Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Jakie jest najlepsze zawieszenie taktyczne do G36C dostępne w polskich sklepach? Bardzo by było miło gdyby zawieszenie było jednopunktowe. Mile widziane opinie ludzi, którzy dysponują takowym sprzętem. Jak na razie spotkałem się tylko z TAKIM kawałkiem tasiemki, sprzęt z pewnością nie jest wart swojej ceny.

Edited by jogurt
Posted

Kolega chciał jednopunktowe, które wg mnie jest najlepsze-proste, wygodne, pozwala na szybkie składanie się. Trzeba być tylko pewnym, że zaczep wytrzyma ;) .

Ciekawą rzeczą rzeczą w zawieszeniu Huberta jest możliwość wypięcia repliki beż ściągania pasa.

Posted

Przećwiczyłem chyba wszystkie możliwe sposoby zapięcia G36c. 1-punktowe zapięcie jest do tego karabinu najsensowniejsze. W tej chwili używam paska od kałasza przyczepionego do kamizelki i użytego jako 1-punktowy.

Niezłe też jest użycie pasa 2-punktowego - jedno zapięcie przy selektorze, drugie na końcu kolby. Minus jest taki, że nie złożysz wtedy kolby (ale kto ją składa :) )

3-punktowe mi nie przypasowało - karabin jakoś dyndał się bez ładu i składu. Na dodatek potrafił obrócić się magazynkiem do góry.

Posted

W 3 punktowym można sie zaplatać 8)

Co do "dwójki", to również jeśli jest zaczepiona przy kolbie to po jej złozeniu nie będzie spełniać swej funkcji, przy mocniejszym pociagnięciu złoży się kolba. W tym wypadku jedynym sensownym wyjściem własnie wydaje się jednopunktowy.

Posted

Swego czasu spotkałem się z zawieszeniem stosowanym przez ochroniarzy do MP5 PDW, które przy wyjmowaniu broni "zza pazuchy" automatycznie rozkłada kolbę. Podejrzewam, że do G36c też można by to zastosować. Ktoś wie jak ono wygląda/jak jest zrobione?

Posted
Ktoś wie jak ono wygląda/jak jest zrobione?

Może właśnie jest to dwupunktowe zaczepione przy kolbie i przy foregripie 8)

Przed chwilą sprawdzałem i nawet działa :D tylko, że to będzie działać przy obsłudze lewą ręką...

• 3 weeks later...
Posted

Mam w tej chwili 1szt zawieszenie 1pkt koloru czarnego (trudno mi powiedzieć kiedy będę miał następne w tym kolorze), oraz pasy zielone.

Wszystko zrobienie na acetalowych klamrach YKK (w pasach zielonych, wszystkie klamry są zielone), taśmy 25mm wysokiej jakości (do tego nakładka o szerokości 50mm na ramię), szyte na niciach gutermanna. 1 rok gwarancji. Jeśli ktoś jest zainteresowany, niech da mi znać.

http://img.photobucket.com/albums/v314/Ork...gro/1pass36.jpg

Posted
Swego czasu spotkałem się z zawieszeniem stosowanym przez ochroniarzy do MP5 PDW, które przy wyjmowaniu broni "zza pazuchy" automatycznie rozkłada kolbę. Podejrzewam, że do G36c też można by to zastosować. Ktoś wie jak ono wygląda/jak jest zrobione?

Stosuje to US MARSHAL(tak to sie pisze?) mają podpiętą linkę do kolby i gdy chwytają za chwyt przedni pociągają kolba wtedy się rozkłada. W G36c raczej to nie ma zastosowania bo ochrona używa tego do noszenia w ukryciu a G36c noszenie pod pachą to nie jest za dobry pomysł.

Posted

Ja zrobilem jednopunktowe zawieszenie z tego dwupunktowego do MP5. Oczko zaczepilem na dziurce, ktora jest na zatrzasku. Mialem pasek na zbyciu, nie zmarnowal sie :P Z tego co widzialem to ludzie w ZOA maja zrobione podobnie :D