Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie, która z replik g36 (g36c/k) jest najlepsza, mam na myśli głównie jakość wykonania (metalowe elementy, good ABS 8) ). Używałem do nie dawna G36 z allegro (chyba DE) jednak podczas brutalnej próby zamienienia tej "broni" na snajperkę uległa nie odwracalnej usterce :-F

A że mam sentyment do tej broni (znowu mnie na nią kusi) chciałem się zapytać.

HK G36C Umarex- naprawdę jest taki fatalny (osiągi) i czy dało by coś (duże coś) wymienienie sprężyny (aby zasięg wzrósł min do CG'nowskich springów) :mrgreen:

:uśmiech:

Posted

Umarex ma o wiele lepszy ABS niż DE, wymieniłem w niej lufe (castrorurka) do tego hopup, wzrosła celność i zasieg, zasieg znacznie wiekszy niż w kałachu Cymy.

Posted

Co sądzicie o g36k2 z taniemilitaria.pl ?? fajnie wygląda i ma długie body ( nie wiem jak sie to nazywa chyba bipod albo cuś :D:D:D:D ) więc można walnęc długą lufe :D:D:D pytanko czy to wytrzyma tunning jak z tym g36c z umarexu ??

Posted

ja mam to G36K2

tiuningu nie musisz robić

lufa ma (chyba) 27cm, ale napewno jest z aluminium

strzelałem tylko 0,20 , najlepsze według mnie będą chyba 0,23 lub 0,25

• 1 year later...
Posted (edited)

Boję się... Z replik Umarex'a da się w ogóle strzelać ? :poddanie: Lepsze są już szotgany po 10 PLN'ów za sztukę z Allegro. :wink:

PS. Miałem to G36 Umarex'a w rękach i myślałem, że zaraz się rozsypie, a trzeszczało jak ruska chata, stąd moja opinia :-P .

Edited by gogin1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Mam K2 od Umarexa za 89PLN z allegro, dobrze się tuninguje, w zasadzie nie ma co się u niego zepsuć, dałem podkładki pod tłok, nasmarowałem i już zaczął chodzić lepiej, lufa jest z aluminium 11cm, jednak wymiana jej na dłuższą to tylko kwestia jej zakupu, nie przewiduje żadnych problemów z jej wymianą, a miejsca na nią jest sporo ze względu na to odczepiane przednie body z podnóżkiem, więc lufa śmiało będzie mierzyć ze 40cm:). Moim zdaniem spluwa jest solidna i ładnie się prezentuje, jest to moja pierwsza replika więc może to dlatego... trzeszczeć fakt trzeszczy, ale jest w nim tylko parę takich miejsc i raczej łatwo jest to zniwelować. Jestem żółtodziób więc nie znam się na wielu rzeczach z ASG związanych, ale fakt, że zdołałem go rozkręcić i już polepszyć pokazuje, że chyba nie jest taki, zły a przynajmniej do czasu kiedy się go nie stuninguje:)

Jestem zadowolony z niego, poza tym dodają do zestawu różne śmieci:P No może oprócz latarki, która nawet zdaje egzamin:)

Przed tuningiem broń była trochę za słaba, po 15m kulka drastycznie spadała (0.25)... jednak skupienie miała dobre, po tym wstępnym tuningu (smarowanie, uszczelnienie tłoka i podkładki po sprężynę) wydaje się, że strzela mocniej, jednak do tego czasu skończyły się kulki i nie mogę porządnie go przetestować:) Chyba pogorszyło się za to skupienie strzałów/celność, jednak myślę, że wymiana lufy na dłuższą zniweluje to.

Nie mam za to zielonego pojęcia jak zrobić hop up^^...

Ogólnie polecam go, chyba żadnej fajniejszej sprężyny do 100zł nie widziałem dlatego też się na niego zdecydowałem:)

Metalowe elementy? Hmmmm... rączka do ładowania jest z metalu, śrubki i chyba to co niezbędne:P Poza tym to sam ABS niestety nie powiem ci nic o jego jakości, nie mam z czym go porównywać, choć prezentuje się dość fajnie, aczkolwiek plastikowo:P

Edited by Pajlot
Posted

Ogólnie polecam go, chyba żadnej fajniejszej sprężyny do 100zł nie widziałem dlatego też się na niego zdecydowałem:)

Szotgany DE są od niego fajniejsze x 10, ale nie każdemu się wygląd ich podoba. Ja bym się nawet nie zastanawiał co lepsze, to chyba oczywiste...

Repliką Umarex'a mówię NIE !

Posted (edited)

Muszę się zgodzić z wypowiedzią powyżej, niestety mossberga 590 z krakmana znalazłem za późno:( Po zakupie właśnie tego G36, nawet trochę żałowałem, bo recki zbiera faktycznie dobre i nie wątpię w jego jakość, nawet stać mnie na niego:P I planowałem kupić, ale ostatnio wpadło mi do skarpety trochę grosza i apetyt urósł :P

Sprecyzuję to zdanie więc: żadnej fajniejszej sprężynowej repliki szturmiaka nie widziałem, a nie każdemu odpowiada shotgun, chociaż ja wolałbym się chyba na niego wymienić.

Edited by Pajlot
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...