Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A po co? Ja sprawdzałem w P90 KA 290x40, Socoma TM, SS-100, SS-80. Wszystkie tłumią tak samo :) Jeśli nie chowasz jakiejś bardzo długiej lufy, to wg mnie tłumik 180mm t0 max, potem zaczyna przeszkadzać.

Mnie w SPR tłumik nijak nie wpływa na osiągi, fps wychodzą tak samo. W P90 też. W SPR mam KA 290x40 (bardzo fajny i niedrogi), a w P90 Socom TM.

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Kupiłem sobie tłumik ---->o taki i czy dobrze zrobiłem? Czy tłumiki z tej firmy nie są gorsze od innych? I czy tak powinno być, że różnica strzelania z tłumikiem i bez jest taka, że z tłumikiem jest trochę ciszej i dźwięk jest miększy, ma inną tonację? Nie wstawiałem żadnych cichych głowić, ani nic.

• 4 months later...
Posted

Witam! Mam pytanko. chodzi dokładnie, o to czy normalne jest to, że strzału z tłumikiem od P90 TR nie słychać nawet z 10 metrów? Czy wszystkie tak tłumią? Zastanawiam się, bo wcześniej miałem inny tłumik, który tłumił dużo gorzej.

Posted (edited)

Z tego co widziałem/słyszałem p90 jest w miarę cichym AEG'iem w porównaniu do innych, więc tłumik na nim logicznie rzecz biorąc będzie dawał więcej :-P (Razem). Na moim ca870, tłumik również mam, skutecznie od 15-20m mnie nie słychać :). PZDR

Edited by gogin1
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Tylko gdzie tutaj informacja, że grzesio93 chce wstawic lufę dłuższą niż stockowa ?

Poza tym dla mnie precka nie równa się dłuższa lufa.

Poza tym lufa od m4 ma 363 mm, a sam tlumik ma 245. 363-245=118mm .Tyle musiała by miec stockowa lufa, żeby po włożeniu lufy 363mm z tłumikiem dzwięku o długości 245mm stracic efekt tłumienia.

Posted

Strzelałem z różnych replik z tłumikiem a potem bez i nie zawsze było ciszej , prędkość

jeżeli się zmieniała to niezauważalnie z punktu widzenia strzelca po prostu wszystko zależy od rodzaju zastosowanych zmian i sprzętu.

Posted

Tłumik jeśli ma się krótką lufę w stosunku do cylindra (objętości) może pogarszać celność, jeśli jednak typ cylindra jest odpowiedni powinno być git (wiem z doświadczenia). Zresztą w niektórych chińczykach gwint często się urywa lub przekrzywia, wtedy szczerze odradzam tłumik. ;-) PZDR