Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ten AUG wytrzyma na stockowych częściach dość długo.

A jeżeli będziesz chciał go tuningować to i tak bedziesz

musiał zmienić te części z Customs.pl

(bo one tylko na stockowej sprężynie zapewniają Ci spory zapas wytrzymałości)

Kupuj precke i czarną systeme i broń z Krakmana

lepiej na tym wyjdziesz... A jak jeszcze kogoś dołączysz do zamówienia

to przesyłka będzie za frkio :mrgreen:

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gwarancja obejmuje Gearboxa, do póki go nie rozkręcisz to gwarancja jest ważna. Co do wypowiedzi May'a (maycina :P) to mam AUGa z kraka, wytrzymał 3 strzelanki i poszła zębatka silnika, ale została bezproblemowo wymieniona w ramach gwarancji, więc polecam :)

Posted (edited)

Jak ktoś chce robić snajperkę dużego kalibru z sturmgewehra 77 to i tak wymieni w zasadzie cały GB. A wg mnie tuningowanie powyżej 400-450 fps szeroko pojętej broni szturmowej zakrawa na sadyzm.

EDIT

Prowadnica i łożyska nie psują się tak często jak szkielet GB czy zębatki. Więc teoreczycznie w replice od customsów wystarczy zmienić zębatki,tłok i szkielet by wytrzymało te 450fps bez ryzyka postrzału kogoś tłokiem :-F .

Edited by Panocek
Posted

Tutaj to decydują właściwie walory estetyczne, czy podoba Ci się bardziej z luneta czy bez. Lunetka ma przybliżenie 1.5x, czasami się przydaję, celować z niej też się da, właściwie takie przybliżenie jak na ASG jest jak najbardziej ok. Dla mnie wersja z RISem wygląda nędznie, nawet z jakąś super lunetą, dlatego mam wersję AU-2G.

Posted (edited)

Czy ja wiem... Ja za 80zł wyrwałem w Gunfire (z promocji) taki kolimatorek

http://gunfire.pl/product-yid-1152190368-K...istoletowy.html

I działa on znakomicie, wygląda znakomicie na AUGuście, i cena niezła (była). Do tego amputuje się wystającą z tyłu szynę i mam "prawie jak AUG A1" :-P .

Wady - "szkiełka" kontrastowo-ochronne są tak mętne, tak nierówne, że przez nie g* widać.

Edited by Panocek
Posted

szkiełka kontarasrujące dostarczane z prawie kazdym typem optyki nadaja sie jedynie do tego..zeby sie szkla w domu nie kurzyly :D

Jedyny koalimator jaki mi sie wogule podoba to walther ps44

ps Bardos:co do praktyczności szyny ris to nie do konca sie zgodze..bo wiekszosc koalimatorów na takiej dlugiej szynie wyglada jak "pol dup* z za krzaka-wsadz se na riske koali otwarty :P

ps2:-ta optyka gemo widzialem juz na niejednym augu ale wszystko z wysokimi mocowaniami i wyglada to ok-sam kiedys mialem podobna optyke (fotki jeszcze sa w tym topicu- 8strona 11 post od gory) aktualnie na mojej zabawce siedzie cos wiekszego-blog 3.5 -10 x i to jest to :P

o gustach sie nie dyskutuje ale obcinac ris :|

Pozdrawiam Rain

• 2 weeks later...
Posted

jak dla mnie sam grip baardzo a3 przypomina-Szreder pokaż jak wg Ciebie wygląda a3 ? (może tu masz mały dylemat-czy wersja szturmowa,snajperska itp)..chodzi o zewnętrzny metalowy przód auga :P

ja widze tylko auga a1,a2 phantoma i a3 w kilku wersjach.oswieć mnie jak wg ciebie a3 wygląda skoro ten go nie przypomina

pozdrawiam -Rain

Posted (edited)

Tu masz AUGa A3:

http://world.guns.ru/assault/aug_a3-1.jpg

A tutaj ten dziwny twór z JG:

http://www.strykeairsoft.com/images/jgaug01.jpg

Różnica jest zasadnicza. W ogóle z tego A3 od JG wyszła jakaś dziwna hybryda - ani to A2 z dołożonymi szynami ani to A3.

Ja na razie zostaję przy A2 8-) Ale generalnie to podoba mi się ten "dziwak" JG... co prawda obawiam się, że ten wielki metalowy moduł RAS z przodu może zmienić trochę środek ciężkości całego guna. Poza tym zobaczcie - tam w środku siedzi dokładnie ta sama lufa wewnętrzna co w A2 - widać ją przez tłumik płomienia. Gdyby sprzedawali samą konwersję osobno zastanowiłbym się, ale żeby dla kawałka żelastwa z przodu kupować całego guna... no cóż... maniacy muszą poczekać na prawdziwą replikę A3. Ewentualnie można by było kupić całość żeby mieć zapasowe części i wymienne fronty - i tyle.

Edited by siemionman
Posted

Ja na razie zostaję przy A2 8-) Ale generalnie to podoba mi się ten "dziwak" JG... co prawda obawiam się, że ten wielki metalowy moduł RAS z przodu może zmienić trochę środek ciężkości całego guna. Poza tym zobaczcie - tam w środku siedzi dokładnie ta sama lufa wewnętrzna co w A2 - widać ją przez tłumik płomienia. Gdyby sprzedawali samą konwersję osobno zastanowiłbym się, ale żeby dla kawałka żelastwa z przodu kupować całego guna... no cóż... maniacy muszą poczekać na prawdziwą replikę A3. Ewentualnie można by było kupić całość żeby mieć zapasowe części i wymienne fronty - i tyle.

Na www.uncompany.com już od dawna spredają Action Ras Set for Aug Reciever Type, jednakże to firmówka i kosztuje 230 USD. Sprzedają również bardzo fajne customy z tymi właśnie ras'ami na bazie Tokio Marui, z dowolnym upgradem,

http://www.uncompany.com/pagesearch.asp

cena jednak odstrasza, ponad 600 USD + shipping.

Posted

Mógł byś opisać tą niecelność? Mniej więcej w jakim stopniu nie można w coś trafić? Czy w kartke A4 z odległości 30-40m da sie trafić?

PS. Prosił bym o wypowiedzenie sie innych użytkowników tej broni, bo może to tylko jeden egzemplarz taki był...

mam strzelalem z 30 met. bez problemu

Posted

Witam, AUG'a nabyłem tydzień temu, jak narazie nie było możliwości przetestowania go w terenie ale co moge powiedzieć: naprawdę solidnie zrobiona replika. Całość wykonana z naprawdę dobrej jakości kompozytu, który wizualnie daje bardzo ładne wrażenie. Wszystko poza magazynkiem ladnie dopasowane, nic nie lata nie chrobocze. Brzmi przepieknie. Mankamenty: srubka mocujaca receiver do body po dłuższej serii i związanych z tym drganiach potrafi się wykręcić i odlecieć, stockowe przyżądy celownicze wołają o pomstę do nieba. Strzela bardzo ładnymi szybkimi seriamii. Kupiłem swojego u chłopaków z customs.pl i chłopaki się tak postarali że wyciągneli mi z niego 450 fps'ów :D :strach: Znajomy który ma auga także od customsow z tym że o v0 430 fpsów stwierdził że zasięg skuteczny można z czystym sumieniem okeślić na 70 m ;] Jak dla mnie sprzęt ten, szczególnie po zabiegach chłopaków z customs.pl to najlepszy zakup jakiego można dokonać ;] Pozostaje jedynie wymienic HO i lufe na precke to aż ciarki po plecach przechodzą jak się pomyśli jakie osiągi będzie wtedy miała ta giwera ;]

Posted

(...)Pozostaje jedynie wymienic HO i lufe na precke to aż ciarki po plecach przechodzą jak się pomyśli jakie osiągi będzie wtedy miała ta giwera ;]

Zrobili Ci gun'a na 450fps'ów a tego nie zrobili??? :strach: