Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

jesli chodzi o singla-swojego czasu miałem z tym problem i okazało się że płytka nad spustem która jest na 4 srubkach przykręcona (ta którą widać po zdjęciu całego gripa) się minimalnie do tyłu cofneła.Popusciłem śrubki,przesunołem do przodu i aug śmigał jak nowy .Ale ostatnio u kuzyna stała się rzecz dziwna -pękło mu to "coś" co łączy spust z gearboxem i tez tylko auto mu działało.Jako że mój aug został zabity przez upadek to ową część mu zmieniłem z swojego trupa :P

jesli masz możliwość to otwórz body z auga (u mnie i u kuzyna body było sklejone od "góry" i teoretycznie nierozbieralne) i zobacz czy i tobie nie pekła ta część

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dwa augi i w zadnym nie ma problemu z semi.

Ba wresz snajpa ma tylko semi wiec ciezko odpalic auto ...

Po prostu wymontowalem ta plytke ktora styka spust i wogole nie ma auto.

Jezeli jest problem z semi - to moga byc dwie sprawy.

Pierwsze to plyka ktora jest w srodku geraboxa - ktora zalacza uklad.

Jest w niej poruszajacy sie maly element zakonczony metalowym stykiem ktory zalacza obwod.

Na dole - posiada plastikowy wystep o ktory musi zachaczyc gorna czesc spustu. Jezeli ten element jest wyrobiony - albo za wysoko - wtedy spust po nim sie slizga i kostka nie styka - nie podaje pradu. Dopiero docisniecie na maxa - zalacza obwod juz poza gearboxem - na krotko - powodujac auto.

Ja naprawilem u siebie - jak szwankowalo mi semi - podklejajac grubosci okolo 0.5 mm plastikowy kawalek (3x5 mm) za ktory zaczepia sie element spustu. Jednak nie mozna przesadzic. Element ten dziala tak ze po wykonaniu jednego obrotu - zebatka tlokowa przerywa obwod podbijajac do gory wlasnie ten stycznik - jezeli przyklei sie za duzo plastiku - podrzucenie nie zwalnia ztycznika i pozostaje on - dajac stale auto.

Wiec druga sprawa - mozliwe ze wlasnie stycznik jest zle dopasowany i dlatego daje pelne auto mimo ze powinno byc semi.

Mozna jeszcze zrobicj jedna rzecz - te dwa bolce przy spuscie ktore odpowiadaja za auto - wygiac je do tylu mocniej - tak zeby auto zalaczalo sie pozniej.

Posted (edited)

Ja naprawilem u siebie - jak szwankowalo mi semi - podklejajac grubosci okolo 0.5 mm plastikowy kawalek (3x5 mm) za ktory zaczepia sie element spustu. Jednak nie mozna przesadzic. Element ten dziala tak ze po wykonaniu jednego obrotu - zebatka tlokowa przerywa obwod podbijajac do gory wlasnie ten stycznik - jezeli przyklei sie za duzo plastiku - podrzucenie nie zwalnia ztycznika i pozostaje on - dajac stale auto.

Z tego co sam grzebałem to też właśnie o takim rozwiązaniu myślałem, ponieważ ten trzpień stykający się z tymi dwoma blaszkami odskakiwał zaraz po minimalnym kontakcie z jedną z blaszek i miałem wrażenie, że to po prostu ześlizguje się z tego ząbka.

Fajnie, że ktoś już przetarł ten szlak, bo nie chciałem eksperymentować w ciemno. Myślę, że to rozwiązanie bedzie OK.

Wielkie dzięki Kocur666

Jeszcze będę wdzięczny jak, ktoś mi odpowie jaką dużą batke można podłączyć do standardowego silnika, bez obaw, że coś tam spłonie?

Standardowo jest 8,4V i działa, ale ROF jest kiepski.

Kumpel ma 9,6V i wszystko działa ok.

Używa ktoś pakietu 10,8V lub 12V ? Wiąże się to z jakimś ryzykiem ?

Edited by serpente
Posted (edited)

Z uwagi, że ciężko o "duży" woltaż baterii NiMh/NiCd mieszczących się w AUG bardziej kierowałbym się w stronę LiPo.

Przy za dużym ROFie mogą zębatki i/lub tłok pogubić zęby.

Edited by Panocek
Posted

Witam Panowie. Czy moglibyście mi wytłumaczyć jak krok po kroku wymienić gumkę HU? Chodzi mi o jakiś opis jak to zrobić. Moja replika to AU-1G [JG]

Posted

Takie pytania już były, ale w czynie społecznym ci podam:

1) wyjmij całą lufę z repliki;

2) małym śrubokrętem odkręć dwie śrubki przy komorze hopup, powinna ona wysunąć się od sprężyny;

3) wyciągasz komorę wraz z lufą, wyłącz ustawienie hopupa (kręć pokrętłem w lewo do oporu);

4) z komory przy użyciu nożyka/płaskiego śrubokręta wyjmujesz z komory taki półpierścień (kształt "C") z wycięciem;

5) delikatnie ściągasz komorę z lufy, uważaj by nie pogubić pierścienia ustalającego i dystansera;

6) masz lufę z gumką, możesz wymieniać, teflonować, etc etc

Montujesz w całość w odwrotnej kolejności.

Posted

Witam!

Dziś przyszła moja "ZOSIA" tzn AUG a3.

Wrażenia zaje.... ,wyku.... pełen meksyk.

Ciężki ale to dobrze jak rozkładałem go na części to coś mi odpadło :uśmiech: ale włożyłem na miejsce.

Strzela hmmm zaje... jakoś 10m dalej niż moja cymka.

Dostałem od ziomka real-cap od BE i działa na nim bez zarzutów.

Co jeszcze - wykonanie:

- jest to chinol ale wzorowe

- nie stuka nie trzeszczy dobre spasowanie

- tylny zaczep taktyczny rzeczywiście nie najlepszy ale da się zrobić

Miejsce na batkę- tragedia.

Już w niedziele przetestuje ją w "boju" zobaczymy.

Zdam relację

Guest Graszczur
Posted

Martwię się o mojego Augusta. Kulki wyraźnie znosi na prawo, celnością też bynajmniej nie powala. Podejrzewam, że coś z hopupem. Co robić?

• 2 weeks later...
Guest Graszczur
Posted

Zastanawiam się do czego właściwie służy ten malutki guziczek na rączce przeładowania? 2qtke42.jpg

• 1 month later...
Posted

Lunetka w A1 jest zaskakująco dobra, ta w długich G36 JG jest gorsza i jest regulowana, imbusem (2mm bodaj). Wadą jest (według niektórych) mała średnica i małe powiększenie, ale wg mnie jak najbardziej wystarczają do "szturmowania".

Tak w ogóle to znajdź kogoś kto ma AUG A1 i sprawdź osobiście.

Posted (edited)

Uszczelnij łączenie między szkłami a osłonami-znam kilka przypadków którym po deszczu ta optyka zaparowała (strzelanki w ekstremalnych warunkach pogodowych)

Edited by rain777
Posted (edited)

Dzięki bardzo. A i mam jeszcze pytanie, Bebechy w tych Steyr'ach są takie same jak w Emkach III gen. JG?

EDIT: Nie uzyskałem odpowiedzi, ta lunetka ma regulowany krzyż, tak? ;d

Edited by Kuki71
Posted
Czy te 400+ fps są aż tak bardzo konieczne do gry?

Nie. Mój AUG ma ... 250 fps i lufę "precyzyjną" Tanio Koba gwintowaną. Zasięg? jakieś 50 m. Kulka leci... i leci... i leci... ale trafia bezbłędnie. Na baterii 9,6 V o pojemności 4800 RoF jest makabryczny (kosiarka) w granicach 25 kulek/s (używanie lowcapów to delikatnie mówiąc...). Używam i do CQB i w polu i nie marudzę.