Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Witam :!:

Wznamiam temat po "uśpieniu". 8)

W GB jest juz m130 i bore-up systemy oraz aluminiowy tłok, razem 420fps na chrono - ale to tak btw. :-P

Mam niestety 2 problemy z SAM-icą...ale do sedna.

1. Mam problem z podawaniem kulek przez magazynek, otóż trzeba go ręką dociskać jak sie strzela bo inaczej tłok pracuje ale kulki nie lecą - jak to rozwiązac? :wink:

2. Nie mam pojecia co to moze byc ale chyba cos z płytką selektora ognia bo czasami jak wezme guna do łapy i naciskam spust to cisza jak makiem zasiał a jak odepne i znowu podebne baterie to dziala, albo po 30min bez ruszania wezme do łapy to strzela i takie cyrki - ktoś ma pomysł? :strach: :poddanie:

Jesli ktos ma ochote to gg: 1954525 (zawsze niewidoczny) :wink:

pozdro

Edited by Speaker
Posted

1) Ponieważ komory nie zmieniałeś i magcatcha też nie, to raczej kwestia niestety zmiany borka (konkretnei dyszy. Jakiej firmy masz zestaw? Zrób taki eksperyment - zakładaj po kolei po jednej warstiw etaśmy teflonowej na komorę między komorę a GB, składaj i patrz, czy podaje. Jeśli po 1-2 warstwach zacznie podawać, to jest to kwestia długości dyszy/ogległośći komory od GB.

Trik polega na tym, że jak odsuniesz za mało, to nie podaje. Jak za dużo - dublety. A jeszcze dysza musi się dobrze uszczelniać z gumką HU w momencie strzału. Nie jest to wszystko strasznie trywialne. Jak masz szczęście (tak jak ja osttanio z komorą i dyszą od M15 CA i JLS F2000), to roboty na 20 minut. Jak masz nieszczęście - zmiana dyszy borka na innej firmy, albo ciągłe korygowanie teflonem.

Oczywiście mógł CI się też po prostu wyrobić magcatch :) Możesz spróbować podkleić go cienką blaszką.

2) Styki silnika, rozgięte styki spustu, ogólnie gdzieś masz cos niekontaktujące.

3) Na M130 i borku, to przy tej lufie nie masz prawa mieć mniej niż 450fps. Jak masz mniej - nieszczelna giwera.

Posted

Wkurza mnie stwierdzenie "nieszczelna replika". Jak niby replika może być nieszczelna? Nieszczelny może być układ pneumatyczny, komora hop up no i lufa...

Potencjalne nieszczelności:

1 - Układ cylindra

2 - Dysza

3 - Gumka Hop Up (może być za daleko od dyszy lub może źle przylegać do lufy)

4 - Komora HU (może być za daleko od GB)

5 - łączenie lufa/komora

Rada: Uszczelnij teflonem i silikonem:D