Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ok... Podsumowując... Magi Gietkowe są lepsze niż emkowe! :-F xD

A ja mam takie trochę głupie pytanko... mam nadzieję, że zrozmiecie, bo nie wiem jak to wytłumaczyć :-F . Czy jak dmucham w dyszę, która jest w pozycji gotowej do "strzału" (dysza jest bardziej wysanięta z gb, sprężyna jest naciągnięta itd) i po 20 sekundach dmuchania w nią wydmuchuję całe powietrze z płuc (tzn, że jest nieszczelna dysza) to ma jakąś znaczną różnicę w zasięgu repliki? Aha... W stanie "spoczynku" jak dmucham w dyszę to powietrze nie wychodzi (sprężyna rozluźniona, dysza schowana głębiej w gb) :-F

Posted (edited)

AnR ma rację, dysza sama lubi kulki dmuchać, ale nie koniecznie lubi być dmuchana...

a tak poważnie, gdy tłok się zwalnia, tzn pędzi sobie do przodu, to on ma takie małe dziureczki, przez które powietrze może wpaść na uszczelkę i ją rozepchać i wtedy nieszczelności znikają ^^ więc różnicy w zasięgu raczej nie będzie:) (chyba że teraz tam naplułeś :D)

zrób eksperyment xD, jak znowu będziesz miał tą dyszę w ustach :D naciśnij spust... xD

Edited by Zambezi
Posted (edited)

O ja pier... co za zboczki xD :strach:

Dobra, nie wiecie o co chodzi i to nie jest wina nieszczelnego tloka (tak jak niby powinno byc). Kupie ta dysze i bedzie dobrze...

btw... dla tego takie pytanie zadałem bo po tuningu gieta strzela gorzej... xD

A co do dziewczyny... to przydała by się, bo czemu by nie XDD (ale OT się robi xD)

Edited by K0T
Posted
Dobra, nie wiecie o co chodzi i to nie jest wina nieszczelnego tloka

Na pewno nie jest to wina nieszczelnego tłoka... zasadniczo tłoki nie muszą być szczelne. Zambezi ma racje, z tym, że tłok z głowicą gdy pędzi przez cylinder, powietrze wchodzi w otwory głowicy i rozpycha uszczelkę, niestety nie działa to w drugą stronę i gdy dmuchasz przez dyszę pęd powietrza nie jest w stanie rozepchać uszczelkę, dlatego te powietrza ucieka.

A co do dziewczyny... to przydała by się, bo czemu by nie XDD (ale OT się robi xD)

To go nie kontynuuj, poza tym nie pisz 'przydała by się' bo niektóre przedstawicielki płci pięknej mogłyby o Tobie sobie coś niefajnego pomyśleć. I 'przydała by' się pisze razem = 'przydałaby'

Posted

A KOT masz też rację ^^ stockowa dysza w giecie jest tak nieszczelna że szkoda gadać, wymień wymień ale uważaj z tymi długościami, najpierw wyjmij swoją i zmierz...

Posted

Czy to, że dysza nie cofa się do końca to jest wina "zjechanego" popychacza w tym miejscu gdzie styka się z zębatką? (wpadłem na to dopiero po złożeniu GB z nową dyszą... i narazię nie chce mi się go otwierać ponownie, dla tego tu się pytam... może ktoś wie? :-F )

Posted

I ile ta stockowa dysza miała długości?

podaje teraz kulki? jak tak to się nie przejmuj tym że nie do końca się cofa ^^ I tak, to prawdopodobnie wina zjechanego popychacza, albo tego że coś źle złożyłeś xD

Posted

A czy wiesz że w tej konfiguracji jest dłuższa od G36K? Zmieniasz grip i lufę i masz regulaminowy G36K.

Zmieniasz całe body, bebechy i masz kałasza. O co Ci chodziło Tafi? Wiem, że to nie do mnie, ale nie kumam Twojego posta. :lol:

Posted

Zawsze mnie zastanawiają repliki które z natury rzeczy powinny być małe a po dodaniu różnych gadżetów staja się duże... np m4a1 z tłumikiem takiej samej długości jak lufa. Podobnie jest w przypadku tego G36C, fajna kompaktowa replika wyposażona w tłumik i mamy wymiary G36. Oczywiście to kwestia gustu lub dostępności pewnych replik. Zamiast chować przedłużoną lufę w tłumiku można było zakupić od razu G36K, efekt powinien być chyba lepszy. Ale to zawsze jest sprawa indywidualna... więc nie krytykuje tylko głośno myślę.

Posted

A, więc o to się rozchodzi 8) spox

Wiesz, pewnie zakupił on replę, jak chinole nie robili jeszcze Giety K. Wiadomka, że K to fajniejszy wybór niż C + tłumik, zwłaszcza że w K też możesz go dokręcić i nie chować w nim precki, a wtedy tyle o ile będzie pełnił swoją funkcję. ;-)

Posted

Gieta kupiona nawet gdy już było K. Po atrakcyjnej cenie i nie mogłem sobie odmówić :D. Replika dla dziewczyny ale trochę podrasowałem ją :P. Szynę RIS dałem kumplowi a on mi optykę. Nie mogłem sobie odmówić giety chociaż, że posiadam emkę od CA :)

Posted (edited)

Jak miałem moją pierwszą gietkopodobną replikę też chciałem się pozbyć tej lunetki i założyć szynę... To było CA8-2.

Edited by tafi
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...