Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mała rada dla użytkowników lowcapów KingArmsa: nie przeładowywujcie ich ani nie próbujcie włożyć tę kulkę więcej. Ja tak zrobiłem w jednym podczas gorączkowego doładowywania pod ostrzałem co skutkowało "wystrzeleniem" sprężyny wraz z prowadnicą/popychaczem kulek :???:.

Nie wiem jak - po prostu coś pykło przy wkładaniu i mam magazynek nie spełniający swojej roli.

Posted

Witam jestem zielony i mam takie pytanko czy precka systemy ta z krakmana jest dobra do auga i ktora gumka hu do niego lepsza guardera czy systemy ?? aha i jakie kulki <ile g 0.2 0.23 0.25 ?? i jakiej firmy najlepiej w nim śmigają ??:) aha i na ile około kulek starczyła wam stockowa batka ??

Posted (edited)

a po pierwszym naładowaniu ?? aha i jakie kulki uzywacie i jakie około zasiegi macie ?? i jak z ta precka i gumka jakie najlepsze ?? i jaka róznica w rofie jest przy batce 9.6 aha i dla tych co sie kłucili ze a1 i a2 maja te same bebechy to sie nie zgodze bynajmniej z 1 w a2 wsadzaja <kumpel miał> cylinder typ 2 a w a1 typ 1 a w sumie powinien byc 0 :(

Edited by MoniT
Posted

a po pierwszym naładowaniu ?? aha i jakie kulki uzywacie i jakie około zasiegi macie ?? i jak z ta precka i gumka jakie najlepsze ?? i jaka róznica w rofie jest przy batce 9.6 aha i dla tych co sie kłucili ze a1 i a2 maja te same bebechy to sie nie zgodze bynajmniej z 1 w a2 wsadzaja <kumpel miał> cylinder typ 2 a w a1 typ 1 a w sumie powinien byc 0 :(

Na stockowej sprężynie używałem kulek 0,23.

Na SP 110 używam 0,25.

Najlepsza gumka - Systemy

Najlepsza precka - 6,03/6,04

Na aku 9.6 ROF jest trochę wyższy.

Posted

dzis otrzymałem aega i przyznam piękna ta bestia ma pare niedociągniec ale wart nawet 600-700+ mag sie chwieje i zaczynam sie zastanawiac czy krakmani zostawili stickery na gb bo ja leciutki odkrecilem srubki <te od batki> i juz sa na srubkach ryski a na innych ani śladu ciekawe ;/ jutro test i ustawianie hopka <500kulek do wystrzelenia minimum> a w niedziele test bojowy ale powiem ze steyr jest zaje...

Posted

Po roku użytkowania nie mam i nie miałem żadnych problemów ze spustem. Z resztą jak już się będzie przycinał na semi to można bez problemu przeczyścić styki (te odpowiedzialne za semi są w GB), o ile nie ma się dwóch lewych rąk.

Posted

jedyne co mnie w augu doprowadza do wściekłości to latajace kulki wewnątrz repliki Ostatnio to już szczyt był-1 mi sie przyblokowała w okolicach spustu a kilka minut pózniej inna tak sprytnie sie w blokadzie spustu zblokowała że nie mogłem przez 10 minut broni odbezpieczyć

Pozatym jak niejednemu z was został mi w ręce ten dzyndzel do wyciągania lufy ale gwintownik+ narznka cuda czynią i teraz nie ma siły żeby sie to ułamało

Pozdrawiam - Rain

Posted

Co do kulek w środku, to żeby temu zapobiec trzeba przy zmianie magazynka przekręcić ze dwa razy karabin w prawo i w lewo i wtedy nie powinny wlatywać. Ale wiadomo jak to jest na strzelance i nie zawsze się o tym pamięta. Zresztą ten problem nie tyczy się tylko JG, bo CA i pewnie TM też (CA na pewno).

Posted (edited)

No ja powiem tak kupiłem swojego auga wlasnie na krakmanie za 419 wstawilem do niego precke i gumke obie systemy i powiem ze smiga super tylko ze w gumce systemy został stockowy dystanser ale narazie mi to nie przeszkadza zasieg skuteczny około 40m nie wiem nie mierzyłem ale wiem ze akacze cymy boya m4 tez chinole i nawet jedna g&p sie zatrzymują przed drzewem <do którego strzelałem> ja do niego nawet na full augo trafiałem jakies 9/10 moze nawet 10/10 a te ktore wymienilem hmm okolo 10m wczesniej poprostu opadały dodam ze hopke miałem dosłownie na minimum ustawiona bo jak przekrecilem o jedna kreske to juz wogole nie krecila bo dopiero co ja na 1 strzelanke wzialem teraz juz troszke sie dotarła i smiga jeszcze lepiej hmm batka uwaga +- 3.5-3.7k kulek wystrzelałem przyjezdzam do domu batka pod voltomierz i ;o 8.9v to mnie zatkało jak dla mnie w przedziale cenowym do 700zł nawet spokojnie moge powiedziec ze aug rlz :) aha i dziwne mam narazie odczucie gun smiga super na kulkach 0.23<do35m trafiam idealnie w kropke w lunecie> na 0.25 troche znosi na lewo w gore ale to delikatnie a na 0.3 <kumpel mi pare dał> smiga tez super dokladnie w cel tylko zasiegu nie sprawdzałem ale 35m napewno bo tyle do wroga strzelałem...ze spustem zero problemów :)

Edited by MoniT
Posted (edited)

Mam pytanie-mam lekko ograniczone fundusze dot. dodatków do repliki i mam problem czy kupić:

1. Hi-cap CA

2. Lo-cap TM + wolnoładowarka z taiwana

3. Kolimator

Czy ten magazynek warto zmienić? Bo prze całe wakacje nie będę miał dostępu do neta i możliwości kupna nowego więc nie chciałbym zostać na lodzie.

Edited by kondzios230
Posted

Standardowy mag jest niezły, pozwala jednym nakręceniem wystrzelić całą zawartość. Wady - średnie wykonanie zewnętrzne.

Jak masz AUG A2 z RISem i domyślny magazynek, to lepiej kup kolimator.

Posted

Ja mam magazynek przezroczysty JG i niedawno dokupiłem za 40 zł ten czarny, od wersji z RIS'em. Różnią się trochę materiałem z którego są zrobione, ale obydwa są równie dobrze wykonane i powinny Ci służyć jak należy :)

Posted

Jesteśmy przy kulkach, więc zadam pytane, jak zlikwidować problem kulek latających po body. Co magazynek, 2-3 kulki latają luzem w środku kolby. Muszę co jakiś czas je wysypywać bo AUG w grzechotkę sie zamienia...:/