Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

No teraz to odgrzeje kotleta ale WU odpisali Ci ? Zamierzam zakupić M700 KJW i po przeryciu forum dowiedziałem się że zaraz po zakupie najlepeij kupić nową gumkę Hopka, preckę 650mm tak? Na co ewentualnie musze uważać po zakupie ? i uszczelnienie hopka polega na "obwinięciu" miejsca w którym hopek się "łączy" z lufą, znaczy "tam na końcu":P?

Pozdrawiam

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

No teraz to odgrzeje kotleta ale WU odpisali Ci ? Zamierzam zakupić M700 KJW i po przeryciu forum dowiedziałem się że zaraz po zakupie najlepeij kupić nową gumkę Hopka, preckę 650mm tak? Na co ewentualnie musze uważać po zakupie ? i uszczelnienie hopka polega na "obwinięciu" miejsca w którym hopek się "łączy" z lufą, znaczy "tam na końcu":P?

Pozdrawiam

Odpisali, że raczej powinna pasować. Jedynym sposobem na sprawdzenie było kupno troche w ciemno. Ale pasuje ;)

Posted

To git muszę sobie taką sprawić :) A Czy te pytania które zadałem to dobrze myślę? Że precka MadBull 650mm, nowa gumka hopka i uszczelnienie hopa? Jak uszczelniacie hopka bo szczerze nigdy tego nie robiłem gdyż nie bylo potrzeby. Odpiszcie:P

• 1 year later...
Posted

Odgrzeje sobie temacik :)

Chciałbym tuningować m700 KJW zastanawiam się nad precką i komorą HU jaką mogę tam wstawić i zarazem żeby było dostępne w sklepach (od jakiegoś czasu widzę że wietrzą magazyny)

Wiem, że gumka HU to KM head (ta twardsza)

Komora i tu moje propozycje-pytania

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...a_HopUp_do_M700 - wyglada na pasującą a jak jest, albo co będzie lepsze i dostępne

No i precka zakup czegoś takiego jak KM head albo Promyk (dlugość 650mm) nie w chodzi w grę w tym kraju o_0 (niech ktoś udowodni mi, że się mylę - proszę) i zastanawia mnie czy taka lufa jak Madbull black Python II 6.03 zda egzamin (a może PDI?).

Generalnie chciałbym zrobić dobry zasięg i celność w mojej giwerze - mam piniądze na to :). Czytałem temat tylko problem jest z dostępnością oraz tym, że zmieniło się trochę od 2009 roku. Proszę o jakieś rady.

Posted

Witam, mam następujący problem. Moją 700tkę zakupiłem na allegro już ztuningowaną (preca, teflonfix) i coś było grzebane z zamkiem. Brakuje mi imbusa na końcu zamka (imbus który blokuje trzpień bijnika by się nie wkręcał/rozkręcał); trzpień wkręcony jest na "max power" i tu pojawia się problem: po przeładowaniu repliki tył zamka unosi się lekko do góry (możliwe, że przez do końca dokręcony trzpień?). Gdy np. ręcznie docisnę zamek do łoża w dół to strzela jakby mocniej (wtedy element pokazujący, że replika jest przeładowana bardziej wystaje = następuje mocniejszy strzał na zawór). Mam nadzieję \, że rozumiecie o co mi chodzi ;-) Co mogę z tym fantem zrobić ?

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Posted

a i ja troszkę odgrzeje bo własnie ją zakupiłem wraz z mambą co2 ale nie zainstalowaną i w poniedziałek będzie do mnie wysłana kurierem. Na asgshopie jest lufa DF 800 mm - czy nie będzie za długa? jak jest w końcu z tą gumką? pasuje do vsr? dalej czy jeśli zmienię komorę na tą pod lufy do vsr to gdzie dostanę taką lufę??

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj doszła mi paczka z HK, a w niej guma KA i ... dupa. Niby dedyki od VSR pasują do M700 jednak u mnie to nie zadziałało :/ Guma ta dumnie nosi nazwę "Air Seal" czyli posiada dodatkowy pierścień uszczelniający w środku. Jednak dysza w M700 jest zbyt krótka by przepchnąć kulkę, powodując blokowanie się kulki w komorze (przy strzale kulka zostaje w komorze). Ma zatem ktoś sprawdzone sposoby na gumę w M700 ? Która konkretnie ? Ile trzeba docinać itd. ? Mi już się kończą pomysły co zamawiać :/