14?

2. czy łoże pasuje do G&G M14?

Pytam bo moje po upadku ze mna z pietra peklom, nowe kosztuje 590zl, wiec moze oplacalo by sie kupic cala replike i przy okazji miec jeszcze montaz.

Posted
A w jaki sposób ją tam umieścić

Odciągasz zamek i wkładasz nad komorą HU, która w tym momencie powinna Ci się tam ukazać. Blaszkę musisz włożyć/wcisnąć tak aby możliwa była swobodna praca atrapy zamka.

Posted

Panowie a jak się sprawdza wersja SOCOM...konstrukcyjnie jest chyba taka sama i nie podejrzewam aby cos w niej zmienili( poza lufą) a może jednak poprawili selektor?? Jeśli ktoś ma info to proszę o zapodanie:-)

• 2 weeks later...
Posted

Classicowskie lufy są do dupy.

Najlepiej kup te części, wyślij im/dostarcz i załącz papierek że chcesz to mieć włożone do M14 AGM.

I lufa nie Guardera tylko Systemy, są lepsze.

Może i są lepsze lecz nie spotkałem się jeszcze z lufą systemy o długości 550mm. Dla tego proponuję Guardera lufę 550mm i gumkę hop up tej samej firmy. Kup np. w ASGshop.pl i oddaj razem z 14'stką do zbrojowni, a oni powinni to zrobić dość szybko.

Jeżeli nie masz doświadczenie to się w to nie pakuj bo np. komora ma bardzo słabe, plastikowe części, które łatwo jest połamać, a trudniej dostać ;/...

A potem tylko kupujesz metalowe łożyska i prowadnice, spręrzyne i baterie i masz 400fps :D

Pozdro!