szeregowy_miles Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 (edited) Rozebrałem dzisiaj GB i zauważyłem małą ciekawostkę, zdjęcie poniżej przedstawia problem: http://img108.imageshack.us/img108/8725/gbec2.jpg Kółko numer jeden pokazuje miejsce urwania...czegoś/bolca Kółko numer dwa pokazuje sprężynę, która swobodnie zwisa... Może ten problem powoduje błędne działanie selektora?? Za wszelkie pomoce z góry dzięki, Pozdrawiam Miles Edited February 19, 2007 by szeregowy_miles
Diablo Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 napewno :P bo ta spreżyna odpowiada za rozłączenie styków ;) i jak sie urwał ten zaczep ,to lepiejs obie tam wkręć jakaś śrubkę mała i potraktuj ją jakims super glue lub podobnym :) dzięki temu styki będa się rozłączać :D
szeregowy_miles Posted February 19, 2007 Author Report Posted February 19, 2007 no właśnie bo zawsze jak naciskałem spust a później go puszczałem to gun strzelał przes jakiś czas lub w ogóle się nie wyłączał 8) Z tą śrubką będzie trochę problemów bo część mała jak cholera :lol: może uda się to zrobić. Wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam Miles
0L0 Posted February 19, 2007 Report Posted February 19, 2007 Nowa kostka stykowa nie kosztuje wiele, lepiej wymienić ;)
szeregowy_miles Posted February 19, 2007 Author Report Posted February 19, 2007 narazie zrobię to własnoręcznie ;)
pat1985 Posted February 21, 2007 Report Posted February 21, 2007 Witam. Właśnie kolega przynióśł mi egzemplarz MP5 CYMY i po rozebraniu GB stwierdziłem także ułamanie sie tej cześci styku. Objawia się to tym, że kiedy chcemy przelączyć z safe na semi badź auto karabin strzela cały czas na auto :) Styk sie nei cofa i jest cały czas w położeniu zwartym :).
pat1985 Posted March 1, 2007 Report Posted March 1, 2007 I nic z tego !! Tylko napisałem jak sie u kolegi objawiało to, że ta część sie złamała !! Ja naprawiłem to w ten sposób, że w miejscu pęknięcia tam gdzie jest jasno szare miejsce wywierciłem otwór 0,9mm i do niego wcisnąłem kawałek stalowego drucika 1mm odpowiednio wygiętego. Po tej operacji wszystko działa jak należy już długi czas !! :D
Westie Posted March 1, 2007 Report Posted March 1, 2007 No to już wiadomo, czemu Cymy się psują... ;)
Recommended Posts