Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam zamierzam ztuningowac mojego guna i chce zaczac od lufy i tu nasuwa sie pytanie jaka bedzie lepsza miedziana czy mosiezna ? znalazłem w sklepie modelarski take rurki :

http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/17/146/

http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/17/147/

o wymiarach 1000 x 8,0 x 1,0 (długosć x średnica zewnetrzna x grubosc scianki )

czy wie ktos jaka maja dokładnie srednice wewnetrzna bo domyslam sie ze napewno nie maja rowno 6,00 mm

Posted

Jesli chodzi o same właściwości stali to lepiej mosiężna, bo mosiądz jest twardszy od miedzi i lufa Ci się wtedy nie będzie w środku tak rysować. Pozostaje tylko kwestia czy ta rurka ma na całej swej długości zachowany taki sam przekrój.

Posted

Przykro mi.

Kolega był u nich i sie pytał, te rurki sa zupełnie nierowne w srodku i nie beda sie nadawać.

Wiekszośc osób stosuje rurki z castoramy i innych marketów budowlanych, poszukaj cos na forum, jest tego mnostwo.

Posted (edited)

A ja chce tytanową ;)

Jesli chodzi o same właściwości stali to lepiej mosiężna, bo mosiądz jest twardszy od miedzi

Stal to stop nie mający za dużo wspólnego z mosiądzem, a tym bardziej z miedzią, może chodziło ci o właściwości metali.

Edited by koonik
Posted

A ja chce tytanową ;)

Stal to stop nie mający za dużo wspólnego z mosiądzem, a tym bardziej z miedzią, może chodziło ci o właściwości metali.

Oki, chodziło mi o stop. Zboczenie z roboty gdzie mam ciągle do czynienia ze stalą i dlatego ta pomyłka. :) Ale zainteresowani i tak wiedzą o co chodzi. :uśmiech: