Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

witam

Mam problem z zacinającym się zamkiem w Glocku 19 produkcji KSC-KWA.

Po wystrzelaniu około 4 magazynków (zaledwie dwóch w przypadku Glocka kolegi, oba guny zakupione w tym samym czasie), blokada zamka...werżnęła się w ABS tegoż. :???:

W efekcie po wystrzeleniu ostatniej kulki z magazynka, nie można zwolnić blokady zamka aby wrócił on na swoje miejsce - muszę odciągnąć go nieco do tyłu, zwolnić blokadę zamka i dopiero wtedy zamek wraca na miejsce.

Przed zakupem nie natknąłem się nigdzie na opis podobnego feleru, stąd moje pytanie jest następujące - czy warto tę wadę reklamować (obie repliki zakupione na specshopie - przyszły porządnie przesmarowane)? Z jednej strony to żadna tragedia, poza tym replika działa świetnie, ale z drugiej...trochę to denerwujące :evil:

Początkowo myślałem, że mam pecha, ale dosłownie chwilę później to samo przytrafiło się mojemu koledze - może jakaś wadliwa partia albo...sam już nie wiem co.

Uprzedzając ewentualne pytanie dodam, że nie grzebałem i nie rozbierałem gloczusia, także wygląda na to, że to jakaś wada fabryczne.

Spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.

Posted

Tworzywo ma prawo się w tym miejscu zużywać, ale kurde... bez prezesady :?

Skoro tak się stało w obydwu egzemplarzach to pewnie taka partia im wyszła :roll:

Napisz do sklepu, powinni usunąć tą wadę w ramach gwarancji.

Posted

Mam to samo, po kilku magazynkach blokada zamka wcięła się na ok 3 mm w zamek:

http://img249.imageshack.us/img249/2333/dsc05633zn4.jpg

Glock 19, też KSC KWA, kupiony niedawno w MG. Po dokładnych oględzinach stwierdziłem, że krawędź blokady nie jest prostopadła do osi ruchu zamka i każde zablokowanie zamka wypycha blokadę na zewnątrz zmniejszając powierzchnię styku (blokuje się na samej krawędzi blokady), a tym samym zwiększając nacisk na jednostkę powierzchni zamka w miejscu blokowania :) (mam nadzieję, że jest to wystarczająco zrozumiałe). Parę minut z pilniczkiem iglakiem i poprawiłem zamek i blokadę. Delikatne podpiłowanie blokady spowodowało, że teraz nie jest ona wypychana na zewnątrz i zamek opiera sie w całości na jej powierzchni, a nie tylko na krawędzi. Kilka magazynków i jak na razie zamek się trzyma. Na fotce poniżej widać, jak wyglądała blokada przed podpiłowaniem (na zielono zaznaczyłem spiłowany fragment).

kopiadsc05714nr8.th.jpg

W reklamację na MG nie za bardzo wierzę, mimo że sam nigdy żadnych problemów z nimi nie miałem. Docelowo jak MG ruszy, będę negocjował, może dostanę jakąś zniżkę na metalowy zamek?

• 2 months later...
Posted

Ja wystrzeliłem 3 magazynki zaraz po otrzymaniu paczki i zauważyłem, że u mnie również blokada zamka wżyna się w zamek. Czy nie zauważył tego producent? Nie prowadzą testów swoich replik? Porażka :!:

Pilnik to chyba dobry pomysł. Zastanawiam się jeszcze nad np. doklejeniem kawałka blaszki lub coś w tym stylu, do zamka w miejscu, gdzie styka się blokada z zamkiem. Co o tym myślicie? Może ktoś już to robił i ma na to swój patent?

• 2 months later...
Posted

Ten problem to ewidentna wada produkcyjna. Mój G19 jest starszym rocznikiem i po długiej eksploatacji nie mam żadnych wycięć w zamku. Napiszcie może do sklepu- powinni to uznać w ramach gwarancji.

Posted

W moim Glocku już od dawna pracuje metalowy zamek z oznaczeniami. Nawet nie próbowałem reklamować w MG. Zmiana zdecydowanie na lepsze, plastik się nie umywa.

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Potwierdzam ( mimo że stary problem z g17 ksc-kwa ) tez mi sie takie coś zaczeło robic po 300 kulkach +- ale wypiłowałem troszke i zrobiłem zamiast wcześniejszego | takie / na zamku i blokuje sie teraz cacy :) glock sprzedany juz dawno ale służy :)