Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak AirBorne'owi robiłem M14 to miałem ten sam problem, ale po kilku manewrach komorą przestało się blokować :roll:

Może to kwestia zbyt szerokich dźwigienek... nie wiem (cały mechanizm regulacyjny wchodzi między takie prowadnice w metalowym korpusie).

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
(cały mechanizm regulacyjny wchodzi między takie prowadnice w metalowym korpusie).

no dokładnie tak, tylko że ten wlaśnie mechanizm opiera się o te dźwigienki i już nie odskakuje. Popróbuje jeszcze pomanewrować tym tak jak Ty, może to coś da, jak nie to dam jakąś taśme teflonową może żeby poślig był lepszy ... :smutny:

Dziwne że na stockowej lufie to działało, wymieniłem na precke i przestało ... :arrow: :?:

Edited by Quattro
Posted

Mam 3 magi TM, low-capy (chyba już nie pamiętam, może to midy). Sprawdzałem w weekend kompatybilność z m14 naszą i niepasują, ten dzyndzek blokujący się o zatrzask jest za duży. Myślę więc, że po lekkim jego zeszlifowaniu będzie pasował.

Teraz nie mogę tego zrobić/sprawdzić, bo jestem na studiach, ale za tydzień/dwa powinienem zawitać w domu.

Posted

TM i Deep Fire po małym przypiłowaniu pasują (ja mam deep fire ale one są przeznaczone do TM więc wszystko jasne). G&G i G&P z tego co słyszałem nie pasują bo mają szersze magi czy coś, w każdym razie nie da się żadnym piłowaniem ich dopasować.

Posted

Moja replika już po gwarancji. Przyczyną tych zachowań było pęknięte łożysko, które przyblokowało zębatkę tłokową.

To potwierdza tylko, że łożyska i prowadnica do wymiany na start ;)

Posted

Czy ktoś z was orientuje sie gdzie można dostać ładownice na kolbe ?? prosiłbym o linka..

PS.

nie obraże sie jeżeli ten post zostanie potraktowany jako OT xD

Posted

No i mam problem.

Otóż miałem wreszcie możliwość wypróbowania w boju mojej M14-stki i zonka mam - podładowałem batkę, wszystko pięknie...naciskam spust - pykniecie, naciskam 10 razy - 10 pyknięć... zmieniam na full auto, to samo.

Batka po tych "strzałach" jest gorąca.

RATUJCIE :P

Posted

Kilka razy wcisnąłem, myślałem że zaskoczy :P

Jestem w tej chwili kompletnie spłukany, jak mam kupić inną batkę? Poza tym, była w zestawie, a karabin mam stock, POWINNA działać.

Posted

Witam.

Mam zamiar kupić ten karabin, ale nie mogę się zdecydować...

Czytam uważnie ten temat i z przykrością zauważam, że dużo użytkowników tej broni donosi o usterkach, czy to oznacza, że ten model broni ma tendencje do psucia... :roll: ?

Posted

Ma poprostu pare fabrycznych wad które po usunięciu raczej niepowrócą.

Mimo tych problemów nie zamieniłbym mojej M14 na żaden karabin w tym przedziale cenowym. Selektor naprawić lub zablokować na singlu-kaszka z mleczkiem, łożyska, prowadnica do wymiany i mamy świetną broń za 650zł.

Posted

Głupie pytanie, ale muszę zadać.....(niech moderatorzy wybaczą)

Te usterki w postaci psującego się selektora ognia itp. To stały problem występujący w każdym modelu M-14 AGM czy tylko w pojedyńczych sztukach..... :roll: