Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
jakei wrażenia jeśli chodzi o awaryjność, zużycie

Miałem doczynienia z dwoma replikami G36C od JG które mogłem obserwować. Zaczne od kumpla z ekipy.

Totalnie olewana, niepieszczona. Kupiona w lipcu. Wystrzelone około 8000-10000 kulek - nic, zero zacięcia, zgrzytu, problemów z selektorem czy hopkiem. Całkowity stock. Używana w deszczu, śniegu, od +25 do -7 stopni. Do niczego nie można sie przyczepić. Śmiga jakby została wyjęta dopiero z pudełka.

Mój egzemplarz niestety nie miał tak cudnej biografii. Na pierwszej strzelance coś zgrzytnęło i przestał działać. Dokręciłem śrube silnika i wszystko wróciło do normy. Na kolejnej spadł ROF i znów coś zgrzytnęło. Niestety tym razem bez serwisu się nie obeszło. Krakman stwierdził, że poszła zębatka silnika co wymienił w ramach gwarancji. Teraz śmiga jak z pudełka choć ostatnio na ułamek sekundy na single zgrzytnęła zębatkami (aż ciarki przeszły) ale po kolejnym naciśnięciu spustu chodziła jak ta lala do końca strzelanki i dalej działa (może ktoś spotkał się z takim zjawiskiem?).

Podsumowując: trzeba mieć wyjątkowego pecha żeby trafić na kapryśny model tej repliki.

Żadna replika nie ma gwarancji że na 100% będzie działać bezawaryjnie. Steyr AUG z CA znajomego w stockowej konfiguracji zmielił zębatki na 3 strzelance. Cytując Anite Lipnicką: wszystko się może zdarzyć ;).

• 2 weeks later...
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Pytanie za 100 punktów :)

Czy silnik Systema Turbo krótki podejdzie do naszej giety? Coś kiedyś obiło mi się o uszy, że nie można wymienić silników u nas choć nie bardzo wiem dlaczego.

Posted

Lowcapy Boyi

Moje pierwsze wrażenie było niezłe. Ciekawie wyglądające atrapy, miły w dotyku materiał obudowy bardzo podpadł mi do gustu. Postanowiłem naładować magazynki - o psiknięciu sylikonem zapomniałem. Pierwszy zaladowałem do pełna, wystrzelił całą serię bez żadnej zacinki. Drugi - było gorzej. Przy końcu ładowania wystrzeliła sprężyna razem z "blokującym" ją kwadracikiem. Po odnalezieniu części okazało się że najprawdopodobniej chińczykom poszczędziło się kleju, i nie ma nic co by ten kwadracik trzymało. W pozostałych 2 magazynkach jakoś się trzymały ale muszę przyznać że dośc niepewnie. Wszystkie potraktowałem kropelką i nie ma żadnych problemów. Podają i wyglądają świetnie. Spotkał się może ktoś z taką przypadłością ? Jakub, a jak u Ciebie kwestia tych "kwadracików" ??

Posted (edited)

No właśnie. Ja już nawet tych dwóch nie próbowałem ładować, od razu w szczelinki wlałem trochę kleju, bo one dosłownie latały w swoich miejscach. Mi już na starcie oprócz tego uchwyt do łączenia lata w gniazdku, utrudniając łączenie.

Poza tym nawet gdyby Ci wypadł na polu walki to nie ma praktycznie szans żebyś go znalazł..ze sprężyną też byloby trudno. ;)

Edited by Azur
Posted

Co do lowcapów to u mnie lepiej siedzi niż stockowy HiCap, który IMO lubi się wypiąć z gniazda. U mnie ten kwadracik siedzi mocno i nie mam z nim problemu... Jakoś nie chce wyskakiwać, chyba mu się podoba mój mag.

Azur, trafiłeś na lipne magi albo ja na dobrego.

Posted

W moim Marui z kolei ciężko wchodzi ale dobrze siedzi. CA, TM wchodzą bez problemu, a te jakoś tak ciężko, muszę docisnąć żeby byc pewnym że zaraz nie wypadnie. Ja kupowałem na Customs, Ty może na gunfire i wynika to z trefnej dla mnie serii.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Chciałbym wrócić na krótko do pakietów. Z pomiarów i przymiarów wychodzi mi, że 9,6 wejdą do G36C JG bez modyfikacji, ale jak się sprawuje replika z takimi akumulatorami? Czy dobrze znosi podniesione napięcie i czy ktoś robił przegląd "bebechów" po jakimś czasie od włożenia 9,6V?

Ja mam 9.6v intellecta, batkę podpiętą bezpośrednio do kabla od gb (ominięty bezpiecznik), springa m110 i wszystko wzmocnione. Stockowy został tylko szkielet GB.

Jak na razie strzela i nic nie wskazuje by miało być inaczej.

Batka 9.6 mieści się bez większego problemu tylko trzeba zwracać już uwagę na to jak układamy kable.

Posted

Wtrącając się trochę w wątek... Po pół roku w moim G36 po delikatnym uderzeniu odłamał się kawałek szyny RIS, ale oprócz efektu estetycznego w niczym to nie przeszkadza.

Druga poważniejsza sprawa... Łopatologicznie tłumacząc, bo nie wiem, jak się ta część nazywa - trzymacz magazynka? ;) Pod regulacją hopa (lufa skierowana w prawo) z lewej strony dokładnie nad wypinaczem magazynka jest bolec... Otóż pękła i odpadła końcówka, teraz trzyma tylko z jednej strony... Pociągnęło to za sobą pęknięcie górnej części "trzymacza" w stronę wypinacza obok kanału którym przechodzą kulki z magazynka (widoczne jest to po wyjęciu magazynka). Efekt - czasami magazynek potrafi się sam wypiąć. Ogólnie teraz muszę dorwać gdzieś podobny bolec, chociaż marna szansa, bo oryginalny jest zwężony na końcu i nigdzie jeszcze takiego nie znalazłem. Chyba będę musiał poszerzyć dziurkę w body i normalnym wkrętem potraktować. A z pęknięciem - nie wiem. Gwarancja pewnie tego nie obejmie, chociaż chyba zapytam się w sklepie.

Posted
A dlaczego miały by nie pasować?

Dlatego, że ludzie nie czytają tematu.

@turok8

Policz sobie ile Cie wyjdzie taki bajer + komplet magów, a ile Cie wyjdą magi do G36 (najtaniej obecnie z MAG'a - 2szt. za 75zł), chyba, że zależy Ci na rozmiarach magów bo tu faktycznie magi z eMek wygrywają - 2 złączone magi G36 = 3 magi do eMki.

Posted

Witam,

myślicie że ten karabinek bez większych modyfikacji oprócz gumki hop-up'a, będzie dawał rady na otwartej przestrzeni (w każdym bądź razie myślałem o nim w takim przeznaczeniu, nie będę go używał w budynkach). Teoretycznie, czytając o osiągach waszych gunów, nie miał bym co do tego wątpliwości, ale sporo osób zaniepokoiło mnie pisząc, że g36c nadaje się zdecydowanie do CQB, Z góry dzięki. :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...