Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ecconomicus to to samo. Co do tych śrubek to jestem tego pewien. Zresztą to samo miał kiedyś Tobi z NAT-u w swojej M14 KARTa ponieważ te elementy są w obu modelach identyczne.

Uwalniasz łoże i masz od razu dostęp. Te 4 śrubki trzymają element w postaci czworoboku - nie sposób się pomylić. Gwarancji nie stracisz bo i tak nie będzie jak tego sprawdzić czy rozbierałeś czy nie.

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Mysle ze sie komus przyda ...

postrzelalem dzisiaj troche na kulkach 0,25 stockowym M14 i :

z 55-60 metrow 2-3 razy na 5 trafien w rurke metalowa od znaku drogowego,odleglosc mierzylem krokami dlatego biore jakis margines. Niedlugo zrobie test porownawczy z AK74 cymy i napisze.

Edited by Quattro
Posted (edited)

nie no strzelalem na mojej dzialce to wiem jakie ona ma wymiary :) mierzenie krokami to tak troche dla draki i formalnosci ... :) ale tak jak mowilem zrobie z kolega testy AK74 cymy i mojego M14 na 20,30,40,50,60 metrow dokladnie i napisze ...

Edited by Quattro
Posted (edited)

Ile wazy ta 14'tka? Rozne zrodla podaja inna wage. Raz jest to 3kg, raz 4, a czasem nawet 6kg. Co prawda mialem ja w lapkach, strzelalem ale nie wiem czy po 5 godzinach latania po lesie moje rece by wytrzymaly :)

przepraszam z gory za brak polskich znakow, ale to cos z kalwa.

Edited by x_marker_x
Posted

Jak ze skupieniem na 45 m ?

Jak wygląda porównanie tej repliki z jakimś innym chińczykiem ?

Co opłaca się wymienić za niewielkie pieniądze (do 150 zł, tak aby uzyskać większą moc i dość dobrą wytrzymałość) ?

Posted (edited)

Powiem tak-w takim przedziale cenowym to najlepsza replika jaką możesz dostać. Przewyższa zarówno osiągami, wykonaniem i jakością działania mechanizmu wszystkie; welle, cymy, JG, BE i inne(oczywiście stockowe) chińczyki.

Wymień preckę i gumkę hopup-dostaniesz większe skupienie znacznie i troche więcej mocy/poczytaj w dziale tuning.

Edited by Garoo
Posted

Od ak cymy zasięg lepszy o jakieś 5m ROFa nie sprawdzałem (singiel shoot user :>). Przyrządy celownicze ok, ale po 2 strzelankach już można nauczyć się mierzenia po długości lufy.

Posted

No... rozebrałam drania dzisiaj, oto wnioski:

Tłok - standard

p4230225ti5.th.jpg

Zębatki - standard XYT (Stockowe CA włożone na ich miejsce działają normalnie.. czyli każde inne też powinny wejść ;))

p4230228fu0.th.jpg

Głowica tłoka i cylindra niczym szczególnym się nie wyróżniają. Uszczelka tej pierwszej jest troszkę jakby za szeroka i dosyć ciasno porusza się w cylindrze.

p4230230qn1.th.jpg p4230235hi7.th.jpg

p4230233ga1.th.jpg p4230234rj6.th.jpg

Popychacz

p4230231kh6.th.jpg p4230232ns3.th.jpg

Antireversal - standardowy (taki jak w V2 i V3)

p4230239gw2.th.jpg

Prowadnica - V3 pasuje idealnie, choć stockowa jest nieco dłuższa

p4230241dn8.th.jpg

Lufa - Aby pasowały lufy nie dedykowane do M14 to trzeba troszkę popracowac pilnikiem ;)

p4230242bu9.th.jpg

Do tej M14 poszła sprężynka M100 MO, łożyska stalowe Systemy, prowadnica Hurricane i preclufa 509mm. Efekt - 395FPS.

Posted

Olo dałeś łozyska ślizgowe czy kulkowe? chce zrobic prawieże identyczny tuning, przynajmniej taki mialem w planach, no i myslalem o preclufie 550mm i schowac ja w tlumiku dzwieku... czy ta lufa nie bedzie za dluga czy lepiej dac ta 509mm?

Guest Miles_ACE
Posted

OLO nie wiem czy dobrze zrozumiałem więc zapytam...

Podzespoły, które pasują z GB v3 do v7 to antireversal, zębatki, tłok, prowadnica, popychacz i głowica tłoka?

PS. Sorka za post pod postem...brak edytuj!

Posted

Popychacz od V3 pasować nie będzie ;) ale zamiennik do V7 powinien.

Reszta części, które wymieniłeś pasuje + łożyska 6mm, cylinder typ 0, silnik chyba standardowy krótki.

Lufę zmierzyłem dzisiaj, ma równo 550mm długości (nie proście o średnicę wewnętrzną, bo nie mam odpowiedniego przyżądu pomiarowego ;)).

Jeżeli ktoś planuje tuning to niech stockową baterię wymieni na pierwszym miejscu - nie daje sobe rady z M100 MO.

Posted

Broń wygląda świetnie i trochę się na nią napaliłem. Jest tylko jedno "ale" - jest strasznie długa, aż 113 cm (?!). Jak z tym można wygodnie biegać po lesie między drzewami, gałęziami i krzakami?

PS

Mam około 175 zł wzrostu, więc zastanawiam się czy się nie zmęczę z tym gunem.

Pozdrawiam.

Mam 178cm, wcześniej miałem mniej i biegałem najpierw z m16a1, potem m15a4 rifle, teraz kupiłem m14. Kwestia przyzwyczajenia. Na początku zawadzałem tłumikiem/lufą o ściany w pomieszczeniach, ale potem już było łatwiej, a co do lasu to to jest pikuś przy budynkach w terenie mieszanym :-D

Posted (edited)

Jaką tam można wpakować batke? tak żeby się zmieściła a miała duża pojemność?

bardzo prosił bym o sznureczek (linka)

Edited by Jade
Posted

Zauważyliście w swoich M14-stkach tej wfirmy to że kabelki są we wtyczkach odwrotnie iż w standardach innych firm?Tzn:czerwony kabelek jest na miejscu z czarnym.Kiedy chciałem podpiąć baterie KAN trzeba było wyjąć kable z wtyczki i zamienić je miejscami.lol:P