Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedwczoraj oczyściłem i przesmarowałem cały GB, poprawiłem kabelki, przetarłem na czysto płytkę stykową przy spuście bo była lekko zapyziała... muszę go rozkręcić - może wtedy coś się wyjaśni :evil:

Posted

OK naprawiłem :wink:

Z silnikiem wszystko było spoko, z kabelkami też. Okazało się, że podczas strzelania zapadka antireversalowa się przekrzywiła i zablokowała zębatki - wszystkie tryby stały jak wryte. 10 minut roboty i teraz Aug znowu pięknie bangluje :lol:

Posted

u mnie się coś dziwnego zaczeło dziać-podczas strzelania na singlu gun strzela ok sekunde po nacisnięciu spustu (czasami wydając dziwny odgłos przed strzałem) -na auto wszystko jest cacy i działa jak powinien

wiem że to nie jest batki bo tylko tak sie dzieje na singlu

krótkie pytanie-jesli ktos zna takie objawy-co to i jak sobie z tym poradzić

Pozdrawiam - Rain

Posted (edited)

Z tego, co piszą ludzie, wynika, że to problem ze stykami odpowiadającymi za tryb semi. Trzeba by je oczyścić / sprawdzić w jakim są stanie.

Edit:

Niestety nie jestem pewien, gdzie się właśnie te styki znajdują :(

Edited by relevant
Posted

Miałem podobny problem - semi nie chciał działać jak trzeba - blaszki znajdujące sie na zewn. GB nie odpowiadają za poprawne sterowanie trybami semi/auto - ten mechanizm znajduje sie wewn. GB i żeby go czyścic/naprawiać trzeba otworzyć GB co wiąże sie z utrata gwarancji - ja posłałem swojego do krakmanow i po paru dniach dostałem z powrotem na gwarancji i działającego jak złoto 8). Przy okazji - nie bawcie się za bardzo tymi blaszkami bo lubią się łamać, a zamienniki z puszki od orzeszków niestety nie działają. :roll:

Posted

Drodzy koledzy nie wiecie gdzie można kupić baterie do Auga?(dostępną) Bo znalazłem tylko na Specshopie KAN ale zdaje się być dość droga.

I nie mogę sie doczytać, czy wersja A1 ma prawdziwą optykę?

Pozdrawiam

Posted

witam

posiadam stayera aug a1 , mam juz 2 tygodnie i narazie sie na tej replice zawiodłem...

przed tem mialem m4 JG tez 2 generacji i m4 o wiele lepiej strzelało.

w stayerze zasie to jest jakas pomyłka kałach cymy ma dalszy lub dla porownania mp5 JG.

wydaje mi sie rze to wina hop-up poniewaz prawie wogole nie podkreca, czy jest jakis sposob na to??REgulacja działa gumka jest niby w dobrej pozycji ale nie podkreca tylko hamuje kulke

mozna jakos na ten hop-up zaradzic?

pozdrawiam

Posted

witam

posiadam stayera aug a1 , mam juz 2 tygodnie i narazie sie na tej replice zawiodłem...

przed tem mialem m4 JG tez 2 generacji i m4 o wiele lepiej strzelało.

w stayerze zasie to jest jakas pomyłka kałach cymy ma dalszy lub dla porownania mp5 JG.

wydaje mi sie rze to wina hop-up poniewaz prawie wogole nie podkreca, czy jest jakis sposob na to??REgulacja działa gumka jest niby w dobrej pozycji ale nie podkreca tylko hamuje kulke

mozna jakos na ten hop-up zaradzic?

pozdrawiam

Obowiązkowo - wymień gumkę HU na SYSTEMA lub Guardera. Kiedyś wymień też lufę na 6,04 lub węższą - zasięg Ci podskoczy dwukrotnie!

Posted

A propos posta Matiego o wadliwości Aug JG to słyszałem niepotwierdzone plotki że gdzieś na siłę wyprzedają wadliwą końcówkę serii , ktoś coś wie o co może chodzić ?

Posted

znam ludzi którzy kupili auga Ca..i posypał się po wystrzelaniu 2 kulek (dosłownie)

jak na replikę za kafla (wtedy tyle stał) to sie gośc zawiódł :F

co do priorytetów w wymianie

1 Hopek -duzo daje (tak jak Panocek napisał)

2:preclufa

3:to na co masz kaprys :P

u mnie na dzis w augu a1 (nazewnictwo JG-czyli ten z risem) lezy 2x wiecej kasy niz sama replika warta (sama replika to stock z gumką systemy i preclufą 6,04 tej samej firmy) jaby mi cos w replice nie pasowało to nie ładował bym kasy w dodatki

a na dzis lezy w tym blog 3.5-10x 40 mm,tłumik,szyny montażowe do optyki z risami a na risach śliczny zielony celownik laserowy (ojj polecam)

Pozdrawiam - Rain

Posted
znam ludzi którzy kupili auga Ca..i posypał się po wystrzelaniu 2 kulek

Wyjątki się zdarzają.

Jakby nie patrzeć to tylko zabawka.

Ja znam osoby, które używają AUGa CA od dość długiego czasu i jadą bez żadnej awarii (jestem jedną z tych osób :wink: )

Posted

broń boże jesli mnie ale zrozumiałeś Solid- własnie to co napisałeś miałem na myśli

bo wszystko sie pusje i zawodzi (kwestia czasu/szczęscia) ja na tego JG narazie nie mam prawa narzekać (poza tym ze mi sie swojego czasu semi cieło)

co do wyjątków-znajomemu sie ptw rozleciało :P

Pozdrawiam - Rain